Και τώρα, το μεγάλο στοίχημα

Και τώρα, το μεγάλο στοίχημα

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με απόλυτη επιτυχία τα δύο πρώτα σοβαρά τεστ στο πρωτάθλημα, δίνοντας αποδείξεις… τίτλου σε Τούμπα και ΟΑΚΑ, και πλέον έχει μπροστά του το μεγάλο στοίχημα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Στα ύψη το ηθικό στους «πράσινους», που κάνουν το καλύτερο ξεκίνημα τα τελευταία χρόνια.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ και η εξαιρετική εμφάνιση, για μία ώρα τουλάχιστον, αποτελεί ήδη… παρελθόν για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Παναθηναϊκός κάνει ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα, δείχνει να έχει υψηλή αυτοπεποίθηση και αποδίδει ποδόσφαιρο το οποίο μοιάζει ικανό να τον οδηγήσει στην κορυφή του πρωταθλήματος ως το τέλος. Η νέα, άνετη, νίκη σε ντέρμπι για τους πρωτοπόρους του ελληνικού πρωταθλήματος τους επανέφερε στην κορυφή, με δυο βαθμούς προβάδισμα, πάνω από τον Ολυμπιακό στην έδρα του οποίου πάνε σε 2 εβδομάδες...

«Φτιαγμένοι» οι παίκτες

«Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήταν πάλι φανταστικός», έλεγαν μεταξύ τους στα αποδυτήρια οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» με το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας να είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά τη νίκη με την ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που ήταν εκτός αποστολής αλλά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, κατέβηκαν στα αποδυτήρια για να μοιράσουν συγχαρητήρια για τη νίκη επί της Ένωσης.

Η χαλάρωση πάντως στο τελευταίο μισάωρο, δεν ήταν αυτό που ήθελε ο Φερέιρα αλλά και οι ποδοσφαιριστές του, ειδικά από τη στιγμή που ακολουθεί η «μητέρα των μαχών» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». «Δεν έπρεπε να τους δώσουμε δικαίωμα, κακώς χαλαρώσαμε. Να είμαστε πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Πάμε να τα δώσουμε όλα με απόλυτη σοβαρότητα κόντρα στον Ολυμπιακό», έλεγαν χαρακτηριστικά οι «πράσινοι» στα αποδυτήρια και έδειχναν έτοιμοι για την κόντρα με τον «αιώνιο».

Συγκέντρωση και ειδική διαχείριση

Η αυτοπεποίθηση άλλωστε, με τα επτά ματς χωρίς ήττα από την αρχή της σεζόν αλλά και από το γεγονός ότι η ομάδα αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και σκοράρει… κατά ριπάς, είναι στα ύψη. Στον Παναθηναϊκό ωστόσο, δεν πετούν στα σύννεφα. Περιμένουν ότι το ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μόνο εύκολο δε θα είναι, αφού ούτως ή άλλως είναι ειδικών συνθηκών.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξέρει καλά πώς να προετοιμάσει την ομάδα του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα περιμένει να δει τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του, αφού θα επιστρέψουν και κάποιοι τραυματίες, ενώ σίγουρα θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της ψυχολογίας. Τόσο για να βάλει στο κλίμα τους νέους της ομάδας όσο και για να κρατήσει συγκεντρωμένους στο στόχο και όχι στα όσα θα γίνονται… στον «περίγυρο» του ντέρμπι τους «παλιούς» που έζησαν και τα περσινά γεγονότα στο Φάληρο.

Μπορεί να γίνει φαβορί

Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός αυτές τις δυο εβδομάδες θα προετοιμαστεί για ένα παιχνίδι «κλειδί» που μπορεί από τώρα να του δώσει προβάδισμα τίτλου. Σε περίπτωση που το «τριφύλλι» μείνει αλώβητο στην έδρα του Ολυμπιακού, θα έχει γίνει από μεγάλο αουτσάιντερ το γκραν φαβορί για την υπόθεση-πρωτάθλημα.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι ένα βαθμό πίσω από τους Πειραιώτες, θα πρέπει σίγουρα να διαχειριστεί το ψυχολογικό κομμάτι του απόηχου του ντέρμπι, αλλά πάντα μέσα στο παιχνίδι. Για αυτό για τους «πράσινους», έρχεται το μεγάλο στοίχημα…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved