Χακόμπο: «Ο Αστέρας στη δεκάδα»

Χακόμπο: «Ο Αστέρας στη δεκάδα»

Συνέντευξη στο match program της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Σανθ Χακόμπο και αφού θυμήθηκε τα χρόνια του στην Ισπανία, μίλησε για τους Αρκάδες, τους στόχους του, αλλά και τη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Ισπανός μίλησε για το κυριακάτικο ματς με τον Δικέφαλο του Βορρά, για το πώς καθιερώθηκε ως τερματοφύλακας, για τις μάχες με τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, αλλά και για τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Πως αντιμετωπίζεις το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;

«Είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί  ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά πιστεύω πως αν ο Αστέρας κάνει ανάλογα καλή εμφάνιση με αυτές που πραγματοποίησε στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Ξάνθη, μπορεί να νικήσει»

-Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Αστέρας φέτος;

«Πιστεύω πως έχουμε καλή ομάδα. Έχουμε πολλούς καινούριους παίκτες, υπάρχει ανταγωνισμός καθημερινά στην προπόνηση, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να δείξουμε αυτό που μπορούμε ως ομάδα. Απαιτείται βελτίωση στην φυσική κατάσταση. Πιστεύω πως θα είμαστε στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος»

-Ποιος σε ενέπνευσε να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και άρχισα από μόνος μου να ασχολούμαι με αυτό. Όταν ήμουν μικρός δεν μου άρεσε να τρέχω πολύ και αυτός ήταν ο λόγος που ασχολήθηκα με την θέση του τερματοφύλακα»

-Το Νο1 που φοράς σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για σένα…

«Οχι απλά στην Ισπανία πάντα ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας φοράει το Νο1. Στην Ισπανία οι τερματοφύλακες φοράνε τρία νούμερα: 1,13,25»

-Σου αρέσει να ρισκάρεις;

«Στη ζωή μου όχι, αλλά στο παιχνίδι ναι. Πιστεύω πως πρέπει να ρισκάρεις  στο παιχνίδι. Να δοκιμάσεις πάσες και σουτ. Να σε νιώσει ο αντίπαλος.»

-Ποια θεωρείς πως είναι τα μυστικά του καλού τερματοφύλακα;

«Είναι σημαντικό ο τερματοφύλακας να έχει καλή έξοδο στις σέντρες, να παίζει με τα πόδια και να μιλάει πολύ στους αμυντικούς του. Με αυτά τα τρία στοιχεία πιστεύω πως ένας τερματοφύλακας μπορεί να θεωρηθεί πλήρης. Από τους τερματοφύλακες που παρακολουθώ, ξεχωρίζω τον Ίκερ Κασίγιας της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Βίκτορ Βαλντές της Μπαρτσελόνα. Ειλικρινά πιστεύω πως είναι οι καλύτεροι.»

-Καλύτερες στιγμές στην καριέρα σου;

«Όταν έπαιζα στην πρώτη κατηγορία Ισπανίας με Βαγιαδολίδ και Χετάφε. Πραγματικά ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα αυτά τα χρόνια. Θα πρέπει όμως να ξεχωρίσω το παιχνίδι που ήμουν τερματοφύλακας της Χετάφε  στο «Καμπ Νου» εναντίον της Μπαρτσελόνα, το οποίο έληξε 1-1. Θυμάμαι πάρα πολύ αυτή την ημέρα. Όλη η ομάδα είχε παίξει πάρα πολύ καλά, όπως και εγώ με κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις.  Θα θυμάμαι όμως και τις πρώτες ανόδους στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας με τη Νουμάνθια και τη Βαγιαδολίδ»

-Ποιο θεωρείς καλύτερο σου παιχνίδι;

«Αυτό με τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και ένα απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Είχα κάνει πραγματικά πολύ καλά παιχνίδια με αρκετές επεμβάσεις στο ενεργητικό μου»

-Δυσκολότεροι επιθετικοί που έχεις αντιμετωπίσει;

«Σίγουρα θα πρέπει να ξεχωρίσω τον Σάμουελ Ετό της Μπαρτσελόνα γιατί πρεσάρει συνέχεια τους αμυντικούς και όταν αυτοί μου γυρίζουν τη μπάλα, περιμένει ανά πάσα στιγμή το λάθος μου. Είναι δυνατός στην περιοχή και αποτελεσματικός, όπως και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ήταν η πρώτη φορά που είδα ψηλότερο ποδοσφαιριστή ο οποίος παρά το ύψος του είναι πολύ τεχνίτης. Διαφορετικό στυλ από τον Ετό, αλλά είναι δύσκολος αντίπαλος για κάθε τερματοφύλακα. Πολύ καλός είναι ο Ιγκουαϊν της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει επαφή με την αντίπαλη εστία και σημειώνει γκολ.»

-Ποια είναι η πιο δύσκολη έδρα που έχεις αγωνιστεί;

«Το Σαντιάγο Μπερναμπέου αναμφισβήτητα. Δεν κερδίζεις ποτέ. Είναι όμως και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο. Όταν ανεβαίνεις στον αγωνιστικό χώρο από τα αποδυτήρια βλέπεις τους φίλαθλους όλους επάνω σου. Δεν βλέπεις ποτέ τα σύννεφα…»

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Τρίπολη: Αρης Κολλιντζογιαννάκης




Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved