Γκμοχ: «Δύσκολο το έργο του Πρόμπιερζ»

Γκμοχ: «Δύσκολο το έργο του Πρόμπιερζ»

Δύσκολο χαρακτήρισε ο Γιάτσεκ Γκμοχ το έργο που ανέλαβε στον Άρη ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, ενώ τόνισε πως ο Πολωνός τεχνικός θα συναντήσει αρκετά εμπόδια.

«Εύχομαι τα καλύτερα στον Μίχαλ Πρόμπιερζ, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως τον περιμένει πολύ δύσκολο έργο. Κάθε προπονητής στην Ελλάδα κάθεται σε ηλεκτρική καρέκλα, ίσως με εξαίρεση τους προπονητές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, που ήδη είχε αρκετά προβλήματα. Με τα σκάνδαλα έγινε χαμός και δύο ομάδες υποβιβάστηκαν. Πάντως βλέπω πως δεν φοβάται», είπε αρχικά στην «sport.wp.pl» ο Γιάτσεκ Γκμοχ.

Στη συνέχεια, ο Πολωνός τεχνικός αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης: «Έχει τα δικά του προβλήματα λόγω έλλειψης χρημάτων. Δεν έχει έναν ισχυρό ιδιοκτήτη, όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός. Έτσι διοικούν οι φίλαθλοι ή τουλάχιστον παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διοίκηση. Εκείνοι, για παράδειγμα, επιλέγουν τον πρόεδρο. Έχουνε αυτό το δικαίωμα επειδή κατέχουν μετοχές. Ο σύλλογος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δικά τους χρήματα.

Είναι δύσκολο να δουλέψεις σε μια τέτοια ομάδα, ειδικά όταν δεν έρχονται καλά αποτελέσματα, όπως συμβαίνει εδώ και καιρό με τον Άρη. Το τελευταίο του πρωτάθλημα ήταν το 1946 και το Κύπελλο το 1970. Αυτό δεν είναι αρκετό για τους οπαδούς, που απαιτούν κάθε χρόνο να διεκδικεί η ομάδα τίτλους. Στον Άρη δεν στέριωσαν τα τελευταία χρόνια γνωστοί προπονητές, όπως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα συναντήσει ο Πρόμπιερζ: «Αναλαμβάνει μία ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις, που φέτος δεν έχει ακόμη κερδίσει κάποιο ματς φέτος. Τα αποδυτήρια της ομάδας είναι πύργος της Βαβέλ. Θα πρέπει να μιλάς τουλάχιστον πέντε γλώσσες για να συνεννοηθείς. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στη σύνθεση της ομάδας ήταν μόνο δύο Έλληνες, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν 36-37 παίκτες.

Θα έχει να διαχειριστεί ένα μεγάλο γκρουπ παικτών. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει κι αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Σάκης Τσιώλης, παλαιότερα παίκτης μου στη Λάρισα και συνεργάτης μου στον Πανιώνιο. Είναι δύσκολο να πλησιάσεις έναν παίκτη, όταν του μιλάς μέσω διερμηνέα. Είχα κι εγώ ανάλογο πρόβλημα όταν ήμουν στον Ιωνικό και υποχρέωσα τους παίκτες να μάθουν κάποιες συγκεκριμένες λέξεις. Έτσι τα πήγαμε πολύ καλά».

Τέλος, αναφέρόμενος στα πράγματα που θα πρέπει να προσέξει ένας προπονητής που θα έρθει στην Ελλάδα, τόνισε: «Θα πρέπει να προσέξεις τη νοοτροπία των Ελλήνων. Μπορείς να κάνεις τα πάντα μαζί τους, αρκεί να μην τους προσβάλεις. Δεν πρέπει να τους βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό, αλλά να είσαι διπλωμάτης. Παράλληλα θα πρέπει να είσαι καλός ψυχολόγος. Δεν πρέπει να ρίχνεις την ευθύνη για ένα άσχημο αποτέλεσμα στους παίκτες ή τον διαιτητή. Στον διαιτητή ίσως κάποιες φορές, αλλά όχι πάντα. Και φυσικά πρέπει να έχεις καλά αποτελέσματα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μέτριοι προπονητές. Είτε είναι ιδιοφυείς, είτε αποτυχημένοι».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved