Τσιώλης: «Πρωτοβουλία μου η αποχώρηση από τον Άρη»

Τσιώλης: «Πρωτοβουλία μου η αποχώρηση από τον Άρη»

Δική του πρωτοβουλία χαρακτήρισε ο Σάκης Τσιώλης την αποχώρησή του από τον Άρη, καθώς υποστήριξε πως μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε τη στήριξη της διοίκησης.

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είναι κάποια πράγματα που μπορεί να γίνουν σωστά, όπως ο προγραμματισμός και η προετοιμασία. Αν βάλουμε κάτω τα έξι ματς, πλην της ΑΕΚ, τα άλλα ματς ήταν οριακά. Στις τέσσερις ισοπαλίες, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Ένα αποτέλεσμα ήθελε ο Άρης για να πάρει μπροστά, γιατί υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Δεν υπήρχε πρόβλημα από τη διοίκηση, γιατί επέμεναν μέχρι και χθες να μείνω στην ομάδα.

Αναλύοντας τα πράγματα και με την πίεση που υπήρχε, έπρεπε να γίνει αναγκαστικά αυτό. Δεν κοίταξα την καριέρα μου. Αυτή ήταν η πιο σωστή κίνηση για να αλλάξει κάτι στην ομάδα. Ηταν και δική μου πρωτοβουλία. Εκανα το πρώτο βήμα. Κάνοντας έναν απολογισμό, μπορείς να δεις τι δεν πήγε καλά. Εγώ ήμουν εντάξει. Προσπάθησα, αλλά δυστυχώς δεν βγήκε», είπε αρχικά ο Σάκης Τσιώλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM».

Σε ερώτηση για το αν προσπάθησε να παίξει το ίδιο σύστημα με τον Ολυμπιακό Βόλου, είπε: «Θα ήταν άστοχο αν παίζαμε το ίδιο σύστημα με τον Βόλο. Ο Άρης έπαιζε παιχνίδι για να παίξει στα 3/4 τον αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι στον αντίπαλο, να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της έδρας. Αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό στα τελευταία δύο ματς, δεν μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιάζει κάποια ομάδα. Όλες αυτές οι διακοπές έχουν αποσυντονίσει τις ομάδες».

Αναφορικά με το μέλλον του, τόνισε: «Δεν είναι μόνο ο Αστέρας Τρίπολης. Υπάρχει ενδιαφέρον. Μέχρι το Σάββατο νοερά θα είμαι στον Άρη. Την άλλη εβδομάδα θα μπω στη διαδικασία να κοιτάξω το μέλλον μου. Προσωπικά δεν έχω μιλήσει με τον Αστέρα. Δεν έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει να κάνω και τη δική μου αυτοκριτική».

Τέλος, μιλώντας για το διάδοχό του, τόνισε: «Είπα στη διοίκηση σε τι στάδιο είναι η ομάδα και τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο διάδοχος. Υπάρχουν δύο πολύ καλοί προπονητές στην Κ20 και την Κ17 και είναι οι άνθρωποι που θα οδηγήσουν την ομάδα αυτές τις μέρες και θα μπορέσουν να καθοδηγήσουν και το νέο προπονητή».

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στη συνέχεια και στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra, λέγοντας πως: «Θα ήμουν ανόητος να με «σκοτώσουν» τέτοιες καταστάσεις μετά από τόσα χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το καλό για μένα είναι πως ο κόσμος εδώ στη Θεσσαλονίκη ακόμα μου δείχνει την αγάπη του. Το κακό ήταν για εμένα και τους συνεργάτες μου που δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι θετικό σε αυτά τα παιχνίδια και να έρθουν τα πράγματα όπως τα θέλαμε».

Επίσης πρόσθεσε: «Υπήρξαν παιχνίδια που είχαμε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού όμως δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Υπήρξαν παιχνίδια που ήρθαν ισόπαλα στο τέλος, με κακές αποφάσεις των διαιτητών, αλλά πλην του Παναθηναϊκού καμία ομάδα δεν βρήκε ρυθμό και δεν έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο από τον Άρη. Υπάρχει ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας που με τέσσερις στημένες φάσεις έχει πάρει επτά βαθμούς. Παίζουν ρόλο λοιπόν και οι συγκυρίες».

Όσο για το αν οι άνθρωποι του Άρη προσπάθησαν να τον κρατήσουν στην ομάδα για το ματς με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Όχι μόνο για το ματς με τον Ολυμπιακό. Μου είπαν χαρακτηριστικά πως πρώτα αυτοί θα πέσουν και μετά εγώ. Αλλά δεν είναι έτσι. Εγώ είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και βλέπω πέρα από τα συμβόλαια και τις απαιτήσεις των διοικήσεων και των οπαδών. Κατανοώ την πίεση που υπάρχει στον Άρη που είναι πολύ μεγάλη και εγώ έκανα αυτό το βήμα για να τους απελευθερώσω από αυτή την πίεση».

Για τους παίκτες που τον ακολούθησαν στον Άρη, σχολίασε: «Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ποτέ δεν έκανα υπόδειξε στον Άρη να πάρει αυτούς τους παίκτες. Ο κ. Κόντης ρώτησε αν μας κάνουν κι έδωσα το «ΟΚ». Μίλησα μαζί τους και τους είπα να κοιτάξουν το μέλλον τους καθώς είναι επαγγελματίες, γιατί ο προπονητής έρχεται και παρέρχεται, αυτοί θα μείνουν».

Ο Έλληνας τεχνικός, μίλησε και στον «Libero 107.4» τονίζοντας ότι ο Γιάκομπ ήταν η τελευταία επιλογή για την επίθεση.

«Ο Γιάκομπ δεν ήταν η πρώτη μας επιλογή...αλλά η τελευταία. Προσπαθήσαμε να φέρουμε διάφορους, όπως ο Λίντς, ο Μήτρογλου και ο Μάντζιος. Είχα μάλιστα ζητήσει έναν αμυντικό και έναν επιθετικό, αλλά δυστυχώς όταν φτάναμε κοντά στην απόκτηση της μεταγραφής κάποιου παίκτη τότε πάντα κάτι την χαλούσε ακριβώς στην τελευταία στιγμή. Έτσι "μείναμε" με την επιλογή του Γιάκομπ. Ο οποίος μάλιστα ήθελε χρόνο κάτι που πίεζε πολύ εμάς και ακόμη περισσότερο μετά την έλλειψη του Σολτάνι».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved