Πουρσανίδης: «Στον ΟΦΗ τα καλύτερα χρόνια μου»

Πουρσανίδης: «Στον ΟΦΗ τα καλύτερα χρόνια μου»

Στην πρόκριση του ΟΦΗ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από 18 χρόνια, αναφέρθηκε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Ηλίας Πουρσανίδης.

Ο παλαίμαχος μέσος του ΟΦΗ, μίλησε στον «Athletic Radio 104,2» και μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα πέντε χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των κρητικών, ήταν τα καλύτερα της ζωής του.

Παράλληλα, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την φετινή πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, πλέκοντας το εγκώμιο στους Νίκο Μαχλά και Νίκο Αναστόπουλο.

«Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι αλλά και γενικά εκείνη η χρονιά ήταν αρκετά καλή για την ομάδα. Αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα ήταν η ειρωνεία και ο τρόπος με τον οποίο μας είχε αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης.Εμείς προερχόμασταν από ένα επίσης πολύ καλό παιχνίδι στην Ισπανία και μπροστά στον κόσμο μας είχαμε κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση.
Αν και αγωνίστηκα στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό, το συγκαταλέγω από τα κορυφαία παιχνίδια της καριέρας μου. Ήταν όλα στο καλύτερο τους σημείο. Είχαμε μια απίστευτη χημεία ως ποδοσφαιριστές και ο κύριος Γκέραρντ είχε δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα. Εκείνη τη νύχτα, πιάσαμε όλοι την καλύτερη απόδοση μας. Είναι ένα από τα παιχνίδια που πήγαν όλα υπέρ μας. Όλα έγιναν για να γίνουν ώστε να πάρουμε την πρόκριση εκείνη την χρονιά».

Για την δική του εμφάνιση: «Σε εκείνο το παιχνίδι είχα αγωνιστεί ως λίμπερο και γενικά όλη την χρονιά έπαιζα σε αυτήν την θέση. Θυμάμαι ότι τότε είχαν ερωτηθεί από τον κύριο Γκέραρντ όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές για το αν θα με έβαζε σε αυτήν την θέση και όλοι είχαν πει μια καλή κουβέντα. Το εφαλτήριο για εμένα ήταν το παιχνίδι με την Σλάβια Πράγας επειδή κλήθηκα να αντιμετωπίσω παίκτες όπως ο Κούκα που αργότερα έκαναν μεγάλη καριέρα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Όμως το παιχνίδι με την Ατλέτικο με καθιέρωσε στον κόσμο αλλά και την ομάδα».

Για το τι συναισθήματα του άφησε η παρουσία του στον ΟΦΗ: «Μου φέρθηκε πολύ καλά το ποδόσφαιρο αλλά πραγματικά η 5ετια που ήμουν στον ΟΦΗ ήταν η καλύτερη 5ετια στην ζωή μου. Ακόμα και τα 6 χρόνια που ακολούθησαν στον Ολυμπιακό δεν έφτασαν σε αυτό το επίπεδο την ζωή μου στο Ηράκλειο. Χαίρομαι που πολύς κόσμος δεν με γνωρίζει αλλά με συνδυάζει με την Κρήτη και θεωρεί ότι είμαι Κρητικός».

Για τον τωρινό ΟΦΗ: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που κάνει ο Νίκος και γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά που έχει. Το πρόβλημα με τον ΟΦΗ ήταν η πρώτη του χρονιά στην Β’ Εθνική γιατί δεν ήξερε να διαχειριστεί αυτό το πρωτάθλημα. Όταν παίζεις στην Σούπερ Λιγκ, θέλει εμπειρία για να διαχειριστείς αυτήν την κατάσταση».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: «Πιστεύω πολύ στην δουλειά που κάνει ο Νίκος Αναστόπουλος γιατί γνωρίζει πως θα πάρει από τους παίκτες του το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Παρουσιάζεται τόσο ανταγωνιστικός και κάνω τον σταυρό μου να έχει μια διάρκεια στην απόδοση του».

Για την αποχώρηση του από το ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο που υπήρχε μέχρι χθες με απέβαλε. Θεωρώ ότι εγώ δεν ταίριαζα σε αυτό το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην κάνω εγώ και να μην είμαι ικανός. Αυτήν την στιγμή, έχω την επιχείρηση μου και είμαι ευχαριστημένος από αυτό που κάνω».

Για τον Ηρακλή: «Είναι κάτι που με πληγώνει και με πονάει πάρα πολύ αυτή η εξέλιξη. Τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως πρώην στέλεχος σκέφτομαι και πονάω πολύ από αυτές τις εξελίξεις. Έχω πονέσει πολύ για τον Ηρακλή, πρόσφερα πολλά πράγματα και ένιωσα το άγχος και την πίεση σε μεγάλο βαθμό. Αυτό το άγχος δεν το είχα ζήσει ποτέ ξανά και δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για τον Ηρακλή. Λάθη έχουν γίνει από όλους μας και βάζω μέσα και τον εαυτό μου. Όμως, πραγματικά νιώθω ότι ο Ηρακλής μπήκε στο στόχαστρο. Για κάποιους λόγους, κάποιοι τον έβαλαν στο στόχαστρο γιατί δεν πιστεύω ότι από πλευράς αδειοδοτήσεων δεν ήταν η χειρότερη ομάδα. Θεωρώ ότι υπήρχε ένα μένος για αυτήν την ομάδα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved