Φερέιρα: «Παίκτης άλλης διάστασης ο Λέτο»

Φερέιρα: «Παίκτης άλλης διάστασης ο Λέτο»

Τα καλύτερα λόγια για τον Σεμπάστιαν Λέτο είπε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας τον Αργεντινό επιθετικό «παίκτη άλλης διάστασης».

Άξια υποστήριξε πως είναι η νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ ο Φερέιρα, ενώ εξήγησε την καθίζηση της ομάδας του στα τελευταία λεπτά. Μεγάλη βαρύτητα έδωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στην διαιτησία του Σπάθα. Ακολουθούν οι δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή:

-          Θεωρείτε μετά το 3-0 ότι ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά το ματς;

«Ήταν μία άξια νίκη. Ο αγώνας αυτός ήταν πιο δύσκολος από εκείνον με τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ ήρθε για να παίξει ποιοτικά για το γόητρο. Μετατρέψαμε ένα δύσκολο παιχνίδι σε πιο εύκολο δημιουργώντας προβλήματα στον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 3-2 υπήρχαν κάποια προβλήματα. Ορισμένοι παίκτες, όπως ο Ζέκα, είχαν κάποια προβλήματα ενώ και ο Λέτο είχε ενοχλήσεις και θα μπορούσε να έχει αντικατασταθεί. Μετά περιμέναμε την αντίδραση της ΑΕΚ, η οποία έχει ιστορία ως σύλλογος. Αν είχαμε πιο γρήγορες ανττεπιθέσεις θα είχαμε σκοράρει και άλλα γκολ. Μετά το 3-0 είχαμε 4-5 ευκαιρίες για γκολ που αν είχαν μπει δεν θα είχαμε τόσο αγχωτικό φινάλε. Σε τέτοιους αγώνες και οι διαιτητές θα πρέπει να έχουν κουράγιο. Σύμφωνα με κανονισμούς της UEFA όταν έχουμε φάουλ από πίσω η ποινή είναι κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής επέτρεψε να πραγματοποιηθούν κάποιες επικίνδυνες φάσεις. Χρειαζόντουσαν κάποιες κίτρινες που δεν δόθηκαν. Ο διαιτητής θα έπρεπε να είχε το σθένος να τιμωρήσει κάποιους παίκτες όπως ορίζει ο κανονισμός. Όσον αφορά το τέλος του αγώνα, η ΑΕΚ αντέδρασε και εμείς κάναμε αντεπιθέσεις αλλά δεν τα καταφέραμε να σκοράρουμε.Το αποτέλεσμα δείχνει ότι υπήρχαν δύο ομάδες που θα μπορούσαν να έρθουν ισόπαλες».

-          Ενόψει Καραϊσκάκη μιλάτε τόσο πολύ για την διαιτησία;

«Το λέω σε ένα ματς που κερδίσαμε. Δεν μιλάω για την διαιτησία αλλά για την ερμηνεία των κανονισμών όσον αφορά το επικίνδυνο παίξιμο. Δεν μπορώ να σταματήσω να μιλάω όταν δεν ερμηνεύονται σωστά οι κανονισμοί ανεξαρτήτως αντιπάλου.  Δεν μιλάω σε πέναλτι και φάουλ. Ποτέ δεν θα κριτικάρω τον διαιτητή. Πάντα θα μιλάω με γνώση και ευγένεια σε αυτά τα θέματα. Πώς σχετίζετε το Καραϊσκάκη; Εαν νομίζετε ότι το έκανα για τον επόμενο αγώνα, δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Ως προπονητής αναφέρθηκα σε κάποια λάθη του διαιτητή. Όχι για πίεση στην διαιτησία ενόψει των επερχόμενων αγώνων».

-          Ένα σχόλιο για τον Λέτο και για τον κόσμο;

«Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό παίξαμε απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Δεν γνώριζα πολλά. Είχα να έρθω στην Ελλάδα από το 1991. Τότε δεν μπορούσα να διανοηθώ την σπουδαία ατμόσφαιρα που ζω τώρα. Με την Μπαρτσελόνα το γήπεδο ήταν γεμάτο κα ακούστηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι φίλαθλοι δεν υποστήριχζαν την ομάδα. Αργότερα μου είπαν ότι οι οπαδοί δεν ερχόντουσαν στο γήπεδο επειδή η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Εγώ πάντοτε έλεγα στους παίκτες ένα πράγμα: Να παίζουν καλά και θα έρθουν οι φίλαθλοι. Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν αυτό που έλεγα. Οι ομάδες και οι παίκτες θα πρέπει να δουλεύουν πολύ ώστε να προσελκύσουν τους φιλάθλους. Κατάλαβα ότι στους φίλους του Παναθηναϊκού αρέσει το καλό και σοβαρό ποδόσφαιρο. Με παίκτες που τρέχουν πολύ. Αυτό λοιπόν που συμβαίνει το κατέκτησα οι παίκτες. Εύχομαι να είναι δίπλα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλοι γνωρίζετε τις δυσκολίες που είχαμε. Η αξία της ομάδας είναι ότι νίκησε όλες τις αντιξοότητες που έχουν παρουσιαστεί. Η αποστολή μας είναι να γίνονται πιο απαιτητικοί οι οπαδοί μας και εμείς να έχουμε καθήκον να τους ικανοποιούμε. Η απάντηση των παικτών είναι να γίνονται καλύτεροι και να ανταποκρίνονται στα όσα τους ζητούνται.

Όσον αφορά τον Λέτο, δεν μου αρέσει να μιλώ για παίκτες ξεχωριστά. Μιλάω πάντοτε για την ομάδα. Ο Λέτο πέρα από τα γκολ που πέτυχε είχε μια λαμπρή απόδοση. Έπαιξε με τους συμπαίκτες του και δεν ήταν ατομιστής. Ολέτο απέδειξε ότι είναι πάικτης άλλης διάστασης. Μπορεί να παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Κάνει αυτό που του λέω και με κάνει χαρούμενο».



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved