Γόντικας: «Απόλυτη εμπιστοσύνη στον Φερέιρα»

Γόντικας: «Απόλυτη εμπιστοσύνη στον Φερέιρα»

Την απόλυτη στήριξη της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απολαμβάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Γόντικα.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» υποστήριξε πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει χτίσει ένα εξαιρετικό σύνολο, ενώ αναφέρθηκε και στις διοικητικές εξελίξεις στον σύλλογο.

Αρχικά, ο Δημήτρης Γόντικας σχολίασε την τελευταία… διοικητική περίοδο: «Δεν ήταν η ευκολότερη των περιόδων αυτή που πέρασε η ομάδα».

Και συνέχισε για το τεχνικό τιμ της ομάδας: «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Φερέιρα διαχειρίζονται το αθλητικό κομμάτι της ομάδας. Υπάρχουν κι άλλοι υπάλληλοι του συλλόγου που διαχειρίζονται τα διοικητικά».

Όσον αφορά στις πωλήσει παικτών, οι οποίες «ελάφρυναν» το μπάτζετ της ομάδας, ανέφερε: Για τις μετακινήσεις, προστίθενται ο Μάτος και ο Γκάμπριελ. Οι βασικότερες κινήσεις ήταν έπειτα από ομόφωνες αποφάσεις του τεχνικού τιμ. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, γιατί έπρεπε να αποδεσμεύσουμε βαριά συμβόλαια. Αυτό αφορά τον κ. Φερέιρα και πως «έχτισε» με το υλικό που έχουμε».

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, υποστήριξε: «Εγώ πίστευα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει το υλικό. Αυτό απορρέει απ΄ όλες τις συζητήσεις και τις κουβέντες που είχαμε μαζί, αλλά και στον τρόπο που εμφανίστηκε από το δίμηνο της προηγούμενης σεζόν από τον Δεκέμβριο μέχρι το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια, ήταν εξαιρετικά δύσκολο η ομάδα να διατηρήσει τη συγκέντρωσή της και τα κίνητρά της. Αυτό που κρίναμε εμείς, ήταν πως ήμασταν υποχρεωμένοι να τον εμπιστευτούμε και να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

Αναφορικά με την δική του στάση: «Αυτό δεν είναι μακριά από την αλήθεια. Είναι απλά τα πράγματα. Όταν υπάρχουν άνθρωποι μαζί με εσένα που ξέρουν καλύτερα από εσένα, εσύ καλείσαι να τους ακούσεις».

Για το αν υπήρχαν σκέψεις για την απομάκρυνση του Ζεσουάλδο Φερέιρα, μετά το κακό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν, απάντησε: «Όχι. Να εξηγήσω γιατί. Όλα αυτά που λέτε συνέβησαν μέσα σε πάρα πολύ μικρό διάστημα από την έναρξη της προετοιμασίας μας».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησης του Πορτογάλου τεχνικού σε περίπτωση που τα πράγματα αλλάξουν άρδην στην ομάδα, ο Δημήτρης Γόντικας, υποστήριξε: «Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορεί να προβλέψει κανείς με ασφάλεια τι θα συμβεί. Στο βαθμό που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κ. Φερέιρα στις επιλογές που κάνει. Έχουμε τα δείγματα δουλειάς του. Εδώ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Η πρότασή μας είναι να τον στηρίξουμε. Είπα σε προηγούμενο ΔΣ όταν ρωτήθηκαν ότι μπορεί να βρεθούμε σε δύσκολη θέση στην συνέχεια, αλλά πρέπει να στηρίξουμε τον προπονητή».

Για τους λόγους του κακού ξεκινήματος, δήλωσε: «Ένας από τους πολύ βασικούς λόγους, συγκεντρωθήκαμε πολύ αργά σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν. Υπάρχουν παίκτες, όπως ο Κουίνσι, που είχε να παίξει πολύ καιρό και χρειαζόταν κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής. Η κυρίαρχη αιτία, συγκεντρωθήκαμε αργά».

Όσον αφορά στις διοικητικές εξελίξεις, ανέφερε: «Όλα αυτά είναι εκκρεμή. Δεν γνωρίζω αν θα υλοποιηθούν. Όταν παγιωθούν θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Για το διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής, ανέφερε: «Είμαστε σε συζητήσεις με την Arboris Capital στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης που έχουμε πάρει από τους μετόχους. Οι υπογραφές έχουν «πέσει» στο MoU αλλά είμαστε σε επαφές για να δούμε αν και οι ίδιοι επιθυμούν και πώς να συνεχίσουν».

Για τις εξελίξεις μετά τις υπογραφές, ανέφερε: «Με ενδιαφέρουν τα γεγονότα που αναφέρουν πως έχουν υπογραφεί τα σχετικά έγραφα. Προβλέπονται κάποια σταδιακά βήματα».

Για το αν θα παραμείνει στην προεδρία και σε περίπτωση αλλαγής της ηγεσίας της ΠΑΕ, σχολίασε: «Έχω πει ότι όλο αυτό το τμήμα της ΠΑΕ που αναφέρεται στα μετοχικά δεν πρέπει να δυσχεραίνει τη λειτουργία μας. Από τη στιγμή που θα έρθει αύριο ο κ. Βέργης, για παράδειγμα και μου πει ότι είμαι ο νέος ιδιοκτήτης, θα τον ενημερώσω και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε διευθέτηση κάποιων λεπτομερειών».

Αναφορικά με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποδίδει καλά καθώς αγωνίζεται χωρίς την… ταμπέλα του φαβορί, τόνισε: «Δεν συμφωνώ. Η δική μου άποψη είναι ότι αυτό που βλέπω εγώ είναι σημαντική αλλαγή στο αγωνιστικό κομμάτι και την ομοιογένεια της ομάδας. Είχα πάρα πολύ καιρό να δω την ομάδα να παίζει έτσι. Αυτό που μας χαροποιεί είναι το κλίμα και ο τρόπος που παίζουμε. Η επιτυχία είναι ισχυρό κίνητρο».

Και συνέχισε: «Εγώ το βλέπω και στις προπονήσεις. Γενικά υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα. Αυτά τα πράγματα γνωρίζετε πως είναι μεταβλητά».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, απάντησε: «Αυτός είναι ο στόχος μας. Εάν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι, ναι».

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανέφερε: «Παρά τα όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο και τις δυσκολίες με τις 14 και τις 16 ομάδες, έχω να πω ότι παρατηρώντας από κοντά το αγωνιστικό επίπεδο έχει σαφή άνοδο. Δείτε τα παιχνίδια του Παναιτωλικού, για παράδειγμα στην έδρα του. Όλα τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν αβέβαιη κατάληξη».

Για τις κρίσεις του για την διαιτησία, υποστήριξε: «Έχοντας δει αυτά που έχω δει στο σύντομο διάστημα που ασχολούμαι, είμαι πολύ προσεκτικός παρά παραδεκτικός. Υπάρχει ελαφρά βελτίωση».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved