Η αληθινή προσέγγιση για αυτή την ΑΕΚ

Η αληθινή προσέγγιση για αυτή την ΑΕΚ

Συμπληρώθηκε σχεδόν το 1/3 της Super League και ως είθισται τέτοιες μέρες τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ ψάχνουν αιτίες και φταίχτες για το γεγονός ότι για μια ακόμα χρονιά ο στόχος του τίτλου δείχνει να απομακρύνεται.

Πέρυσι ήταν ο Οκτώβριος, φέτος ενδέχεται να ειναι ο Νοέμβριος ο μήνας που στην ΑΕΚ θα χάσουν έναν – έναν τους στόχους τους. Ήδη η ευρωπαϊκή πορεία της ‘Ένωσης» έχει γίνει ο... «εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες» και στα δύο ματς που απομένουν για να τελειώσει αυτό το μαρτύριο ενδέχεται να χειροτερέψουν τα πράγματα.

Ο θεσμός του Κυπέλλου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, οπότε μας μένει η Super League. Εκεί όπου οι «κιτρινόμαυροι» έπειτα από 8 αγώνες έχουν ήδη τρεις ήττες και μία ισοπαλία, με τέρματα 13 υπέρ και ισάριθμα κατά. Η «Ένωση» βρίσκεται ήδη στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος μάλιστα έχει ένα ματς λιγότερο!

Με άλλα λόγια, ο τίτλος φαίνεται να έχει ήδη «πετάξει». Θα πει κάποιος «μα, στην ΑΕΚ ουδέποτε τόνισαν ότι στοχεύουν στον τίτλο τη φετινή σεζόν». Και ποιός πιστεύει και ισχυρίζεται ότι η ΑΕΚ αναπροσαρμόζει τους στόχους της κάθε καλοκαίρι; Η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένους στόχους από τότε που υπάρχει και αυτοί είναι πάντα υψηλοί.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι να προσεγγίσει κανείς την πραγματικότητα του συλλόγου έτσι όπως ακριβώς είναι τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή. Ο Νίκος Κωστένογλου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση περί τίτλου. Σαφές και κατανοητό. Ο 41χρονος προπονητής ξέρει πλέον ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο «μαύρα» στην ομάδα απ’ όσο τα περίμενε όταν πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στον πάγκο της ΑΕΚ. Έχει συνειδητοποιήσει, όπως και ο προκάτοχός του, ότι πρωταρχικό μέλημα για την ΑΕΚ είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν να λειτουργεί ως κανονική ομάδα και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τον ΑΕΚτσή. Η ομάδα του δεν είναι σε θέση να κάνει πρωταθλητισμό με τις υπάρχουσες συνθήκες. Ενδεχομένως αυτό να ήταν και το λάθος της διοίκησης Νικολαΐδη πριν κάποια χρόνια. Ωστόσο, τότε ο τίτλος κατακτήθηκε (2008) αλλά «κλάπηκε» και αυτό είναι άλλη κουβέντα. Εντούτοις, οι άνθρωποι που βρέθηκαν τότε κοντά στον Ντέμη έκριναν ότι παρασύρθηκαν από το... τυράκι του πρωταθλητισμού και έχασαν τον δρόμο.

Τώρα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ δεν έχει άλλο δρόμο από αυτό της σκληρής δουλειάς και του «χτισίματος». Αν ο Κωστένογλου, που έχει αναλάβει αυτό το έργο, είναι ο κατάλληλος για να το κάνει είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος. Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουν άπαντες στην ΑΕΚ ότι ο τίτλος είναι άπιαστο όνειρο τη δεδομένη στιγμή και να δουν την «γυμνή» αλήθεια.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved