Ορφανός: «Ο Σαλπιγγίδης είναι φορ περιοχής»

Ορφανός: «Ο Σαλπιγγίδης είναι φορ περιοχής»

Την άποψή του πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θέλει να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και όχι στα άκρα, εξέφρασε ο Κώστας Ορφανός.

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, μιλώντας στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» εμφανίστηκε υπέρμαχος της φιλοσοφίας του Λάζλο Μπόλονι, ενώ τόνισε πως ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να έχει και εναλλακτικό πλάνο στα παιχνίδια του.

Αρχικά ο Κώστας Ορφανός μίλησε για τη διακοπή της μετάδοσης του αγώνα των Θεσσαλονικέων με την Σάμροκ Ρόβερς: «Ο κόσμος βλέπει το ποδόσφαιρο, εκτός από θέαμα και ως μια εναλλακτική διέξοδο από τα προβλήματά του. Δεν ήταν καλό αυτό που έγινε με τη διακοπή, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι καλή εικόνα και είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Ήταν λίγο υπερβολικό. Βέβαια, θα πρέπει να πούμε πως τα γεγονότα ήταν σοβαρά. Πιθανότατα κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ να ενοχλήθηκαν, αλλά τα γεγονότα ήταν σημαντικά».

Όσον αφορά στην εικόνα του «Δικέφαλου» κόντρα στην Σάμροκ, απάντησε: «Είμαι ευχαριστημένος από το ποδόσφαιρο που προσπαθεί ο κ. Μπόλονι να παίξει με τον ΠΑΟΚ. Μου αρέσει πολύ η φιλοσοφία του, περισσότερο από του κ. Σάντος. Βέβαια, επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ο κ. Σάντος ήταν απόλυτα πετυχημένος.

Όμως, τώρα χαιρόμαστε να βλέπουμε την εικόνα που έχει ο ΠΑΟΚ σε μερικά παιχνίδια, όπως με την ΑΕΚ, όπου είχε ένα εύκολο απόγευμα. Υπάρχουν όμως και παιχνίδια που δεν παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει, όπως με τον ΟΦΗ, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Ανεξαρτήτως του γεγονότος πως ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός, η Τούμπα είναι πάντα Τούμπα και δεν μπορεί να περνάει κανείς εύκολα. Αυτό πρέπει να το δουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Πρέπει να… ρίχνουμε και λίγο νερό στο κρασί μας. Να πηγαίνουμε σε μία λογική… Ντόρτμουντ.

Είδατε κόντρα στον Ολυμπιακό, ότι μόλις έβαλε το γκολ, προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, γιατί αυτό είναι σημαντικό. Πρέπει καμιά φορά να αλλάζεις κάποιες καταστάσεις. Να έχουμε ένα εναλλακτικό πλάνο στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, δεν έχει επιθετικούς. Ο Λέτο που σκοράρει ανελλιπώς είναι μεσοεπιθετικός».

Αναφορικά με το παιχνίδι του «Δικέφαλου», ο οποίος αγωνίστηκε με… κοντό σχήμα στην επίθεση, ο Κώστας Ορφανός, υποστήριξε: «Ο Γεωργιάδης ήταν χθες (σ.σ. Πέμπτη 3/11) πολύ καλός. Είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης και φάνηκε και στο παιχνίδι με την Ρούμπιν στο Καζάν. Πρέπει να μάθει να λειτουργεί και μέσα στην Τούμπα. Καμιά φορά ο τρόπος που αγωνίζεσαι είναι ενδεικτικός για το τι θέλεις να πάρεις, ανάλογα με το υλικό που έχεις. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός με τρεις κοντούς επιθετικούς και ευτυχήσαμε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ και να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι, γιατί αυτά τα ματς είναι μερικές φορές παιχνίδια-παγίδες, που μόνο να χάσεις έχεις».

Ακόμα, ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ μίλησε και για την παρουσία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Ο Δημήτρης είναι ένας παίκτης που τον ξέρω πολύ καλά. Είναι μερικές φορές που αδικείται, ενώ έχει μεγάλα κενά στην απόδοσή του. Ένιωσε πως πηγαίνοντας στα άκρα… παραγκωνίζεται. Δεν του αρέσει να αγωνίζεται εκεί γιατί δεν είναι ακραίος φορ, αλλά περιοχής».

Για το γεγονός πως έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, καθώς έφτασε τα 27 τέρματα, τόνισε: «Αυτό κάτι λέει. Όταν πήγε στα άκρα… βολεύτηκε να λένε όλοι ότι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βοήθησε στην επίθεση και στην άμυνα. Όμως, είναι μακριά από αυτό που… έχει. Και αυτό είναι η καλή επαφή με το γκολ, μέσα στην περιοχή. Αν δείτε και στην εθνική, όλα τα γκολ ήταν μέσα απ’ την περιοχή. Έχει αυτό που χρειάζεται ο επιθετικός, να στείλει εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Δημήτρης… βολεύτηκε και στον Παναθηναϊκό στα άκρα, αλλά αυτή δεν είναι η δουλειά του. Έχω παίξει αυτή τη θέση. Δεν είναι αυτό το στοιχείο που είναι το ατού του. Είναι κεντρικός επιθετικός και το αποδεικνύει κάθε φορά που αγωνίζεται εκεί. Πρέπει να βλέπουμε κι αυτή την παράμετρο.

Όπως για παράδειγμα ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν είναι το ίδιο… χρήσιμος, όσον αφορά στο σκοράρισμα, όπως ήταν πέρυσι που ήταν το κεντρικό πρόσωπο. Ήταν ο παίκτης που θα έπαιρνε την μπάλα, θα περνούσε δύο ή τρεις αντιπάλους και πετύχαινε ένα καταπληκτικό γκολ. Θα δημιουργούσε ευκαιρίες, είτε από τα άκρα, είτε από τον άξονα. Είχε ελευθερία κινήσεων. Μπορεί ο Ολυμπιακός να χάνει από τον Μιραλάς κάτι, αλλά το παίρνει από τον Τζεμπούρ.

Παλαιότερα, ήταν κάτι που είχα εγώ με τον Αναστόπουλο. Ο Νίκος ήθελε την μπάλα να την στέλνει στα δίχτυα. Δημιουργεί πρόβλημα στον προπονητή κάτι τέτοιο. Στις μεγάλες ομάδες μπορεί να συμβαίνει αυτό»

Θεωρώ ότι ο Σαλπιγγίδης θα ήθελε να αγωνίζεται στην κορυφή, γιατί έχει λιγότερη δουλειά εκεί και ευκολότερες επιτυχίες. Όμως, η ομάδα είναι πάνω από τους παίκτες».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved