Οι 6+1 πιο εμφατικές «πράσινες» εμφανίσεις (photos+videos)

Οι 6+1 πιο εμφατικές «πράσινες» εμφανίσεις (photos+videos)

Με αφορμή την κυριακάτικη εμφάνιση επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, το Onsports γυρνά τον χρόνο πίσω και θυμάται τις έξι + μία πιο εμφατικές εκτός έδρας εμφανίσεις του Παναθηναϊκού (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) σε ντέρμπι των τελευταίων ετών.

Το «εμφατική εμφάνιση» είναι σε ορισμένες περιπτώσεις υποκειμενικό, αλλά σε άλλες αντικειμενικό. Υπάρχουν για παράδειγμα ντέρμπι στα οποία ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα στο γήπεδο και ίσως να ήταν και πολύ ανώτερος του αντιπάλου του. Παράδειγμα το 2-2 από 2-0 με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο τη σεζόν 2000-01με τα γκολ του Ολισαντέμπε ή το 2-2 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πάλι με τον Αναστασιάδη προπονητή, όταν οι «πράσινοι» έχαναν με 2-0 στο ημίχρονο και στο δεύτερο αγωνίστηκαν με τέσσερις επιθετικούς (πρόκειται για το ματς στο τέλος του οποίου ο Βόκολος είδε το γκολ του για το 3-2 να ακυρώνεται ως επιθετικό φάουλ). Επειδή, όμως, δεν χωρούν όλα, ας θυμηθούμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εμφατικών εμφανίσεων σε εκτός έδρας ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (σε μία περίπτωση η έδρα είναι ουδέτερη).

20-02-2000

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-3

paok_pao_1-3Με προπονητή τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Τούμπα για το ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, έχοντας χάντικαπ ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.  Ο Μπασινάς ανοίγει το σκορ στο 30’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και δύο λεπτά αργότερα, ο Καραγκούνης διπλασιάζει τα τέρματα των «πρασίνων» με τρομερή εκτέλεση φάουλ. Ακολουθεί εξαιρετική εμφάνιση, πολλές χαμένες ευκαιρίες και ένα ακόμα γκολ από τον Βαζέχα στο 69’ πριν ο Μπράτιτς απλώς μειώσει σε 1-3. Η εμφάνιση αυτή χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες μιας σεζόν κατά την οποία το «τριφύλλι» έπαιξε κατά γενική ομολογία εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού τον οποίο και χειροκροτούν στο τέλος.

07-01-2001

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1

Με τον Αγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Προηγείται με τον Λυμπερόπουλο στο 28’ και πραγματοποιεί μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με 19 τελικές προσπάθειες και σωρεία χαμένων ευκαιριών παίζει την αντίπαλό του στο μισό γήπεδο. Ένα αχρείαστο πέναλτι από χέρι του Τάκη Φύσσα στις καθυστερήσεις, φέρνει το τελικό 1-1 (Τσάρτας), αλλά οι έχοντες καλή μνήμη σίγουρα θα θυμούνται το συγκεκριμένο ντέρμπι.

08-05-2004

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3 (τελικός Κυπέλλου)

2003-04_KOSMOSΣε μια «πράσινη» αγωνιστική περίοδο, η εμφάνιση στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη αποτελεί κερασάκι στην τούρτα. Τα 50 ευρώ που ξόδεψαν οι φίλοι του «τριφυλλιού» για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι (πανάκριβα τα εισιτήρια για να εξασφαλιστεί η παρουσία «καθώς πρέπει» οπαδών στο γήπεδο) πιάνουν τόπο και με το παραπάνω. Με γκολ του Παπαδόπουλου στο 3’, ο Παναθηναϊκός του Γιτζάκ Σουμ παίρνει κεφάλι στο σκορ και δεν πτοείται από την ισοφάριση του Τζιοβάνι στο 65’. Τρία μόλις λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντίνου κάνει το 2-1 και στο 80’ διαμορφώνει το τελικό 3-1, ενώ χάνονται ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ.


18-02-2007

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-4

AEK_-_PAO_1-4Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα εντός έδρας 2-2 με τον ΟΦΗ και έχει μείνει ήδη δώδεκα βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν προμηνύει τι θα επακολουθήσει στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (24η αγωνιστική), στην καλύτερη πιθανότατα εμφάνιση της ομάδας επί θητείας Βίκτορ Μουνιόθ. Οι «πράσινοι» κάνουν πάρτι από το ξεκίνημα και στο 24’ το σκορ είναι ήδη 3-0 με τα τέρματα των Γκούμα (3’), Νίνη (8’) και Σαλπιγγίδη (24’). Ο Ιβανσιτς πετυχαίνει ένα ακόμα στο 66’ και το μόνο που καταφέρνει η Ενωση είναι να μειώσει στο 89’. Ηταν τέτοια η εικόνα του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, τόσες οι χαμένες ευκαιρίες και τέτοια η ομορφιά των γκολ των Νίνη και Ιβανσιτς, που μια παρέα οπαδών του «τριφυλλιού» πήγε στο ΟΑΚΑ, επισκέφθηκε τα αποδυτήρια και συνεχάρη τους παίκτες.

13-01-2008

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου και ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχοντας και πάλι χάντικαπ ενός πόντου από τον Ολυμπιακό. Ο Ζοσέ Πεσέιρο δεν θα ξεχάσει το συγκεκριμένο ντέρμπι ποτέ στη ζωή του, καθώς εκείνος ο Παναθηναϊκός ήταν ίσως ο καλύτερος στη θητεία του στην Παιανία. Οι «πράσινοι» μπαίνουν φουριόζοι στο ματς, προηγούνται με πανέμορφο γκολ του Εντόι και κάνουν… παπάδες στο γήπεδο χάνοντας τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, έχοντας δοκάρι με τον Ιβανσιτς (που σε εκείνο το παιχνίδι έπαιξε και στην δεξιά πτέρυγα με ανάποδο πόδι κάνοντας μαγική εμφάνιση) και χαμένο πέναλτι με τον Παπαδόπουλο. Ο Παναθηναϊκός τελειώνει το ντέρμπι με 20 τελικές προσπάθειες και παρότι βάζει μόνο έναν βαθμό στο σακούλι, «γεμίζει» τους οπαδούς του με την εμφάνιση.

02-02-2011

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-3 (προημιτελικός Κυπέλλου)

Ως γηπεδούχος, ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ηττηθεί στο πρώτο ματς με σκορ 2-0 και δεδομένου ότι ο επαναληπτικός διεξάγεται με γηπεδούχο την ΑΕΚ και μπροστά στο κοινό της, ελάχιστοι πιστεύουν στην ανατροπή. Πιθανότατα και κανείς, όταν η Ενωση ανοίγει το σκορ στο 13’ με τον Λαγό. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο πιστεύει και από το πουθενά (με βάση την εικόνα του αγώνα) ξεκινά μια ολοκληρωτική αντεπίθεση. Το 1-1 από τον Σισέ στο 21’ αναπτερώνει την ελπίδα και το 2-1 από τον Ζιλμπέρτο στο 45’ δίνει έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο Βύντρα ολοκληρώνει την ανατροπή και με το 3-1 στο 63’, οι «πράσινοι» κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους έχοντας συγχρόνως παίξει και πολύ καλή μπάλα και χάσει άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες για να κάνουν το 5-1. Η εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ στο 95’ και το λάθος του Καρνέζη στερούν από το «τριφύλλι» μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του θεσμού.

Η «συν μία»

19-02-2011

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-1

Στην ιστορία έχει καταγραφεί ότι το συγκεκριμένο ντέρμπι έληξε με νικητή τον Ολυμπιακό, στη συνείδηση των οπαδών του Παναθηναϊκού, όμως, η ομάδα τους έχει βγάλει στο ματς τόση μαγκιά όση δεν είχε βγάλει σε περισσότερα από ένα τέτοιου είδους παιχνίδια του παρελθόντος. Ο Μιραλάς ανοίγει το σκορ στο 20’, το Καραϊσκάκης βράζει και για κάποια ώρα οι «πράσινοι» δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό. Σιγά-σιγά όμως κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και στο δεύτερο ημίχρονο παίζουν τον αιώνιο αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Από τη στιγμή που ο Λέτο ισοφαρίζει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 58’ και έπειτα, ο Παναθηναϊκός κυνηγά λυσσασμένα το δεύτερο γκολ, το οποίο και πετυχαίνει με τον Κατσουράνη στο 83’…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved