Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή Ολυμπιακού

Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή Ολυμπιακού

Αλώβητος έφυγε γι’ άλλη μια φορά από το «Κλ. Βικελίδης» ο Ολυμπιακός, καθώς κατάφερε να επιβληθεί 2-3 του ψυχωμένου, Άρη, ο οποίος στο τέλος πάλεψε, κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων του, για την ισοφάριση. Πάτησαν ξανά κορυφή οι «ερυθρόλευκοι».

Με το τρίποντο στις «βαλίτσες» του θα επιστρέψει στην Αθήνα ο Ολυμπιακός, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη, ο οποίος έψαχνε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας νέο προπονητή στο πάγκο (Μίχαλ Πρόμπιερζ), παρουσιάστηκαν ψυχωμένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο φάνηκε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη. Ούτε καν η συνολική κατοχή που είχαν. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιάσουν υψηλές «ταχύτητες», κατάφεραν να εκμεταλλευτούν άριστα τα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων και να σκοράρουν τρεις φορές. Όλες από στημένη φάση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 7’ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας, ο Τζεμπούρ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των αμυντικών του Άρη και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Γιακούποβιτς (0-1).

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν ωστόσο δεν κατάφεραν ν’ απειλήσουν την εστία του Μέγιερι, ο οποίος στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου κοιτούσε αμέτοχος την εξέλιξη του αγώνα. Οι παίκτες του Άρη είχαν γι’ αρκετή ώρα τον έλεγχο των κινήσεων, όμως επιθετικά φάνηκε να υστερούν και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν κατάφεραν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό το φαινόμενο έχει αδιαμφισβήτητα ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος γι’ άλλο ένα ματς ήταν εξαιρετικός.

Στο 28’ οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους πάλι από στημένη φάση, αλλά αυτή τη φορά από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός έστειλε «λουκούμι» την μπάλα στο κεφάλι του Μοντέστο και αυτός εύκολα παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του πορτιέρο του Άρη (0-2).

Στο επόμενο τέταρτο, μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, δεν σημειώθηκε κάποια, άξια αναφοράς, φάση, με τα νεύρα, κυρίως σε ότι αφορά στους παίκτες του Άρη, να κλέβουν την παράσταση…

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε αισθητά, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Άρη να παρουσιάσουν μια σαφώς καλύτερη ανάπτυξη στο παιχνίδι του. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, όταν μετά από αντεπίθεση ο Μόνχε με ωραίο, ψηλοκρεμαστό σουτ (το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι) και στη συνέχεια με πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 77’ ο Άρης απάντησε με γκολ του Τόχα, μετά από κόρνερ του Ούμπιντες και σουτ του Σανκαρέ (1-2). Κάπου εκεί το παιχνίδι πήρε… φωτιά, καθώς συστήματα και διατάξεις πήγαν… περίπατο. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατέθεσαν στο χορτάρι όλες τους τις δυνάμεις και έτσι οι τυχεροί θεατές που βρέθηκαν στο «Κλ. Βικελίδης» είδαν άλλα δύο γκολ.

Στο 83’ ο Ολυμπιακός έκανε το 1-3 χάρη στην κεφαλιά του Μακούν, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας, ενώ στο 85’ ο Άρης μείωσε και πάλι σε 2-3, με κεφαλιά του Φατί. Στα τελευταία δέκα (μαζί με τις καθυστερήσεις) λεπτά ο Άρης προσπάθησε να... κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο δεν τα καταφέρε…

Θυμηθείτε το Pre-Game και την αναμέτρηση λεπτό προς λεπτό, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOALS_ARIS_OSFP_051111.flv{/akamai}

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή Ολυμπιακού

Unsupported video


Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved