Βαλβέρδε: «Θεωρούσαμε πως είχε τελειώσει»

Βαλβέρδε: «Θεωρούσαμε πως είχε τελειώσει»

Στην αντίδραση των ποδοσφαιριστών του, μετά το 2-0, στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, καθώς υποστήριξε ότι θεώρησαν ότι το ματς είχε τελειώσει...

Ο Ισπανός τεχνικός εμφανίστηκε προβληματισμένος από την αντίδραση των παικτών του στα τελευταία λεπτά, ενώ απολογήθηκε για μία αντίδρασή του προς τον τέταρτο διαιτητή.

«Φαινόταν πως το παιχνίδι πήγαινε πολύ ήρεμα για εμάς μέχρι το 75’ γιατί δεν είχε δημιουργηθεί κίνδυνος από την πλευρά του Άρη. Όμως, ο Άρης έχει καλή τεχνική με ψηλά κορμιά, ενώ σουτάρουν καλά. Με αυτό τον τρόπο δεχθήκαμε το πρώτο γκολ. Σε εκείνο το λεπτό θεωρούσαμε πως είχε τελειώσει το παιχνίδι, ενώ στην συνέχεια υπήρχε εκνευρισμός στον αγωνιστικό χώρο, γιατί οι αντίπαλοί θέλησαν να πετύχουμε περισσότερα», ήταν το πρώτο σχόλιό του.

Όσον αφορά στην αντίδρασή του σε μία φάση του δεύτερου μέρους, τόνισε: «Ήταν στην έναρξη του πρώτου ημιχρόνου. Αναγνωρίζω πως δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά μου και για αυτό θέλω να απολογηθώ στον τέταρτο διαιτητή. Ήταν η φάση ενός κόρνερ, μετά ένα φάουλ, που πιστεύω ότι δεν ήταν και δόθηκε. Μια σειρά από γεγονότα που οδήγησε στον εκνευρισμό μου. Υπάρχει πίεση προς όλους. Τους διαιτητές, τους προπονητές, τους παίκτες, όλους. Οι διαιτητές θα πρέπει να αντέξουν την πίεση. Δεν ήταν σωστή η αντίδραση από την πλευρά μου. Ήταν αντίδραση της στιγμής. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πίεση προς τους διαιτητές και πρέπει να αντέξουν. Και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και μπορούν να κάνουν λάθη. Όλοι μπορούν να κάνουν λάθος».

Αναφορικά με τη διαιτησία του αγώνα με την Ντόρτμουντ και τη σημερινή, σχολίασε: «Πιστεύω πως στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πίεση προς τους διαιτητές. Πρέπει να σκέφτονται τους πάντες. Πρέπει να τους δώσουμε λίγο αέρα γιατί αυτοί είναι οι άρχοντες στο παιχνίδι. Πρέπει να τους αφήσουμε λίγο χώρο, λίγο ήσυχους και οι ίδιοι να πάθουν να λειτουργούν υπό πίεση. Και για αυτό πρέπει να μιλάμε λιγότερο για τους διαιτητές και να ασχολούμαστε για το παιχνίδι. Να με προβληματίζει που δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός, σε ποια σημεία ήταν καλύτερος ο Άρης».

Ερωτηθείς για τη διαιτησία του αγώνα, η οποία ήταν 90-10 υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς το πρώτο γκολ προέρχεται από λάθος κόρνερ και τρίτο από ανύπαρκτο φάουλ, απάντησε: «Αυτό είναι άποψή σας».

Για το αν προβληματίζεται από τις αντιδράσεις των παικτών του, ανέφερε: «Και με τον Εργοτέλη έγινε κάτι τέτοιο. Είχαμε προηγηθεί και στη συνέχεια δυσκολευτήκαμε να κερδίσουμε. Το να κερδίσεις είναι πολύ δύσκολο. Όταν ήμασταν σήμερα μπροστά με 2-0 είχαμε πολλές ευκαιρίες να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι και πιο σημαντική αυτή του Μόνχε. Σήμερα μετά το 2-0, όταν έγινε το 2-1 ο αντίπαλος μπήκε στο παιχνίδι. Παίζαμε στο γήπεδο του Άρη και εμείς κάθε φορά προσπαθούμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Παίζουμε εκτός έδρας, σε μια δύσκολη έδρα. Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα που πιέζει».

Τέλος, για την αλλαγή προπονητή στον Άρη, ανέφερε: «Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα όταν έρχεται την προηγούμενη μέρα. Όμως αν δεν κάνω λάθος, η μεγάλη διαφορά ήταν πως 5-6 παίκτες που ήταν στον πάγκο, ήταν βασικοί με τον προηγούμενο προπονητή. Η έκπληξη ήταν οι πολύ μεγάλες αλλαγές, όπως η αλλαγή του τερματοφύλακα, του Γιαννιώτη και κάποιες από αυτές ήταν μεγάλες εκπλήξεις. Όταν προετοιμάζεις ένα παιχνίδι, το κάνεις με βάση αυτά που έχεις δει από την αντίπαλη ομάδα. Ήταν λίγο… ινκόγκνιτο για εμάς τι θα αντιμετωπίσουμε. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μια αντίδραση όταν αλλάζει ο προπονητής. Στην Ισπανία λένε: «Καινούριος προπονητής, σίγουρη νίκη για την ομάδα που αλλάζει».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved