Η «ταρίφα» που βυθίζει την ΑΕΚ…

Η «ταρίφα» που βυθίζει την ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ έχει δώσει 14 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και στα έξι από αυτά έχει δεχθεί τρία γκολ, σε ένα δέχθηκε τέσσερα, αμυντική επίδοση που «βυθίζει» την Ένωση τη φετινή σεζόν.

Αν η… κακή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε η κακή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ φάνηκε από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Τα δυο πρώτα παιχνίδια της ήταν για το Europa League με αντίπαλο την Ντιναμό Τιφλίδας, όπου δέχθηκε μόνο ένα γκολ στα δύο ματς με τους Γεωργιανούς, ενώ και το τρίτο ήταν για την ίδια διοργάνωση με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά για τους «κιτρινόμαυρους».

Υπήρξε και τεσσάρα…

Ελέω των δικαστικών εκκρεμοτήτων η ΑΕΚ πήγε το Σεπτέμβριο στο Βέλγιο να παίξει το πρώτο ματς των ομίλων του Europa League και ηττήθηκε με 4-1 από την Άντερλεχτ, σκορ βαρύ που κατέδειξε αμυντικές αδυναμίες. Η Ένωση έδειξε στη συνέχεια να συνέρχεται, κατάφερε να νικήσει στην Ξάνθη όμως και πάλι τα αμυντικά της κενά έγιναν φανερά αφού το τελικό 4-3 υπέρ της δεν μαρτυρά κάτι διαφορετικό.

Το χειρότερο για την Ένωση ήταν πως στο αμέσως επόμενο ματς πρωταθλήματος, δέχθηκε εκ νέου τρία γκολ από τον ΠΑΟΚ χωρίς μάλιστα να έχει την απάντηση και το 3-0 ήρθε ως φυσική συνέπεια της εικόνας της άμυνάς της στην Τούμπα.

Πρόσκαιρη βελτίωση με Κωστένογλου…

Στα ματς που ακολούθησαν, με Στουρμ Γκρατς στο Europa League και Πανιώνιο, Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, η Ένωση δεν δέχθηκε καμία «τριάρα», όμως μόνο στη Νέα Σμύρνη κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης αφού ηττήθηκε από τους Αυστριακούς και έμεινε στην ισοπαλία με τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ.

Με τον Νίκο Κωστένογλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, η αίσθηση των περισσότερων ήταν πως η ΑΕΚ θα βελτίωνε τουλάχιστον την αμυντική της λειτουργία. Είχαν δοθεί κάποια καλά δείγματα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ωστόσο φάνηκε πως το… φαινόμενο ήταν παροδικό. Στο αμέσως επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, με την Λοκομοτίβ στην Μόσχα, η ΑΕΚ δέχθηκε εκ νέου τρία γκολ και γνώρισε την ήττα.

Ξανά τα ίδια σε Ελάδα και Ευρώπη…

Τα ίδια υπέστη η Ένωση και στο Ηράκλειο, απέναντι στον ΟΦΗ, όπου ηττήθηκε με το ίδιο σκορ (3-1), ενώ κατάφερε να φιλοδωρήσει η ίδια τον Άρη με τρία γκολ στο ΟΑΚΑ και να πάρει τη νίκη μετά από ένα μήνα ακριβώς στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η βελτίωση στην άμυνα της Ένωσης δεν ήρθε όπως την περίμενε ο Κωστένογλου και ακολούθησε η εντός έδρας τριάρα με την Λοκομοτίβ Μόσχας και αυτή από τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό ντέρμπι…

Οι «τριάρες» που έχει δεχθεί η ΑΕΚ…

Διοργάνωση

Αγώνας

Αποτέλεσμα

Super League

Ξάνθη-ΑΕΚ

3-4

Super League

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

3-0

Europa League

Λοκομοτίβ Μ. –ΑΕΚ

3-1

Super League

ΟΦΗ-ΑΕΚ

3-1

Europa League

ΑΕΚ-Λοκομοτίβ Μ.

1-3

Super League

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

3-2

Κοστίζει στο πρωτάθλημα…

Η ΑΕΚ με τις αμυντικές επιδόσεις που καταγράφει, έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα στην Super League, έχοντας δεχθεί 13 γκολ ως τώρα. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δεχθεί τα ίδια γκολ με Κέρκυρα, Πανιώνιο και Εργοτέλη, ενώ μόνο η Ξάνθη έχει χειρότερη αμυντική επίδοση, έχοντας δεχθεί 14 γκολ ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Δηλαδή η Ένωση στατιστικά δέχεται 1,62 γκολ ανά αγώνα, όσα ακριβώς σκοράρει, κάτι που της έχει κοστίσει βαθμούς αλλά και ψυχολογικά ως τώρα στη σεζόν…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved