Κόντης: «Ο Πρόμπιερζ ήταν αυτός που θέλαμε»

Κόντης: «Ο Πρόμπιερζ ήταν αυτός που θέλαμε»

Για όλα τα… καυτά ζητήματα που αφορούν τον Άρη μίλησε ο Γιάννης Κόντης, υποστηρίζοντας πως ο νέος τεχνικός των «κίτρινων» Μίκαλ Πρόμπιερζ ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Σάκη Τσιώλη στο «τιμόνι» του συλλόγου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, φιλοξενούμενος στον αέρα του «Libero 107.4», δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να αναφερθεί και στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης», ευελπιστώντας να γίνει μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα, στον Σάκη Τσιώλη, αλλά και στον ρόλο του στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Κόντης:

Για το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ: «Είναι ένα παιχνίδι με μια μεγάλη ομάδα σε μια δύσκολη συγκυρία για τον Άρη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες και πρέπει να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να φέρουν την νίκη».

Για το αν είναι καλή ή κακή συγκυρία: «Δεν υπάρχουν καλές και κακές συγκυρίες στο ποδόσφαιρο. Αλλά καλές και κακές καταστάσεις. Αν η ομάδα βρεθεί σε άσχημη κατάσταση θα χάσει. Η ομάδα πρέπει αύριο να είναι σε καλή και να πάρει την νίκη».

Για τον νέο προπονητή: «Ψάξαμε  να βρούμε τον κατάλληλο, είχαμε πολλούς στα υπ όψιν μας αλλά θέλαμε να βρούμε έναν που να ταίριαζε στην ομάδα. Επίσης θέλαμε να είναι προσιτός και οικονομικά  και έτσι καταλήξαμε σε αυτόν.

O κ. Πρόμπιερζ είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Όπως είδαμε πέρσι οδήγησε την ομάδα του στην υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει, ενώ της έλειπε ο καλύτερός της παίκτης. Φέτος πήρε μια ομάδα που βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και την ανέβασε πιο ψηλά έχοντας αρκετές νίκες».

Για το αν είναι πρόβλημα η ηλικία του: «Το ότι είναι μικρός σε ηλικία μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα ωστόσο έχει και αρκετά πλεονεκτήματα όπως π.χ. η όρεξη που έχει για δουλειά».

Για την επιμονή τους να φέρουν ξένο προπονητή: «Αυτός ήταν ένας στόχος της διοίκησης και δεν θα ήθελα να σχολιάσω τον λόγο. Υπήρχαν δηλαδή κάποιο λόγοι. Πάντως αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως θεωρήθηκε ότι αντικαταστάτης του Τσιώλη αυτή την στιγμή στην Ελλάδα δεν υπήρχε».

Για το ότι δεν δυσκολεύτηκαν να τον πείσουν να έρθει στον Άρη: «Ακόμη και ο πιο ανίδεος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ξέρει την δυναμική του Άρη και έτσι ο συγκεκριμένος θεώρησε πρόκληση για την καριέρα του την προοπτική αυτή».

Για το αν ήταν δική του επιλογή ο προπονητής: «Όχι δεν ήταν δική μου επιλογή, αλλά συλλογική».

Για το αν έπαιξε ρόλο ο αγώνας κόντρα στην Γιαγκελόνια στην απόκτησή του: «Παρακολουθούσαμε την Γιαγκελόνια καιρό καθώς μας ενδιέφερε ο Γκροζίσκι. Βλέπαμε όμως ότι η ομάδα έπαιζε το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζει και ο Άρης γι` αυτό τον λόγο ο προπονητής της ήταν στις επιλογές μας».

Για το αν θα είναι προπονητής που θα κάτσει για καιρό στην ομάδα: «Κάποιοι παραγωγοί στην Θεσ/νικη πολεμούν τον Άρη και δεν αφήνουν έναν προπονητή όταν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα να στεριώσει και κάνουν τα πάντα για να φύγει. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να τον κρατήσουμε. Εδώ όμως θέλω να ρωτήσω, είμαστε έτοιμοι σαν φίλαθλοι να στηρίξουμε έναν προπονητή όταν έχει άσχημα αποτελέσματα; Εδώ να φανταστείτε υπάρχουν διοικήσεις που θέλουν να κρατήσουν τον προπονητή αλλά επηρεάζονται πολύ από τους οπαδούς της ομάδας. Για αυτό ξαναρωτάω, στον Άρη π.χ. μπορούν να "κρατήσουν" οι οπαδοί έναν προπονητή που δεν πάει καλά;»

Για τον Τσιώλη: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε πρόσφατα γεγονότα γιατί ίσως αδικήσω κάποιους. Αυτό που θα πω μόνο είναι πως έφυγε εξαιτίας των άσχημων αποτελεσμάτων που έφερε η ομάδα. Ο κόσμος θέλει να δει το θετικό αποτέλεσμα και για αυτό η μόνη λύση ήταν αυτή η αλλαγή» και συνέχισε λέγοντας: «Πέρυσι θέλαμε να φέρουμε έναν Έλληνα προπονητή που να γνωρίζει τον Άρη και το ελληνικό πρωτάθλημα και ο οποίος θα βοηθούσε πολύ στην δύσκολη στιγμή που βρισκόταν η ομάδα. Έτσι πήραμε τον Τσιώλη που κατάφερε να κάνει το 5 στα 5 και  για "χ" λόγους δεν βγήκαμε στην Ευρώπη. Φέτος όμως δεν ήρθαν τα καλά αποτελέσματα και έτσι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Επίσης ακούστηκε πως έφταιγε και το μεγάλο ρόστερ. Αυτό δεν ισχύει καθώς πολλοί από αυτούς είναι νεαροί σε ηλικία και δύσκολα μπορούσαμε να τους βάλουμε φέτος. Έτσι μπορούσε ο προπονητής να κάνει δύο γκρουπ στην προπόνηση και να κάνει πιο εύκολα την δουλειά του».

Για το ότι είχαν πει πως φέτος ο Άρης θα στηριχθεί στους μικρούς: «Αν βάλεις τώρα τους μικρούς να παίζουν θα τους κάψεις. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Θα μπουν και αυτοί σιγά σιγά. Δεν αλλάζει αυτό που είχαμε πει».

Για τον λόγο που απέτυχε ο Τσιώλης: «Μακάρι να ήξερα. Εγώ δεν είμαι ούτε γυμναστής ούτε τίποτα. Δεν ξέρω πως δουλεύει και δεν ξέρω τι έγινε και τι έφταιγε».

Στη συνέχεια ο κ. Κόντης πρόσθεσε: «Θέλω αύριο να γίνει μια νέα αρχή. Επίσης ζητάω από την αστυνομία να προσέξει μην γίνουν πάλι όσα έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και κυρίως να μην κάνει σπάταλη χρήση χημικών. Επίσης να μην γράψουν ότι να `ναι στην  έκθεσή τους και έτσι να στείλουν στα δικαστήρια άδικα μια ομάδα».

Για τον ρόλο του στην ομάδα και αν αυτός κάνει κουμάντο: «Είμαι τόσα χρόνια στον Άρη. Φτάνει κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Η διοίκηση ξέρει τον ρόλο μου και αυτό φτάνει. Όσο για αυτούς που λένε πως κάνω κουμάντο είπα και στην αρχή πως αυτοί είναι κάποιοι βλάκες παραγωγοί που θέλουν να κάνουν ζημιά στον Άρη».

Για το αν έχει δίπλωμα προπονητή: «Σας ενδιαφέρει; Έχετε κάποια ομάδα να μου προτείνεται;»

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved