Στην έξοδο ο Μπάντοβιτς, μένει ο Λυράκης στην Κέρκυρα

Στην έξοδο ο Μπάντοβιτς, μένει ο Λυράκης στην Κέρκυρα

Σεισμικές δονήσεις προκάλεσε στο στρατόπεδο της Κέρκυρας, η ήττα από την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ο Νίκος Λυράκης άφησε σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις να εννοηθεί ότι σκέφτεται σοβαρά την παραίτηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται κατά τα φαινόμενα να συμβεί. Αντίθετα, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και την αποχώρησή του από τον πάγκο των Φαιάκων.

Οι παίκτες έπεσαν από τα σύννεφα στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη, ακούγοντας να βγαίνει η λέξη παραίτηση, από το στόμα του γενικού διευθυντή της νησιώτικης ΠΑΕ. Όχι μόνο επειδή τον θεωρούν σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα, αλλά διότι σχεδόν όλοι(ίσως μάλιστα η λέξη σχεδόν να είναι περιττή) ήρθαν κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και εισήγησης στην Κέρκυρα.

Οι περισσότεροι εξ αυτών μάλιστα, ασφαλώς και δεν ξέχασαν πως στα πρώτα στραβά αποτελέσματα, ο Λυράκης ήταν αυτός που με αποκλειστική συνέντευξή στο Onsports χρέωσε στον εαυτό του εξ ολοκλήρου το μερίδιο της ευθύνης για την άνευρη εκκίνηση της ομάδας στην κούρσα του πρωταθλήματος, απλώνοντας ασπίδα προστασίας, τόσο στους παίκτες, όσο και στον Μπάντοβιτς.

Τώρα λοιπόν οι παίκτες αποφάσισαν να ανταποδώσουν - τρόπο τινά - την ψήφο εμπιστοσύνης. Ετσι, ανέλαβαν πρωτοβουλία προκειμένου να πείσουν τον γενικό διευθυντή να παραμείνει στην Κέρκυρα και να συνεχίσει να στηρίζει τις δικές του επιλογές, στις οποίες ουδέποτε άλλωστε έπαψε περιβάλλει με εμπιστοσύνη, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα.

Οι παίκτες ένιωσαν κάτι σαν ηθική υποχρέωση να προτάξουν τα στήθη τους και να στηρίξουν τον άνθρωπο που υπέγραψε έστω και με αόρατο μελάνι τα συμβόλαιά τους στην Κέρκυρα, αλλά και έναν καλό τους φίλο, δεδομένο ότι με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, υπάρχει πέρα από επαγγελματική και φιλική σχέση.

Η συγκεκριμένη αποστολή των ποδοσφαιριστών φαίνεται ότι θα στεφθεί από επιτυχία, με την πολύτιμη αρωγή του μεγαλομετόχου, Γιώργου Λιμπάντση, ο οποίος ακόμη και στις δύσκολες ημέρες, ουδέποτε αμφέβαλε για τον άνθρωπο που ουσιαστικά του εμπιστεύτηκε όχι μόνο το «χτίσιμο» της ομάδας, αλλά και τα κλειδιά της ΠΑΕ.

Την Δευτέρα (7/11) η επίσημη Κέρκυρα τήρησε σιγή ασυρμάτου επί του θέματος, λέγοντας απλά και μόνο, «δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τις εσωτερικές διεργασίες», ωστόσο το θέμα Λυράκη, όπως προαναφέραμε με την καταλυτική μεσολάβηση των παικτών φαίνεται να κλείνει αναίμακτα εδώ.

Αντίθετα, μέρες ίσως και ώρες μετράει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στην Κέρκυρα. Το κλίμα για τον Μαυροβούνιο τεχνικό (παρεμπιπτόντως, δεν επέστρεψε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στο νησί από την Ξάνθη, κάτι πάντως που έχει συμβεί και άλλες φορές μετά από εκτός έδρας παιχνίδια), είναι πλέον κάτι παραπάνω από βαρύ.

Ακόμη και εάν η διοίκηση δείξει την πρόθεση να τον στηρίξει εκ νέου (κάτι που θεωρείται απίθανο να συμβεί ) ο ίδιος αντιλαμβάνεται πλέον ότι δεν τον σηκώνει άλλο το νησί, ανοίγοντας ο ίδιος την πόρτα της εξόδου, εάν δεν προλάβουν τον στείλουν άλλοι στο κατώφλι. Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμη και την Τρίτη (8/11) να ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved