Τον «σκοτώνει» γιατί τον... αγαπούσε! (videos)

Τον «σκοτώνει» γιατί τον... αγαπούσε! (videos)

Καλοκαίρι του 1996. Η ΑΕΚ κινείται για την μεταγραφή του 21χρονου -τότε- Νίκου Λυμπερόπουλου, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν είχε... βγάλει μάτια με τη φανέλα της Καλαμάτας. Ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, όμως, Γιώργος Βαρδινογιάννης, κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του και... ντύνει στα πράσινα τον Μεσσήνιο φορ.

Ο «Λύμπε» μένει στην Παιανία μέχρι και τη σεζόν 2002-2003 και τον αμέσως επόμενο Ιούλιο, γίνεται ό,τι δεν έγινε επτά καλοκαίρια νωρίτερα: Παίρνει μεταγραφή στην ΑΕΚ, ως «δώρο» του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Από τότε, ο Μεσσήνιος έχει μια... συνήθεια. Για άλλους καλή και για άλλους κακή. Και αυτή δεν είναι άλλη από το να βρίσκει δίχτυα με μεγάλη συχνότητα όποτε τίθεται αντιμέτωπος με την προηγούμενη... αγάπη του, τον Παναθηναϊκό, απ’ τον οποίο είναι αλήθεια ότι δεν έφυγε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

7 γκολ σε 19 παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει τους «πράσινους», φορώντας τη φανέλα της Ένωσης, έχει πετύχει ο «Λύμπε». Τα τέσσερα εξ αυτών σε αγώνες πρωταθλήματος. Αυτά σας θυμίζει σήμερα το Onsports.

01/02/2004

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1

Για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι «πράσινοι» προηγούνται με δύο γκολ χάρη στους Μπασινά και Σαπάνη, ο Λυμπερόπουλος μειώνει για το τελικό 2-1 στο 78΄, δεν πανηγυρίζει το γκολ του και καταχειροκροτείται από τους φίλους της πρώην ομάδας του.

09/01/2005

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Το 2005 είναι η χρονιά που ο Λυμπερόπουλος «χτυπάει» τον Παναθηναϊκό, όπου τον πετυχαίνει. Και η αρχή γίνεται νωρίς-νωρίς. Στις 9 Ιανουαρίου, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ υποδέχεται τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι κυλάει προς το τέλος του και είναι ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο «Λύμπε», όμως, δεν είχε... μιλήσει ακόμα. Στο 85΄ εκμεταλλεύεται μια σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με κοντινό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς και δίνει τη νίκη στην ΑΕΚ. Για ακόμα μία φορά δεν το πανηγυρίζει...

23/10/2005

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0

Η...τριλογία του Νίκου Λυμπερόπουλου μέσα στο 2005 (ενδιάμεσα είχε σκοράρει και σε ματς Κυπέλλου στις 27/01), ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτώβρη. Τόπος ξανά το ΟΑΚΑ. Οι περισσότεροι θυμούνται αυτό το παιχνίδι για το επληκτικό γκολ του Λουέι Τσάνκο. Αυτός, όμως, που είχε ανοίξει τον δρόμο για το πεντάλεπτο ξέσπασμα της ΑΕΚ και τη νίκη της με 3-0, ήταν ο «Λύμπε», ο οποίος με κοντινό πλασέ στο 85΄, είχε στείλει για ακόμα μία φορά την μπάλα στα... πράσινα δίχτυα.

11/11/2007

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

Για ακόμα μία φορά ο Νίκος Λυμπερόπουλος σκοράρει σε ένα γήπεδο που ξέρει καλά. Αυτό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο, όπως και την πρώτη φορά που σημείωσε γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, έτσι και στις 11 Νοεμβρίου του 2007, το γκολ δεν ήταν αρκετό για την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει... αέρα δύο τερμάτων με τους Σαλπιγγίδη και Μάντζιο, ο Λυμπερόπουλος, στο 42΄, μείωσε με ωραία κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Ριβάλντο, αλλά στο τέλος δεν έμελε να πανηγυρίσει.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved