Μουράφσκι: «Λάτρης της πειθαρχίας ο Πρόμπιερζ»

Μουράφσκι: «Λάτρης της πειθαρχίας ο Πρόμπιερζ»

Το προφίλ του υποψηφίου για τον πάγκο του Άρη, Μίκαλ Πρόμπιερζ, σκιαγράφησε ο συμπατριώτης του και παλιός γνώριμος των «κίτρινων», Ματσέι Μουράφσκι, τονίζοντας πως ο Πολωνός τεχνικός είναι λάτρης του γερμανικού στιλ, της πειθαρχίας και αρκετά φιλόδοξος.

«Το διάβασα σε ιστοσελίδες και ξέρω ότι είναι υποψήφιος για τον πάγκο του Άρη. Είναι νέος προπονητής έχει δουλέψει με επιτυχία σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Ήταν και πολύ καλός παίκτης. Όταν κρέμασε τα παπούτσια του, έγινε προπονητής με πολύ καλά αποτελέσματα όπου και να πήγε. Του αρέσει η πειθαρχία και η τακτική», τόνισε αρχικά στο «Αθλητικό Μετρόπολις» ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη (σεζόν 2004-05), για να συμπληρώσει:

Σχετικά με το προπονητικό του στιλ και αν αυτό ταιριάζει στον Άρη: «Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ καλός προπονητής και μπορεί να δουλέψει σε οποιοδήποτε κλαμπ. Θα χρειαστεί 2-3 εβδομάδες για να προσαρμοστεί και να δει τις υπόλοιπες ομάδες. Μπορεί να έμαθε για την ατμόσφαιρα και το τι ομάδα είναι ο Άρης αλλά θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες για να μάθει περισσότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους αντιπάλους του Άρη. Είναι λάτρης του γερμανικού στυλ εκεί που έπαιξε και διδάχθηκε κοντά σε μεγάλους προπονητές. Είναι αρκετά φιλόδοξος κάτι το οποίο νομίζω ότι θα τον βοηθήσει πολύ, με τη νοοτροπία και την προσωπικότητα που διαθέτει ταιριάζει αρκετά σε όσα ψάχνει ο Άρης».

Για την πορεία του στην χώρα του: «Στην Πολωνία διατηρεί ένα εξαιρετικό όνομα. Μετά τη Γιαγκελόνια ανέλαβε τη Λοντζ η οποία δεν τα πήγαινε καλά και με τέσσερις νίκες την έφερε στη μέση της βαθμολογίας έργο το οποίο αποδίδουν. Από τη στιγμή που ανέλαβε είναι μέσα στις ομάδες με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Είναι πολύ ευχαριστημένοι με αυτόν και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο. Ο Άρης είναι πολύ καλύτερο κλαμπ από την LKS και ίσως να θέλει ο ίδιος να αλλάξει επίπεδο γιατί η ομάδα σίγουρα δεν θα θέλει να τον χάσει. Κάθε παίκτης μιλάει με τα καλύτερα λόγια όπου και να έχει πάει. Κάποιοι είχαν πρόβλημα με την πειθαρχία. Για τον Άρη αν δεν αρέσει σε κάποιους η πειθαρχία και η προπόνηση τότε θα έχουν πρόβλημα».

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων,  ο Μουράφσκι κατέληξε: «Δεν ξέρω για το συμβόλαιό του αλλά αν έχει συνομιλίες με τον Άρη τότε οι πιθανότητες είναι αρκετές. Την τελευταία φορά που ήμασταν μαζί στην τηλεόραση μιλήσαμε αλλά δεν υπήρχε κάτι. Τώρα τα έμαθα από δημοσιεύματα στο ίντερνετ».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved