Σταματιάδης: «Να σώσει την ΑΕΚ ο Νικολαΐδης»

Σταματιάδης: «Να σώσει την ΑΕΚ ο Νικολαΐδης»

Έκκληση στην ομάδα του 2004, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης, να σώσει την ΑΕΚ, απηύθυνε ο Ανδρεάς Σταματιάδης, τονίζοντας παράλληλα πως ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε καμία συνεργασία με τις ακαδημίες το διάστημα που βρισκόταν στην άκρη του πάγκου.

Ο διευθυντής των τμημάτων υποδομής της Ένωσης, φιλοξενούμενος στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», υποστήριξε μεταξύ άλλων πως ο Κωστένογλου αρχίζει και βάζει σε μια σειρά την ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα των ακαδημιών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Σταματιάδη:

- Για την πορεία της ΑΕΚ μετά την ανάληψη των ηνίων από τον Ν. Κωστένογλου: «Κάποια πράγματα αρχίζουν και μπαίνουν σε μια σειρά. Η ομάδα δείχνει έναν προγραμματισμό, έναν τρόπο παιχνιδιού με αρχή και τέλος, κάτι που έλειπε το προηγούμενο διάστημα. Η ΑΕΚ μπορεί να κάνει καλύτερη πορεία. Χρειάζεται υπομονή και χρόνο αυτή η ομάδα για να περάσει ο προπονητής όσα περισσότερα μπορεί».

- Για τις ευκαιρίες που θα δώσει ο Ν. Κωστένογλου στους νέους: «Αυτό που κάνει ο Κωστένογλου πρέπει να το επιβραβεύσουμε και τα παιδιά που θα επιλέξει να παίξουν θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Το μέλλον κάθε ομάδας είναι οι ακαδημίες τους. Να δώσουμε ευκαιρίες, αλλά να μην απογοητεύσουμε και κάψουμε αυτά τα παιδιά. Πολύ εύκολα στην Ελλάδα στέλνουμε κάποιον στα τάρταρα ή τον ανεβάζουμε ψηλά. Πρέπει να βρούμε ένα μέτρο».

- Για τη σημασία των ακαδημιών και τα προβλήματα: «Το 1992 επανίδρυσα τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Ο σύλλογος είχε παράδοση σε αυτόν τον τομέα. Κι εγώ μέσα από αυτές αναδείχθηκα. Οι ακαδημίες είναι το ‘Α’ και το ‘Ω’ κάθε μεγάλης ομάδας. Στο εξωτερικό αποτελούν τη βάση και τον θεμέλιο λίθο της εκάστοτε ομάδας. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι ακαδημίες. Εμείς δεν έχουμε γήπεδα. Οι ακαδημίες γυρνούν σε όλα τα βόρεια προάστια για να βρουν γήπεδο. Παίζουμε σε ξερά γήπεδα, με το ρολόι στο χέρι γιατί περιμένουν κι άλλες ομάδες. Αυτό δεν λέγεται ακαδημίες. Εμείς προσπαθούμε με μεράκι να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες».

- Για την ενασχόληση του Μανόλο Χιμένεθ με τις ακαδημίες: «Ο κ. Χιμένεθ πέρασε από τις ακαδημίες της Σεβίλλης κι άφησε έργο εκεί, αλλά εδώ δεν υπήρχε καμία συνεργασία με τους ανθρώπους των ακαδημιών και δεν υπήρχε προγραμματισμός. Λυπάμαι γι’ αυτό. Είπε ότι δεν υπήρχαν παιδιά στις ακαδημίες, αλλά είχε πάρει κάποια παιδιά. Από πού ήρθαν αυτά;».

- Για τα οικονομικά προβλήματα στην ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ περνά μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, ίσως χειρότερη και από την εποχή του 2004, πριν αναλάβει εκείνη η ομάδα. Κάνω έκκληση σε εκείνους τους ανθρώπους που μαζεύτηκαν τότε και συσπείρωσαν τον κόσμο δίνοντάς τους όραμα, να κάνουν την κίνηση και να σώσουν την αγαπημένη μας ομάδα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved