Κωστένογλου: «Γλυκιά στενοχώρια η ήττα»

Κωστένογλου: «Γλυκιά στενοχώρια η ήττα»

Για μια ΑΕΚ που αλλάζει μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της «Ένωσης» δήλωσε ικανοποιημένος από την αντίδραση της ομάδας του μετά το 3-0 και επανέλαβε ότι η ΑΕΚ θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Ως «γλυκιά στενοχώρια» χαρακτήρισε την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό ο Κωστένογλου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι εξής:

-         Σε 4 ματς η ΑΕΚ έχει δεχτεί τρία γκολ. Τί φταίει;

«Όταν χάνεις και δέχεσαι τρία γκολ θεωρείται ότι έχεις  κακή εικόνα. Όμως, ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο χωρίς ευκαιρία προηγλήθηκε με 2-0. Το δεύτερο γκολ ξεκίνησε από πλάγιο στην περιοχή του. Θεωρώ ότι κάναμε μια αξιόμαχη προσπάθεια. Καταφέραμε το 3-0 να γίνει 3-2 και κάναμε την ποιοτική ομάδα του ΠΑΟ να έχει άγχος στο τέλος».

-         Χωρίς ευκαιρίες ο αντίπαλος πέτυχε δύο γκολ. Σας προβληματίζει;

«Ειδικά το δεύτερο γκολ δεν ήταν καν ευκαιρία. Αναγκαστικά στο 3-1 ανοίξαμε και ο Παναθηναϊκός έκανε φάσεις. Κάναμε ατομικά λάθη στο κέντρο. Με προβληματίζουν τα τρία γκολ. Είχαμε δύσκολα ματς, όμως. Δύο με την Λοκομοτίβ και ένα με τον Παναθηναϊκό».

-         Ήταν δική σας εντολή στο πρώτο ημίχρονο να παίζει η ΑΕΚ από την μεριά του Μπέλεκ;

«Συμβαίνει στην εξέλιξη του ματς να παίρνουν πρωτοβουλίες οι παίκτες. Δεν υπήρχε οδηγία. Όταν ο Λεονάρντο μπήκε πιο πολύ στο ματς, πήρε ατομικές προσπάθειες και πέτυχε γκολ».

-         Αισθάνεστε ότι ήταν μια «τσάμπα» ήττα;

«Είναι σημαντικό αυτό που κατάφεραν οι παίκτες μου. Το 3-0 σε μια δύσκολη έδρα το έκαναν 3-2 και είχαμε και δύο δοκάρτια. Η ποιότητα κάποιων παικτών του αντιπάλου του επέτρεψαν να πετυχαίνει γκολ. Είμαστε σε καλό δρόμο. Η ΑΕΚ δεν είχε παθητική στάση στο ματς. Πριν ενάμιση μήνα είχαμε άλλη εικόνα. Σε αντίστοιχη στιγμή πριν αρκετό διάστημα  αυτό το ματς θα γινόταν 6-0. Όταν όμως δέχσαι τρια γκολ δεν είναι εύκολο να το γυρίσεις. Με στεναχωρεί το γεγονός της εικόνας του να δεχόμαστε εύκολα γκολ. Είχαμε μία μόνο προπόνηση για αυτό το ματς. Για ένα τέτοιο ματς προπονηθήκαμε μόνο το Σάββατο. Κάποιος κριτής βλέπει το αποτέλεσμα. Αλλά θα πρέπει να δει που ήταν η ομάδα και που έχει φτάσει. Δεν θέλω να ωραιοποιώ τις καταστάσεις. Με πληγώνει η ήττα, αλλά δεν ρίχνω ευθύνες στους παίκτες ότι δεν είχαν αξιόλογη εικόνα. Η ΑΕΚ δεν είχε συνηθίσει να έχει αυτοπεποίθηση. Δεν γίνεται να είναι 11 άτομα πίσω από την μπάλα. Δεν μου αρέσει. Αναλογιστείτε τι έχει κάνει με τις άλλες ομάδες ο αντίπαλος. Κέρδιζε δια περιπάτου. Δεν γινόταν να τα αλλάξουμε όλα εύκολα».-

         -Τελικά, τι φταίει;

«Η ΑΕΚ δεν έχει κακές εμφανίσεις. Άλλο κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και άλλο αξιολογούμε την προσπάθεια. Βλέπετε μια ΑΕΚ χωρίς πλάνο που χάνει με κατεβασμένα χέρια; Εγώ δεν το είδα. Η ομάδα ήταν σε χειρότερη κατάσταση και τώρα έχει κάνει βήματα προόδου».

Ποιά η γνώμη σας για τον Παναθηναϊκό;

«Θ αποδεχτώ την ήττα. Ήταν δίκαιη. Χωρίς να υπάρχει άλλος παράγοντας που να άλλαξε την εικόνα του ματς. Είναι πολύ καλή ομάδα ο Παναθηναίκός. Το πιστοποιούν οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα. Στο πρώτο δεν γίναμε απειλητικοί, αλλά ούτε ο αντίπαλος ήταν. Στο δεύτερο ημίχρονο παρά το 3-0 αλλάξαμε την εικόνα μας. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη μας και δημιούργησε φάσεις».

Για τον Μανωλά κρίνετε ότι  χρειάζεται ιδιαίτερη προπόνηση ώστε να βελτιωθεί;

«Δεν θα αναφερθώ ατομικά και δεν θα κρίνω δημόσια κανέναν. Μόνο με προσωπική συζήτηση και μέσω προπόνησης. Έχουμε στόχο να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία. Στα γκολ που έχουμε δεχτεί,οι αντίπαλοι δεν κάνουν κάτι που μας διαλύει. Τα παιδιά βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Δεν αλλάζουν όλα έτσι εύκολα. Ευελπιστώ  ότι θα τα αλλάξουμε. Ατομικά λάθη θα γίνουν και στο μέλλον. Θα πρέπει σύντομα να το εξαλείψουμε. Η παρουσία μας αφήνει μια γλυκιά στεναχώρια. Το αποτέλεσμα μετράει όμως».

Ακολουθεί βατό πρόγραμμα. Μπορεί η ΑΕΚ να «χτυπήσει» τον τίτλο;

«Δεν υπάρχει βατό πρόγραμμα για την ΑΕΚ.Κάθε ματς είναι δύσκολο. Όταν η ΑΕΚ θα αποκτήσει σταθερότητα τότε θα πω ότι είναι καλή ομάδα. Οι νίκες λύνουν τα προβλήματα στην ομάδα».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved