«Πιο απρόβλεπτος ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Σισέ»

«Πιο απρόβλεπτος ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Σισέ»

Πιο απρόβλεπτος είναι ο φετινός Παναθηναϊκός, χωρίς την παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ, όπως τόνισε ο Περικλής Παπαπαναγής, ο οποίος είναι μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της «πράσινης» ΠΑΕ.

Ο Περικλής Παπαπαναγής, μιλώντας στο «NovaΣΠΟΡ FM», αναφέρθηκε αρχικά στο ρόλο που έχει στον Παναθηναϊκό: «Εδώ και τρία χρόνια είμαι αναλυτής αγώνων αντιπάλου του Παναθηναϊκού. Το ποδόσφαιρο είναι μια προσομοίωση μιας μάχης και όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο πρέπει να έχεις πλήρη γνώση των δικών σου όπλων και μετά του αντιπάλου. Σημασία έχει να μάθεις περισσότερα και να γίνεις καλύτερος στον τομέα σου. Προσπαθείς να συνδυάσεις τα υπέρ και τα κατά των δύο ομάδων και βγάζεις τα αποτέλεσμα. Εκείνο που προσπαθείς είναι να μειώσεις τους κινδύνους για την ομάδα. Ψάχνουμε να βρούμε πράγματα που επαναλαμβάνονται.

Οι καλές ομάδες είναι πιο εύκολο να αναλυθούν, επειδή επαναλαμβάνουν κάποιες κινήσεις. Όταν είχα αναλύσει την Μπαρτσελόνα, ήταν κάτι εύκολο, καθώς ο τρόπος που αγωνίζεται είναι συγκεκριμένος. Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό ένας ποδοσφαιριστής να κατανοήσει όσα του μεταφέρει ο προπονητής.

Το ποδόσφαιρο έχει 4-5 φάσεις. Φάση άμυνας, επίθεσης, το transition, τα στημένα και το construction. Αυτά που στο γήπεδο και αυτά καταγράφουμε. Το τι βλέπει ο καθένας έγκειται στο μάτι του και στην εμπειρία που έχει αποκτήσει από τους αγώνες που έχει παρακολουθήσει. Η δική μου δουλειά έχει συγκεκριμένη διαδικασία. Βλέπω ζωντανά αγώνες ή πολλά dvd, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποκτήσω μια εικόνα για τον προσεχή αντίπαλό μας.

Δίνω μια φόρμα, κάτι σαν έκθεση, καθώς και ένα dvd περίπου 25 λεπτά, στον άμεσο συνεργάτη του κ. Φερέιρα και δίνει τις κατευθύνσεις στον προπονητή της ομάδας. Δεν προσαρμόζουμε τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα με βάση τον αντίπαλό μας. Δεν φτάνει να δεις μόνο μία φορά μία ομάδα. Το κρίσιμο είναι ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν ποδοσφαιρικές λογικές. Ο Παναθηναϊκός βασίζεται στο δικό του παιχνίδι και απλά προετοιμάζεται σε κάποια σημεία του αντιπάλου. Ας πούμε με την ΑΕΚ έπρεπε να προσέξουμε τον Λεονάρντο, στον οποίο αρέσει να συγκλίνει προς την περιοχή του αντιπάλου».

Αναφορικά με τη φετινή απόδοση του Παναθηναϊκού, τόνισε: «Έχει γίνει το εξής: πρώτα από όλα ο κ. Φερέιρα δουλεύει ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο είναι το ισπανικό-πορτογαλικό μοντέλο με πολλές πάσες και κατοχή της μπάλας, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει με τον Σισέ. Τώρα έχει αλλάξει το στιλ παιχνιδιού της ομάδας και ευτυχώς που έχει γίνει. Είμαστε πιο απρόβλεπτοι. Αλλάζουν θέσεις οι επιθετικοί, κάτι που γίνεται και στην Μπαρτσελόνα.

Με αυτό τον τρόπο αλλάζουν τα δεδομένα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Επίσης, σημαντικό ήταν το γεγονός πως οι μετάγραφες ήταν επιλογές του προπονητή. Επιμένω ότι είναι σημαντικό πως ο προπονητής έχει πλάνο και δεν είναι τυχαίες οι επιλογές του. Εμείς έχουμε 24 παίκτες, δηλαδή δύο παίκτες ανά θέση. Το «κοντό» ρόστερ έχει βοηθήσει και στην ηρεμία της ομάδας, επειδή δεν υπάρχει γκρίνια στα αποδυτήρια».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved