Σίσιτς στο Onsports: «Για πάντα στον ΟΦΗ»

Σίσιτς στο Onsports: «Για πάντα στον ΟΦΗ»

Διπλά μεροκάματα οφείλει ο Νίκος Μαχλάς στον Μίρνες Σίσιτς. Ο Σλοβένος μέσος εκτός από τον γνώριμο ρόλο του δημιουργού, φόρεσε την μάσκα του εκτελεστή (και) στην Νέα Σμύρνη! Ο Σλοβένος άσος μιλάει στο Onsports για τις «μπαλοθιές» στην «πλατεία» και εκφράζει την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του στην κρητική ομάδα.

«Καλλιτέχνης θα πει, να μιλάς με σιωπή και να ακούνε οι άλλοι…» τραγούδησε ο Νότης Σφακιανάκης την περασμένη δεκαετία. Ο Μίρνες Σίσιτς που κυκλοφορεί ανάμεσα μας σχεδόν μια οκταετία, το πιθανότερο είναι πως θα΄χει πάρει το αυτί του το συγκεκριμένο τραγούδι και ασφαλώς θα γνωρίζει τoν…Notis!

Και επειδή όσο μεγαλώνει μαθαίνει κανείς, ο Σλοβένος μέσος διδάσκεται τους τελευταίους μήνες στο Ηράκλειο από τον Νίκο Μαχλά και τα υπόλοιπα… παιδιά του Ψηλορείτη, τι είναι η λύρα, η μαντινάδα, η τσικουδιά και γενικότερα τα υπόλοιπα ήθη και έθιμα της Κρήτης!

Ο ίδιος, πάντως, φροντίζει σε επαγγελματικό επίπεδο να αποδεικνύει ότι είναι καλλιτέχνης της μπάλας! Δεν μιλάει με την σιωπή, αλλά με τα άκρως ποιοτικά... στραβά πόδια του, που λίγο ακόμη και θα έκαναν τον Νίκο Αναστόπουλο να πάει και να τον φέρει κολυμπώντας το καλοκαίρι από την Θεσσαλονίκη στο Ηράκλειο! Για το πόσο δίκιο είχε ο «αλενατόρε», μιλάνε οι εμφανίσεις και οι αριθμοί του 30χρονου άσου την ώρα του καθήκοντος!

- Αλήθεια, περίμενες από την σέντρα του αγώνα με τον Πανιώνιο, ότι θα περάσατε τόσο εύκολα, όσο «φωτογραφίζει» το τελικό αποτέλεσμα από την Νέα Σμύρνη;

«Δεν νομίζω ότι νικήσαμε εύκολα. Μπορεί το 3-1 να δείχνει μια άνετη επικράτηση, μέσα στον αγώνα όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Κάποια στιγμή μάλιστα και συγκεκριμένα μετά το 2-1, έγιναν αρκετά δύσκολα για την ομάδα μου. Για να είμαι ειλικρινής, φοβήθηκα μήπως ο Πανιώνιος έχοντας καλή ψυχολογία μετά την μείωση του σκορ, καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση. Εκείνο το διάστημα φάνταζε πιο εύκολο για τον αντίπαλο να κάνει το 2-2, παρά για εμάς το 3-1. Στο τέλος όμως βάλαμε το τρίτο γκολ και ουσιαστικά κλειδώσαμε την νίκη»

- Πώς αισθάνεσαι για τα δύο προσωπικά γκολ και τα τρία συνολικά την φετινή σεζόν;

«Σίγουρα το γκολ δημιουργεί σε κάθε ποδοσφαιριστή όμορφα συναισθήματα. Ολη η ομάδα δούλεψε σκληρά για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην νίκη και αυτό είναι που στο τέλος μετράει».

«Θέλω να συνεχίσω να σκοράρω»

- Φαντάζομαι πως γνωρίζεις ότι εάν σημειώσεις άλλα δύο γκολ και φτάσεις τα πέντε, θα σπάσεις το ατομικό ρεκόρ της καριέρας σου στην Ελλάδα.

«Θέλω να συνεχίσω να σκοράρω και να βοηθάω τον ΟΦΗ να μαζεύει πολύτιμους βαθμούς. Το ομαδικό συμφέρον, είναι πάνω απ΄όλους»

- Ποιο ήταν το πρόβλημα που δημιούργησε την ένταση με τους οπαδούς του Πανιωνίου;

«Μετά το πρώτο γκολ που σημείωσα και απλά πανηγύρισα, χωρίς κανέναν λόγο άρχισαν να βρίζουν από την εξέδρα κάποια αγαπημένα μου πρόσωπα. Μετά το 3-1 δεν άντεξα, τους έκανα… επίθεση και τιμωρήθηκα με κάρτα για αυτή την ενέργειά μου».

- Τα δυο γκολ που σημείωσες δεν «πλήγωσαν» μονάχα τον Πανιώνιο, αλλά και τον Τάκη Λεμονή, με τον οποίο συνεργάστηκες στο παρελθόν…

«Ο κύριος Τάκης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, που είχα την τύχη να δουλέψω μαζί του. Τον γνωρίζω πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλύτερα στην συνέχεια, κάτι άλλωστε που του αξίζει».

- Ο Μίρνες Σίσιτς παραπέμπει με τις φετινές εμφανίσεις του στο παλιό καλό κρασί, που με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ολοένα και καλύτερο;

«Μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να ακούω κάτι τέτοιο. Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι στον ΟΦΗ. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συνεχίσω στους ίδιους ρυθμούς και να δικαιώσω τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου».

«Βήμα - βήμα για μια ανταγωνιστική ομάδα»

- Αλήθεια, πού το πάει ο φετινός και αήττητος τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές ΟΦΗ; Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;

«Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι που έρχεται  ξεχωριστά, επιδιώκοντας πάντα το καλύτερο δυνατό. Με τους βαθμούς που ήδη έχουμε συγκεντρώσει κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή μας, που ως νεοφώτιστη ομάδα αποτελεί τον πρώτο μας στόχο. Με σκληρή δουλειά και παιχνίδι με το παιχνίδι, θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας τον κόσμο μας. Ολοκληρώσαμε μια δύσκολη σειρά αγώνων κόντρα σε ισχυρές ομάδες, καταφέρνοντας να μαζέψουμε αρκετούς βαθμούς που θα μας δώσουν άλλον… αέρα ενόψει της συνέχειας».

«Παίζουμε και για τον προπονητή μας»

- Ποια είναι τα συστατικά που δημιουργούν την συνταγή της επιτυχίας;

«Είμαστε μια δεμένη οικογένεια και από εκεί ξεκινάνε όλα. Από εκεί και πέρα η ομάδα διαθέτει στο ρόστερ της αξιόλογους ποδοσφαιριστές και έναν ικανότατο προπονητή, πέρα από τον καταπληκτικό κόσμο».

- Είσαι και εσύ ένας από αυτούς που υποστηρίζουν με πάθος, ότι ο κόσμος του ΟΦΗ αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας;

«Απόλυτα. Οταν αγωνιζόμαστε στο Γεντί Κουλέ, αισθανόμαστε πάντα ότι έχουμε έναν παίκτη παραπάνω από τον αντίπαλο. Είναι τεράστια η ώθηση που μας δίνει ο κόσμος με την δυναμική παρουσία του στις εξέδρες και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί».

- Σε τι ποσοστό ο Νίκος Αναστόπουλος έχει βάλει την σφραγίδα του στον ΟΦΗ;

«Είπα και προηγουμένως, ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή. Του αρέσει να βρίσκεται κοντά στον ποδοσφαιριστή και αυτό είναι που μας κάνει να παίζουμε και για πάρτι του. Η παρουσία του στον ΟΦΗ παίζει σημαντικό ρόλο στα θετικά αποτελέσματα της ομάδας».

«Αξίζει να παίξει στην Εθνική ο Μάντζιος»

- Το Ηράκλειο εκτός από εσένα, εμπνέει και τον Βαγγέλη Μάντζιο ο οποίος αρχίζει να σκοράρει «κατά ριπάς»…

«Μετά από ένα διάστημα προσαρμογής, ο Βαγγέλης αποδεικνύει την κλάση του. Βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα και αξίζει να προσκληθεί στην Εθνική. Η τεχνική που τον διακρίνει και η ευχέρειά του στο σκοράρισμα, τον κάνουν έναν από τους καλύτερους φορ του ελληνικού πρωταθλήματος».

Ποια η γνώμη σου για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;

«Αγωνίζομαι στην Ελλάδα αρκετά χρόνια και έχω συμμετάσχει σε αρκετά πρωταθλήματα. Θα έλεγα λοιπόν ότι το φετινό είναι ένα από τα χειρότερα από άποψη οργάνωσης. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, δεν γνωρίζαμε ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα μπουν στην Σούπερ Λίγκα, κάτι που είναι πρωτάκουστο. Η ομάδα μου δίνει διαφορετικό χρώμα στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι δεν έκανε την προετοιμασία που θα ήθελε αφού μέχρι τον Αύγουστο οι συμπαίκτες μου έδιναν αγώνες πλέι οφ για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα».

Σκέφτεσαι τον εαυτό σου να κλείνει την καριέρα του στον ΟΦΗ και να κρεμάει τα παπούτσια του στο Ηράκλειο;

«Γιατί όχι; Αυτό θα ήταν κάτι πραγματικά πολύ ευχάριστο για μένα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Κρήτη και αγωνίζομαι στον ΟΦΗ. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία, να κλείσω εδώ την καριέρα μου».

Ο Σίσιτς μέσα και έξω από τις γραμμές…

@    Αλλες τρεις φορές κατά την διάρκεια της διαδρομής του στα ελληνικά γήπεδα, έχει σημειώσει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι, με τις φανέλες των Ηλυσιακού, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακού. Συγκεκριμένα στις 21/04/2004 στο παιχνίδι Ηλυσιακός – Κιλκισιακός (8-0)  στις 12/11/2006 στο ματς Λεβαδειακός – Εθνικός (2-0) και τέλος στις 30/01/2010, στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα (2-0).

@ Τα οικονομικά προβλήματα του Ερυθρού Αστέρα, τον έβαλαν σε μπελάδες το διάστημα της συνεργασίας του με την ομάδα του Βελιγραδίου. Επιστρέφοντας μια ημέρα στο διαμέρισμά του, συνάντησε τον σπιτονοικοκύρη του να του ζητά τρία ενοίκια. Τελικά, δεν κατάφερε να αποφύγει την έξωση.

@ Το δεύτερο μεγάλο του πάθος μετά το ποδόσφαιρο, είναι τα γρήγορα αυτοκίνητα. Είναι λάτρης της ταχύτητας, ενώ την εποχή της θητείας του στον Ολυμπιακό, είχε καθυστερήσει από μια προπόνηση εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, χωρίς ευτυχώς ιδιαίτερα προβλήματα για τον ίδιο, όσο για το πολυτελές Audi TT το οποίο οδηγούσε.

@ Η τρέλα του με τα αυτοκίνητα τον έκανε να σπουδάσει μηχανικός αυτοκινήτων, αν και ποτέ στην  ζωή του δεν χρειάστηκε να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα.

@ Περνά αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή του, σερφάροντας στο Διαδίκτυο και διατηρεί την δική του σελίδα στο Facebook.

@ Το Παρίσι και η Σαντορίνη, αποτελούν τους αγαπημένους του προορισμούς.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved