Ο Σαμπανάτζοβιτς θυμάται

Ο Σαμπανάτζοβιτς θυμάται

Ο παλαίμαχος μέσος, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, πραγματοποίησε αναδρομή σε παλιότερες εποχές.

«Αυτό που θυμάμαι, είναι ότι πάντα τερματίζαμε πρώτοι με την ΑΕΚ. Παίρναμε πρωτάθλημα, κύπελλο, παίζαμε και Ευρώπη, με ένα γεμάτο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Νομίζω και εμείς σαν ομάδα τότε προσφέραμε πάρα πολλά στον κόσμo μας. Σίγουρα ο κόσμος εκτιμάει αυτά που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε στην «Ώρα για Σπορ».

Στην ίδια συνέντευξη πρόσθεσε:
«Μπορούσαμε και 4ο και 5ο χρόνο να παίρναμε το πρωτάθλημα. Είχαμε τρομερή ομάδα. πάλι όμως νομίζω ότι τα 3 πρωταθλήματα που πήραμε, τα κύπελλα, αλλά και ότι παίζαμε στα ίσα στην Ευρώπη απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως η Μίλαν και ο Άγιαξ, που τότε είχαν φτάσει και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν φοβερά επιτεύγματα. Τέτοια παιχνίδια θέλει να δει και ο κόσμος».

Επίσης, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Μάλιστα ευχήθηκε να γυρίσει ο «Τίγρης» στον «Δικέφαλο».
«Από τότε που παίζαμε εμείς, η ΑΕΚ έχει να πάρει πρωτάθλημα. Μακάρι η ΑΕΚ να γυρίσει και πάλι στην κορυφή, γιατί είναι μεγάλη ομάδα και το αξίζει. Εγώ πέρασα 5 πολύ καλά χρόνια στην ομάδα. Πέρασα τα καλύτερα μου ποδοσφαιρικά χρόνια. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ πρόεδρος ήταν ο Γενεράκης και μετά ήρθε ο Μελισσανίδης που ήξερε να μας φτιάχνει στα αποδυτήρια. Έμπαινε μέσα και μας έλεγε ότι: «Είστε παιχταράδες». Μας έδινε πολύ δύναμη. Μακάρι να γυρίσει ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ γιατί αγαπάει πολύ την ομάδα».

Ο «Σάμπα» τάχθηκε υπέρ της επιστροφής της «Ένωσης» στην Νέα Φιλαδέλφεια.
«Αυτό ήταν ένα γήπεδο, που απλώς κανένας δεν μπορούσε να περάσει. Περνάγανε βέβαια, αλλά φεύγανε έχοντας δεχτεί 3, 4, 5 ή και 6 γκολ ο καθένας. Ακόμα και σπουδαίες ομάδες όπως οι Μίλαν και Ρέιντζερς, δεν περνάγανε με νίκη από τη Φιλαδέλφεια. Μόνο ο Άγιαξ είχε πέρασε με νίκη 2-1. Το θυμάμαι πολύ καλά αυτό το ματς, γιατί δεν είχα παίξει καθόλου λόγω καρτών. Κάναμε πάρα πολύ μεγάλα παιχνίδια σε αυτό το γήπεδο, εκείνα τα χρόνια.
Δεν το συζητώ. Είμαι πάντα υπέρ της Φιλαδέλφειας. Αυτό το γήπεδο ήταν εξαιρετικό. Ο κόσμος ήταν πολύ κοντά στις γραμμές , ενώ το ΟΑΚΑ έχει μεγάλο κενό και δεν είναι καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Εμείς τότε σαν σπίτι το είχαμε το γήπεδο της Φιλαδέλφειας. Οι παίκτες τότε αγαπούσαμε την ομάδα με όλη την καρδιά μας. Υπήρχαν πολλοί μεγάλοι παίκτες. Η ΑΕΚ αξίζει μόνο τίτλους και η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί να βοηθήσει».

Τέλος, αναφέρθηκε στον σημερινό προπονητή της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ.
«Οπωσδήποτε είναι καλός προπονητής ο Ισπανός και δεν είναι τυχαίο ότι προέρχεται από ένα προηγμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης και από μια σπουδαία ομάδα όπως είναι η Σεβίλλη».



Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved