Καβουσάκης στο Onsports: «Αγχώθηκα όταν προηγηθήκαμε»

Καβουσάκης στο Onsports: «Αγχώθηκα όταν προηγηθήκαμε»

Το «βάπτισμα του πυρός» πήρε ο Ζαχαρίας Καβουσάκης στη Super League, υπερασπίζοντας την εστία του Εργοτέλη στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, διατηρώντας την ανέπαφη.

Αν και μόλις 22 ετών, ο τερματοφύλακας, που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής των Κρητικών, ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, οι οποίοι προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν να αποβάλλει το άγχος. Και η πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι του Εργοτέλη συνοδεύτηκε από νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, ενώ και την επόμενη αγωνιστική θα φορέσει φανέλα βασικού.

Ο νεαρός Καβουσάκης μίλησε στο Onsports και τόνισε πως είχε άγχος στην πρεμιέρα του, κυρίως μετά το γκολ του Εργοτέλη, αλλά τελικά είχε σωστές αντιδράσεις όταν χρειάστηκε και διατήρησε το μηδέν παθητικό.

Ζαχαρία, αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή στην Super League στην καριέρα σου. Πώς ένιωσες;

«Αγχώθηκα λίγο, αλλά τελικά τα πήγα καλά. Το ντεμπούτο μου ευτυχώς συνδυάστηκε με νίκη για τον Εργοτέλη, οπότε ήταν όλα μια χαρά».

Είχες μάθει πριν από μέρες ότι θα παίξεις βασικός. Είχες προετοιμαστεί κατάλληλα;

«Ναι το ήξερα και προσπάθησα να προετοιμαστώ. Όταν είσαι δεύτερος τερματοφύλακας σε μια ομάδα, πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να αγωνιστείς. Και θεωρώ ότι ήμουν αρκετά καλός».

Σε ποιο σημείο του αγώνα φοβήθηκες περισσότερο;

«Αγχώθηκα όταν πήραμε προβάδισμα στο σκορ. Έπρεπε να είμαι περισσότερο προσεκτικός για να μην κάνω κάποιο λάθος που θα στοιχίσει στην ομάδα μου τους τρεις βαθμούς».

Εσύ έμεινες ευχαριστημένος από την απόδοσή σου, στο πρώτο παιχνίδι της καριέρας σου στο πρωτάθλημα;

«Θεωρώ ότι για πρώτη συμμετοχή τα πήγα καλά. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και πλέον ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και κοιτάμε το επόμενο με τον Παναιτωλικό».

Θεωρείς ότι μπορεί να διεκδικήσεις από τον Πίρσον τη θέση του βασικού τερματοφύλακα;

«Το ποιος θα παίζει κάθε φορά είναι απόφαση του προπονητή. Με τον Πίρσον προσπαθούμε πολύ στις προπονήσεις. Σίγουρα εγώ θα αγωνιστώ και κόντρα στον Παναιτωλικό και είναι στο χέρι μου με την απόδοσή μου να πείσω τον προπονητή ότι αξίζω να παραμείνω στη βασική ενδεκάδα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου και τα όνειρά σου;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα που αγωνίζομαι τον Εργοτέλη. Από εκεί και πέρα, όλα είναι πιθανά».

Ο προπονητής και οι συμπαίκτες, σου είπαν τίποτα μετά το τέλος του αγώνα;

«Ο προπονητής έδωσε σε όλη την ομάδα συγχαρητήρια για τη νίκη, αλλά δεν μιλήσαμε μαζί. Μετά δέχτηκα διάφορα πειράγματα από τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι μου είπαν πως ήμουν καλός στην πρώτη μου εμφάνιση».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved