«Πρώτη μου επιλογή ο Ολυμπιακός!»

«Πρώτη μου επιλογή ο Ολυμπιακός!»

Ως πρώτη του επιλογή χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Ραούλ Μπράβο αναφορικά με το μέλλον της καριέρας του μιλώντας στην εκπομπή «Θρυλικά Μεσάνυχτα» στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Ισπανός αμυντικός των «ερυθρόλευκων», του οποίου το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό λήγει το προσεχές καλοκαίρι, εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον Πειραιά, ενώ μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, με αποτέλεσμα να έχει πλέον την δυναμική να συγκαταλέγεται μετά από μερικά χρόνια ακόμα και στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ραούλ Μπράβο:

-Πώς είναι το κλίμα στον Ολυμπιακό; Η ομάδα είναι πρώτη, αλλά η συνέχεια αναμένεται δύσκολη...

«Είναι δύσκολη για μας, αλλά ακόμη πιο δύσκολη είναι για τους άλλους που μας ακολουθούν. Έχουμε επτά πόντους διαφορά. Είναι αβαντάζ που μας επιτρέπει να χάσουμε βαθμούς σε κάποιο παιχνίδι. Όχι σε δύο ή τρία, αλλά αν μας συμβεί σε ένα τότε θα διατηρήσουμε μια καλή διαφορά. Βέβαια, ο στόχος είναι να μην γκελάρουμε σε κανένα παιχνίδι ως το φινάλε και παράλληλα οι υπόλοιποι να χάσουν πόντους ώστε να διευρύνουμε τη διαφορά».

-Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα. Σε πολύ κόσμο υπάρχει η άποψη ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί στα μεγάλα παιχνίδια. Ποια είναι η απάντηση σας;

«Για μένα η μοναδική απάντηση που υπάρχει είναι ότι πρέπει να νικήσουμε στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά απαντώ ότι πάμε για νίκη επί του Άρη. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν παρασυρόμαστε. Να ξέρετε πάντως ότι ένα πρωτάθλημα δεν το κερδίζεις νικώντας μόνο στα μεγάλα παιχνίδια. Το παίρνεις νικώντας και τους μικρούς. Όταν πας στην έδρα του τελευταίου και χάνεις τι γίνεται; Όταν έρχεται ένας από τη μέση της βαθμολογίας και σου παίρνει ισοπαλία στο σπίτι σου εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα; Εκεί χάνεις τον τίτλο. Είναι ωραίο να κερδίζεις τα μεγάλα ματς. Όλα τα ματς για την ακρίβεια. Όλα όμως τα παιχνίδια έχουν σημασία και όλα για τρεις πόντους μετράνε. Στο τέλος πρωταθλητής αναδεικνύεται εκείνος που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς».

-Ακολουθεί μια σειρά δύσκολων αγώνων. Τέσσερα ντέρμπι μέσα στις επόμενες έξι αγωνιστικές...

«Η ομάδα είναι καλά. Έχει αυτοπεποίθηση. Οι αριθμοί επίσης το δείχνουν ότι είμαστε καλά. Έχουμε εννιά σερί νίκες και αυτό λέει πολλά. Είναι δύσκολο να κάνεις τέτοιο σερί είτε παίζεις στην Ελλάδα είτε σε άλλη λίγκα».

-Ο Ολυμπιακός τελευταία νικά με δυσκολία και με μόλις ένα γκολ διαφορά. Δεν καθαρίζει νωρίς τα παιχνίδια. Πως το εξηγείτε;

«Είναι θέμα ημέρας και φόρμας. Κάναμε και σερί παιχνίδια σκοράροντας τρία γκολ ανά αγώνα. Ευκαιρίες πάντα κάναμε και πάντα κάνουμε. Δεν μπαίνει πάντα μέσα η μπάλα. Εμένα πάντως μου κάνει και το 1-0. Αν μου το φέρεις σε συμβόλαιο να πάρω τον τίτλο με 1-0 στο υπογράφω αμέσως. Δεν με πειράζει καθόλου. Η νίκη μετράει...».

-Η άμυνα φέτος τα πάει περίφημα και φαίνεται να είναι το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού...

«Δεν είναι θέμα άμυνας ή επίθεσης. Όλοι αμυνόμαστε, όλοι είμαστε στην επίθεση. Δεν είναι θέμα μόνο των τεσσάρων αμυντικών. Για να φθάσουν στην άμυνά μας οι αντίπαλοι πρέπει να περάσουν από τους επιθετικούς και τους μέσους μας που επίσης κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έχουμε πειθαρχία. Μια μεγάλη ομάδα, όπως εμείς, πάντα κάνει και πάντα πρέπει να κάνει ευκαιρίες. Οπότε μια θα την κάνουμε γκολ. Συνεπώς με το μηδέν πίσω είσαι σίγουρος ότι ακόμη και ένα γκολ μπροστά θα είναι αρκετό. Θα νικήσουμε 1-0 ή 2-0 και θα πάρουμε τη νίκη».

-Είναι ο τέταρτος σου χρόνος στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ποια χρονιά ήταν η καλύτερη; Μπορείς να τις συγκρίνεις αυτές τις χρονιές σου στα «ερυθρόλευκα»;

«Οι συγκρίσεις δεν σωστές. Η ομάδα φέτος είναι καλά. Παίζει καλά, είναι πρώτη, κερδίζει. Αν πρέπει να βρω κάτι αρνητικό θα πω ότι δεν σκοράρουμε τόσο πολύ αναλογικά με τις φάσεις που δημιουργούμε. Μπορεί όμως την επόμενη αγωνιστική να μας έρθουν όλα καλά και να βάλουμε τρία γκολ εκτός έδρας. Είμαστε ικανοί για να το καταφέρουμε. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν μέρες που δεν μπαίνει η μπάλα μέσα. Για λίγα εκατοστά, για ένα δοκάρι, για λίγο δεν σκοράρεις και υπάρχουν μέρες που σου πιάνει ό,τι κι αν κάνεις. Τώρα δεν μας πιάνουν όλα...».

-Το συμβόλαιο σου τελειώνει. Τι σκέφτεσαι για την επόμενη χρονιά;

«Είμαι ήρεμος. Θέλω να πάνε καλά τα πράγματα. Πάνε καλά για την ώρα. Θέλω να πηγαίνουν καλά επειδή αν τα πας καλά, τότε είτε εδώ είτε αλλού θα υπάρχει μέλλον. Εγώ θέλω να παίζω καλά, να κάνω το καλύτερο και μετά είναι θέμα της ομάδας αν θα μου ανανεώσει ή όχι το συμβόλαιο. Εγώ είμαι χαρούμενος εδώ. Η οικογένεια έχει προσαρμοστεί και περνάμε καλά. Θέλω να μείνω. Αν η ομάδα θέλει να μείνω, η πρώτη μου επιλογή είναι να μείνω στον Ολυμπιακό».

-Ποια η άποψή σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. Έρχονται παίκτες με επίπεδο. Φέτος ήρθαν ο Ριέρα και ο Ιμπαγάσα, αλλά και άλλοι παίκτες από καλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αν συνεχίσει έτσι η ελληνική λίγκα σε 5-6 χρόνια θα είναι ανάμεσα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης».

-Για τον κόσμο του Ολυμπιακού τι έχεις να πεις;

«Είναι από τους πιο θερμούς της Ευρώπης. Είναι πολύ όμορφη εμπειρία αυτή που ζω μαζί τους. Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας. Όπου κι αν παίζουμε ο κόσμος είναι στο πλευρό μας. Το ζουν το ποδόσφαιρο και είναι πάντα δίπλα στην ομάδα».

-Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος ως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα;

«Δεν μπορώ να πω μόνο έναν. Δύσκολο ματς ήταν αυτό στο Βόλο, αλλά και αυτό στην Τρίπολη. Και αυτά που χάσαμε ήταν δύσκολα. Γενικά δεν υπήρχαν εύκολα παιχνίδια. Ένα παιχνίδι γίνεται εύκολο αν το καθαρίσεις νωρίς με 2-3 γκολ».

-Η ομάδα αν και άλλαξε κορμό το καλοκαίρι τα πάει καλά.

«Οι νέοι παίκτες προσαρμόσθηκαν νωρίς και εύκολα και η ομάδα λειτουργεί καλά. Ο Βαλβέρδε έχει τα συστήματά και τις μεθόδους του και κατευθύνει την ομάδα. Πολλούς παίκτες τους ξέρει από την Ισπανία και αυτό βοηθάει πολύ».

-Υπάρχει ειδικό πλάνο για τα ματς που ακολουθούν;

«Για μας κάθε ματς είναι τρεις βαθμοί. Δεν κοιτάμε τον αντίπαλο. Για μας είναι όλοι το ίδιο. Αν αποκτάς κίνητρο μόνο στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό τότε δεν κάνεις τίποτα. Το κλειδί είναι να παίζεις καλά και συγκεντρωμένα σε όλα τα παιχνίδια. Είναι λάθος να σκέφτεσαι μόνο τα μεγάλα ματς και να μη δίνεις την ίδια σημασία στα θεωρητικά μικρά παιχνίδια. Τότε χαλαρώνεις και χάνεις βαθμούς».

-Στο Κύπελλο ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ ήταν ισχυρό χτύπημα για τον Ολυμπιακό...

«Χάσαμε την πρόκριση στο πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά. Δεχτήκαμε το γκολ στο τέλος και γύρισε ο αγώνας. Μετά τη ρεβάνς όλοι τους έπαιζαν πίσω, ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση και όλα αυτά μας επηρέασαν αφού είμαστε ομάδα που δημιουργεί ποδόσφαιρο. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και αυτό ήταν όλο».

-Υπάρχει η εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παίξει στο στυλ της Μπαρτσελόνα. Δεν μπορεί να γίνει και να παίξει όπως η Μπάρτσα, αλλά να έχει όσο μπορεί την ίδια σκέψη στο παιχνίδι του...

«Δεν είναι σωστό να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Όπως όλες οι μεγάλες ομάδες ο Ολυμπιακός θέλει να παίζει επιθετικά. Θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας, να την κυκλοφορεί και να μαρκάρει πολύ. Όσο πιο πολύ έχεις τη μπάλα τόσο ο αντίπαλος προσπαθεί περισσότερο για να την πάρει και κουράζεται περισσότερο».

-Μπορείς να κάνει σύγκριση της Primera Division με την Σούπερ Λίγκα;

«Ξαναλέω ότι οι συγκρίσεις δεν είναι σωστές. Η ισπανική λίγκα μοιάζει με την ελληνική στη διαφορά πόντων που έχουν οι δυο πρώτοι από τους υπόλοιπους. Η Μπάρτσα όπως εμείς έχουμε επτά πόντους διαφορά από τον δεύτερο και οι άλλοι είναι πολύ πίσω. Πάντως, στον τελικό του κυπέλλου Μπάρτσα-Ρεάλ όλα είναι πιθανά. Η Ρεάλ ξέρει από τελικούς και σε ένα παιχνίδι όλα είναι πιθανά...».

-Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Να συνεχίσει να μας στηρίζει όπως πάντα και να μας δίνει δύναμη. Εμείς υποσχόμαστε να κάνουμε τα πάντα για τον τίτλο και να τους τον αφιερώσουμε».



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved