Πρόμπιερζ: «Δεν είμαι ο Κόπερφιλντ!»

Πρόμπιερζ: «Δεν είμαι ο Κόπερφιλντ!»

Ο προπονητής του Άρη, Μίκαλ Πρόμπιερζ, υποστήριξε πως δεν είναι μάγος για να αλλάξει τα πάντα μέσα σε 24 ώρες ωστόσο επισήμανε πως έχει τη διάθεση να δουλέψει για να βελτιώσει την ομάδα του και να την βοηθήσει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Πολωνός τεχνικός του Άρη μίλησε για αρκετή ώρα στη συνέντευξη Τύπου και στάθηκε κυρίως στον τρόπο με τον οποίο δέχθηκε η ομάδα του τα γκολ από τον Ολυμπιακό, εντοπίζοντας πρόβλημα στις στημένες φάσεις αλλά και στην φυσική κατάσταση των παικτών του.

Παράλληλα, ο Πρόμπιερζ υποστήριξε ότι δεν είναι ο… Κόπερφιλντ, για να αλλάξει τα πράγματα μέσα σε 24 ώρες, ωστόσο υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για να γίνουν οι «κίτρινοι» εκ νέου ανταγωνιστικοί και να πάρουν τα θετικά αποτελέσματα που χρειάζονται.

«Είμαι εδώ μόνο μια μέρα, όμως είχαμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι. Με το που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα, αιφνιδιάστηκα γιατί «έπεσα κάτω» με αυτή την ήττα. Αν δεν μπορείς να σηκωθείς, δεν είσαι προπονητής. Είπα στην ομάδα στο ημίχρονο ότι είναι εύκολο να πέσεις κάτω, αλλά πρέπει να πολεμήσεις και να προσπαθήσεις να γυρίσεις το παιχνίδι. Αν στο ποδόσφαιρο δεν υπήρχαν τα κόρνερ και τα φάουλ τότε θα νικούσαμε με 1-0», ήταν τα πρώτα λόγια του Πρόμπιερζ.

Στη συνέχεια, ο Πολωνός προπονητής δήλωσε: «Ξέρω ότι ήταν μεγάλο ρίσκο για εμάς κόντρα σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να προσπαθήσεις να παίξεις ποδόσφαιρο. Από την άλλη πλευρά, ήθελα να δω πως θα αντιδράσεις ο κάθε παίκτης χωριστά, τι μπορεί να μου δώσει ο κάθε παίκτης. Από άποψη μαχητικότητας και τρόπου παιχνιδιού, μπορούμε σε κάποιους τομείς να είμαστε ικανοποιημένοι. Ξέρω ήδη από τώρα που θα δώσουμε βαρύτητα τις επόμενες δυο εβδομάδας για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Άρη στα επίπεδα που ήταν πριν από μερικά χρόνια».

Για τις αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα και τους παίκτες που χρησιμοποίησε, δήλωσε: «Πάντα όταν έρχεται ένας νέος προπονητής κάποιοι παίκτες παίρνουν ευκαιρίες. Πρέπει να δώσουμε στους νέους παίκτες το κίνητρο και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας μέσα από το παιχνίδι. Ειδικά χθες το βράδυ μείναμε ως τις 02:00 και ψάχναμε κάποιες λύσεις. Συγκεκριμένα για τον Βράνιες, που είναι ένας παίκτης με παρουσία στην Bundesliga, μετά το παιχνίδι πλέον είμαστε εξυπνότεροι όλοι σίγουρα. Είναι σαν να λέμε τα νούμερα του Λοττο αφού έχει γίνει η κλήρωση. Για μένα το χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν ότι δεχθήκαμε τρία γκολ από στημένες φάσεις παρότι έχουμε ψηλούς παίκτες στην άμυνα. Είχα κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου, να κάνω κάποιες αλλαγές, αλλά μπορώ να πω ότι από τους ακραίους παίκτες είμαι ικανοποιημένος».

Ο Πρόμπιερζ, ρωτήθηκε επίσης για το τι του άρεσε και τι όχι από τον Άρη, για να απαντήσει πως: «Το πρώτο πράγμα που δεν μου άρεσε, ήταν η συμπεριφορά μας στις στημένες φάσεις, αφού δεχθήκαμε τρία γκολ με αυτό τον τρόπο. Αυτό που μου αρέσει, είναι ότι έχουμε κάποιους παίκτες που είναι αρκετά ποιοτικοί, που παίρνουν πρωτοβουλίες και ευθύνες και προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι. Θα προσπαθήσω στο επόμενο διάστημα να περάσω κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου και θα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και σιγά-σιγά να βελτιώνουμε τον κάθε παίκτη».

Όσο για το πώς πήρε το ρίσκο να καθίσει από το πρώτο κιόλας ματς στον πάγκο της ομάδας, υπογράμμισε: «Θα ήταν το πιο εύκολο να καθίσω στην εξέδρα, να δω το ματς και να πω πως ακόμα δεν με αφορά. Πήρα το ρίσκο, δεν είμαι ο Κόπερφιλντ, δεν είμαι μάγος. Θα προσπαθήσω με δουλειά να προχωρήσει η ομάδα. Αναφέρομαι τώρα σε μια ρήση του Μουρίνιο, όταν ήταν στην Αγγλία, «μάγος είναι μόνο ένας», εννοώντας τον εαυτό του. Δεν είμαι όμως τόσο υπερόπτης».

Για το πρόβλημα στις στημένες φάσεις, επισήμανε: «Διαπίστωσα πολλά θετικά στοιχεία, όπως ότι δε δεχθήκαμε γκολ μέσα από το παιχνίδι αλλά μόνο από τις στημένες φάσεις. Κάναμε βέβαια και αρκετά λάθη, πράγμα που δε μου αρέσει, το ζητούμενο όμως είναι να περάσω εγώ τη δική μου φιλοσοφία αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου. Το θέμα είναι πως συζητήσαμε χθες για τα στημένα, κάναμε δυο μισάωρα μίτινγκ και είπαμε για τα φάουλ και τα κόρνερ, όμως ο χρόνος ήταν πολύ λίγος για να περάσουμε πράγματα. Βλέποντας πως στο έμψυχο δυναμικό μας έχουμε μεγαλόσωμους παίκτες δεν περίμενα πως θα δεχθούμε τα γκολ με αυτόν τον τρόπο».

Για το πλάνο που έχει στο μυαλό του για τον Άρη, σχολίασε: «Είναι λογικό ότι όταν η ομάδα πάει καλά δεν αλλάζει ο προπονητής. Με το συνεργάτη μου δουλέψαμε πάρα πολλές ώρες έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα concept για την ομάδα και θα δούμε στη συνέχεια τι μπορεί να προκύψει. Είναι λογικό πως μέσα σε δυο νύχτες δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Θα δώσουμε βαρύτητα στο πως δούλεψε η ομάδα από την αρχή της σεζόν στη φυσική κατάσταση, σήμερα βγάλαμε κάποια συμπεράσματα. Όπως ήταν και στη Γιαγκελόνια έτσι κι εδώ ο κόσμος δείχνει πάθος για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Εκεί χτίσαμε μια νέα ομάδα που κατάφερε να βγει και στην Ευρώπη και το μόνο που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι δουλειά και τίποτα άλλο. Εύχομαι να φτάσουμε σε ένα σημείο που ο κόσμος θα μπορεί να δει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων και νικών».

Ενώ σε ερώτηση για το αν είδε τους παίκτες του πιεσμένους, απάντησε: «Ήταν εμφανές σε κάποιους παίκτες πως έχουν πίεση. Προσπάθησα να τους ηρεμήσω λίγο. Μπορώ να πω πως ξεκινήσαμε καλά, είχαμε κυκλοφορία της μπάλας, πήραμε δυο κόρνερ όμως μετά δεχθήκαμε ένα χτύπημα όπως του πυγμάχου του Κλίσγουορθ. Αυτό έριξε πίσω την ομάδα. Η ομάδα όμως έδειξε χαρακτήρα και προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι ως το τελευταίο λεπτό».

Τέλος, για το αν τα όσα είπε για την φυσική κατάσταση είναι μομφή προς τον Σάκη Τσιώλη, σχολίασε: «Εκτιμώ όλους τους προπονητές του κόσμου και δε θα πω για τη δουλειά κάποιου. Τα προβλήματα φαίνονταν νωρίτερα, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων. Για αυτό είμαι εδώ, για να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε ορισμένους τομείς όπως η φυσικά κατάσταση και σε λίγους μήνες να μην μιλάμε για αυτά τα ζητήματα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved