Κοινή έδρα, αιώνιοι αντίπαλοι…

Κοινή έδρα, αιώνιοι αντίπαλοι…

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετρώνται το βράδυ της Κυριακής (6/11) στο ΟΑΚΑ, το οποίο αποτελεί κοινή έδρα και των δυο ομάδων και το Onsports σας θυμίζει περιπτώσεις… συγκατοίκων, αλλά αιώνιων εχθρών!

Αρχή φυσικά από το «Τζουζέπε Μεάτσα» ή «Σαν Σίρο», ανάλογα από το ποια ομάδα αγωνίζεται καθώς Ίντερ και Μίλαν δεν θέλουν να έχουν τίποτα κοινό ακόμη και σε αυτό το κομμάτι!

Το γήπεδο χτίστηκε το 1925, με την ονομασία «Νuovo Stadio Calcistico San Siro»,  και αρχικά ήταν γήπεδο της Μίλαν ενώ το 1947 η Ίντερ μετακόμισε και έμεινε μέχρι τώρα. Το όνομα «Τζουζέπε Μεάτσα» δόθηκε προς τιμήν του θρυλικού ποδοσφαιριστή που κατέκτησε 2 Παγκόσμια Κύπελλα με την Ιταλία, ενώ το 1980 πήρε το όνομα «Σαν Σίρο». Για τους «ιντερίστι» παραμένει «Τζουζέπε Μεάτσα»…

meazza

Παραμένουμε στην Ιταλία και πάμε στο «Ολίμπικο», όπου Ρόμα και Λάτσιο συγκατοικούν με τα αποτελέσματα να είναι… εκρηκτικά!

Το «Ολίμπικο» χτίστηκε τα 1937 και η κατασκευή του κράτησε παραπάνω από 10 χρόνια, ενώ από την πρώτη μέρα συγκατοικούσαν οι δυο ομάδες. Το «Ολίμπικο» φιλοξένησε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, αλλά και τελικό του Euro του 1980. Φυσικά έχουν γίνει και αρκετοί τελικοί Κυπέλλων Πρωταθλητριών.

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα πως η νέα διοίκηση της Ρόμα ετοιμάζει την κατασκευή νέου γηπέδου, ωστόσο φαίνεται πως αν δεν κλείσουν… αιώνα συγκατοίκησης οι δυο ομάδες, δεν θα μετακομίσει καμία!

lazioooooo

Στο Τορίνο, υπάρχει το «Κομουνάλε», το οποίο χρησιμοποιεί η Τορίνο ως έδρα, ωστόσο για λίγα χρόνια η Γιουβέντους είχε συγκατοικήσει με την «γκρανάτα».

Το 1933 έγιναν τα εγκαίνια του και αμέσως οι δυο ομάδες της πόλης συγκατοίκησαν για αρκετά χρόνια, και φυσικά μετακόμισαν… πακέτο στο «Ντελε Άλπι» το 1990, στο οποίο αμφότερες έμειναν μέχρι το 2006, όταν και κατεδαφίστηκε, ωστόσο οι «μπιανκονέρι» είχαν αγοράσει το 2003 την έδρα.

Νέα συγκατοίκηση στο «Κομουνάλε», μέχρι φέτος, όπου μετά την ανέγερση του νέου γηπέδου, οι δυο ομάδες χώρισαν τα… τσανάκια τους, καθώς η Γιουβέντους έχτισε το «Γιουβέντους Αρένα»!

communale

Στην Γερμανία το 1972 χτίστηκε το «Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου» και αμέσως οι δυο ομάδες της πόλης, η Μπάγερν και η Μόναχο 1860 έκαναν έδρα τους το νεότευκτο στάδιο.

Ωστόσο, το 2002 ξεκίνησε η κατασκευή του υπερσύγχρονου «Αλιάνζ Αρένα», το οποίο αρχικά προοριζόταν και για τις δυο ομάδες. Μάλιστα, όταν θα αγωνιζόταν η Μπάγερν, θα γινόταν κόκκινο από έξω και μπλε όταν θα έπαιζε η Μόναχο 1860. Οι δυο ομάδες έμειναν μαζί για ένα χρόνο, ωστόσο η οικονομική επιφάνεια της Μπάγερν ήταν τέτοια, που πλήρωσε την Μόναχο 1860 και αγόρασε το μερίδιο της.

Έτσι οι δρόμοι των δυο ομάδων χώρισαν και δύσκολα θα ξαναβρεθούν…

munich

Τέλος, στην Βραζιλία, το θρυλικό «Μαρακανά» έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς τέσσερις ομάδες, τις Μποταφόγκο, Φλαμένγκο, Φλουμινένσε και Βάσκο Ντα Γκάμα.

Το «Μαρακανά», χτίστηκε το 1950 για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ πλέον είναι υπό ανακατασκευή για να φιλοξενήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013, το Μουντιάλ του 2014, το Κόπα Αμέρικα του 2015, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και τους Παραολυμπιακούς της ίδιας χρονιάς.

maracana



Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved