Νικοπολίδης: «Ταλέντο και προσόντα ο Μέγιερι»

Νικοπολίδης: «Ταλέντο και προσόντα ο Μέγιερι»

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ποντάρει στον Μπάλαζ Μέγιερι, σύμφωνα με τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο πρώην αρχηγός των «ερυθρόλευκων», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΦΩΣ» τόνισε πως ο Ούγγρος τερματοφύλακας έχει το ταλέντο και τα προσόντα για να καθιερωθεί στην ενδεκάδα των Πειραιωτών. Παράλληλα, ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε και για τον Φράνκο Κοστάντσο.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Αντώνη, πώς τον είδες τον Μέγιερι;

«Παρ’ ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένα τρομερά δύσκολο παιχνίδι θα έλεγα και παρ’ ότι ξεκίνησε δεχόμενος ένα γκολ, όσο περνούσε η ώρα πατούσε ολοένα και καλύτερα στο γήπεδο. Έδειχνε να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα πόδια του και μεγαλύτερη σιγουριά στις κινήσεις του.

Και δεν του βγήκε στην αρχή το παιχνίδι. φαινόταν σαν να ψάχνεται στο ξεκίνημα του ματς…

«Είναι λογικό να έχει άγχος. Εγώ τον βρίσκω δικαιολογημένο 100%. Αλλά σου ξαναλέω ότι εμένα μου άρεσε η αντίδρασή του μετά το 1-0. Δεν πανικοβλήθηκε και όσο κυλούσε το ματς μού έδειχνε ότι ενέπνεε σιγουριά με τις τοποθετήσεις του. Πατούσε μια χαρά.

Σε κάποια έξοδό του πήρε… σβάρνα και τον Αβραάμ…

«Ακριβώς. Αυτό δείχνει ότι το παιδί μετά το 1-0 έδειξε το τσαγανό του και τις δυνατότητές του. Τον πιστεύω πολύ, να το ξέρεις».

Μπορεί να ποντάρει ο Ολυμπιακός πάνω του;

«Ναι… Διαθέτει και το ταλέντο και τα προσόντα για να ποντάρει ο Ολυμπιακός. Έχει καλά παιδιά, διαθέτει τεχνική και το ξαναλέω ότι για μένα μετράει ότι όσο περνούσε η ώρα έδειχνε όλο και καλύτερος».

Πότε και πού έκανες ντεμπούτο, Αντώνη;

«Στα 19 μου με τον Παναθηναϊκό».

Κατευθείαν στα βαθιά δεν είχες πέσει;

«Το ντεμπούτο μου το έκανα με τον Άρη στο Χαριλάου».

Και εσύ φαντάζομαι ότι είχες το άγχος του πρωτάρη…

«Μα είναι φυσιολογικό. Και να λάβεις υπόψη σου ότι το ματς που έπαιξε τώρα ο Μέγιερι ήταν σαφώς πιο σημαντικό από το ματς του Χαριλάου που είχα παίξει εγώ. Έπαιξε σε μία κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τι πιο φυσιολογικό από το να έχει τρακ στην αρχή».

Από πέρσι που τον ξέρεις, που τον είχε ζήσει, σου προκαλεί εντύπωση τώρα με την παρουσία του;

«Πρόκειται για ένα παιδί που παρουσίασε μεγάλη βελτίωση. Είναι ένα παιδί που ακούει, δουλεύει και θέλει να βελτιώνεται συνέχεια. Είναι πολύ επαγγελματίας, αγαπάει τη θέση, αγαπάει αυτό που κάνει. Πιστεύω ότι και προσόντα έχει και ταλέντο διαθέτει. Αυτό που του λείπει σίγουρα είναι η εμπειρία και τα παιχνίδια που δεν έχει. Νομίζω όμως ότι με αυτή την εμφάνιση που έκανε μέσα στη Γερμανία και απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί πάνω του».

Έχει μιλήσει με πολύ καλά λόγια για σένα. Ότι τον βοηθούσες, ότι ήσουν δίπλα του…

«Μας ρωτούσε για τεχνικά ζητήματα και εμένα και τον Αλέκο (Ράντο). Και εμείς τον βοηθούσαμε με την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας. Του λέγαμε πώς να τοποθετεί το σώμα του, τα χέρια του. Είχε διάθεση να μάθει και εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να του μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας. Έβλεπα ένα παιδί που ήθελε να μάθει περισσότερα πράγματα και εμείς προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουμε, γιατί τον βλέπαμε πώς δούλευε».

Αν τον έβλεπες μπροστά σου, τι συμβουλή θα του έδινες;

«Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να είμαστε και εμείς προσεκτικοί σε αυτά που λέμε. Δεν χρειάζεται να του φουσκώνουμε τα μυαλά. Θα πρέπει ο Μπάλας να ηρεμήσει και να ασχοληθεί με τη δουλειά του και όχι με το τι συμβαίνει γύρω του. Είναι πολύ εύκολο να χάσεις τον δρόμο σου αν δεν μείνεις προσηλωμένος σε αυτό που λένε οι προπονητές σου. Αυτό θα του έλεγα».

Πιστεύεις ότι ήταν επιβεβλημένη η παρουσία του στην ενδεκάδα με τη Ντόρτμουντ μετά από όσα έγιναν με τον Κοστάντσο;

«Επιβεβλημένη η παρουσία του; Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Αυτό είναι καθαρά απόφαση του προπονητή. Εικάζω ότι από τη μία ήθελε να προστατέψει τον Κοστάντσο, στον οποίο επένδυσε ο σύλλογος το καλοκαίρι. Ήθελε να του δώσει λίγο χρόνο να ηρεμήσει από όσα έχει ακούσει τελευταία. Τα υποθέτω όλα αυτά, δεν τα γνωρίζω. Επηρεάζεσαι, όπως και να το κάνουμε, όταν δημιουργείται ένα τέτοιο κλίμα για σένα και πιστεύω ότι επηρεάστηκε ο Κοστάντσο. Μήπως ήταν πρόθεση του κυρίου Βαλβέρδε να τον προστατέψει και να τον αποφορτίσει από αυτή την κατάσταση για να δείξει διαφορετικό πρόσωπο στη συνέχεια; Μόνο ο προπονητής γνωρίζει».

Μετά από δύο μήνες παρουσίας του Κοστάντσο στον Ολυμπιακό, τι γεύση σού έχει αφήσει;

«Από την πλευρά μου δεν είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα του. Δεν έχει προσφέρει κάτι με τις εμφανίσεις του, δεν έχει δείξει κάτι ώστε να μπορεί ο κόσμος να τον εμπιστευτεί. Θέλει ακόμα πολλή δουλειά. Χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να ξανακερδίσει πρωτίστως την εμπιστοσύνη των προπονητών του και των συμπαικτών του και δευτερευόντως τη θέση του στην ενδεκάδα».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved