Ζέκα: «Μεγάλος προπονητής ο Φερέιρα»

Ζέκα: «Μεγάλος προπονητής ο Φερέιρα»

Συνέντευξη με την οποία αποθεώνει τους Σεμπάστιαν Λέτο και Ζεσουάλδο Φερέιρα και δηλώνει δικαιωμένος με τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό, παραχώρησε ο Ζέκα.

Ο νεαρός Πορτογάλος είναι από τους παίκτες του «τριφυλλιού» που έχουν κλέψει μέχρι τώρα τις εντυπώσεις, καθώς αν και δεν έχει καλή επαφή με τα δίχτυα, κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και προσφέρει σημαντική βοήθεια σε ό,τι αφορά στην αμυντική και την επιθετική τακτική. Ο Ζέκα παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση της Nova και μίλησε για τη μέχρι τώρα παρουσία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, για το νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΚ, για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για τα άσχημα αποτελέσματα του καλοκαιριού, αλλά και για τους Φερέιρα και Λέτο τους οποίους αποθέωσε.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Ζέκα:


Για τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό και τη δυσάρεστη ευρωπαϊκή περιπέτεια του καλοκαιριού

«Ο ερχομός μου εδώ δεν σημαίνει ότι σκεφτόμουν το Champions League. Σκεφτόμουν, όμως, ότι ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτό που ήξερα είναι ότι υπήρχε η πιθανότητα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Αυτή ήταν η πιο σωστή κίνηση για μένα. Θα ήθελα όπως κάθε ποδοσφαιριστής της ομάδας την ευρωπαϊκή διάκριση. Η περιπέτεια που περάσαμε όμως μας έκανε πιο δυνατούς και είναι σημαντικό το ότι δεν σκύψαμε το κεφάλι. Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα είχε κακά αποτελέσματα στους ευρωπαϊκούς προκριματικούς γιατί είχαμε λίγο χρόνο μαζί. Δεν γνωριζόμασταν καλά και δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε στους αγώνες. Αυτό που άλλαξε ήταν ότι έπρεπε να κατανοήσουμε ότι είχαμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο»

Για τον Σεμπάστιαν Λέτο

«Ο Λέτο κάνει φανταστική αρχή στο πρωτάθλημα και βοηθά πολύ την ομάδα. Διανύει φανταστική περίοδο»

Για το αγωνιστικό στυλ του Παναθηναϊκού

«Η ομάδα είναι καλά όπως παίζει τώρα γιατί υπάρχει συνεχής κίνηση και ταχύτητα στην επίθεση και αυτό δημιουργεί δυσκολίες στους αντίπαλους αμυντικούς. Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε ένα παίκτη που να βρίσκεται σταθερά μπροστα. Αυτή τη στιγμή νιώθουμε καλά, έχουμε αυτοπεποιθηση και δουλεύουμε καλά στις προπονήσεις»

Για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα

«Θα έλεγα ότι είναι απίστευτη και είναι πολύ σημαντικό για ένα παίκτη να παίζει σε γήπεδα με τέτοια ατμόσφαιρα. Μου έκανε εντύπωση που δεν ήταν οι οπαδοί μας στην Τούμπα. Στην Πορτογαλία οι ομάδες έχουν υποστήριξη σε όλα τα γήπεδα»

Για την χαλάρωση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

«Κάναμε κοιλιά στην απόδοσή μας, καθώς νομίζαμε ότι το ματς είχε τελειώσει. Σε ντέρμπι όπως αυτό δεν μπορείς να πεις ποτέ ότι το ματς έχει τελειώσει.»

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα

«Εκτός ότι είναι ένας καλός επαγγελματίας έγω έμαθα πάρα πολλά. Είναι ένας μεγάλος προπονητής που πάντα θαύμαζα και εξακολουθώ να θαυμάζω. Ελπίζω να με βοηθήσει και να με κάνει καλύτερο παίκτη»

Για τη δυσκοιλιότητα που έχει ο ίδιος στο σκοράρισμα

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν σκόραρα πολύ. Μου αρέσει να το κάνω, αλλά πιστεύω ότι είμαι ένας εργατικός, ομαδικός ποδοσφαιριστής. Εγώ φτιάχνω παιχνίδι. Αυτό δεν με δικαιολογεί για τα γκολ που χάνω, αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθώ σε αυτόν τον τομέα».

Για το μεγάλο του όνειρο

«Η Εθνική Πορτογαλίας είναι το όνειρο μου. Πιστεύω όμως ότι ακόμα δεν έχω κάνει όσα είναι αρκετά για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι αξίζουν να παίζουν στην Εθνική, όπως ο Βιεϊρίνια, θέλω να του δώσω και συγχαρητήρια. Εγώ θα συνεχίσω να δίνω το παν και ελπίζω κάποια στιγμή να κληθώ».

Για το αν έχει ενημερωθεί από τους συμπαίκτες του για τη σημασία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

«Ακόμα οι συμπαίκτες μου, δεν μου έχουν πει κάτι. Δεν έχουμε μιλήσει. Σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και από αυτή την σκοπιά, θα μου το πουν σύντομα. Είναι ένα σημαντικός αγώνας ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Όπως με κάθε αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός παίζει για τη νίκη».

Για τους διεκδικητές του τίτλου

«Δεν νομίζω ότι ο τίτλος είναι μία μάχη για δύο. Ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος, που είναι μία καλή ομάδα, μπορούν να μπουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved