Κωστένογλου: «Καλύτεροι μέρα με τη μέρα»

Κωστένογλου: «Καλύτεροι μέρα με τη μέρα»

Χαμηλούς τόνους, όπως συνηθίζει, κράτησε ο Νίκος Κωστένογλου στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του, καθώς και στο περίφημο «γυάλισμα των παπουτσιών».

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Νίκου Κωστένογλου:

«Πετύχαμε μια σημαντική νίκη που την χρειαζόμασταν για βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς λόγους. Ήταν ξεκάθαρη νίκη και δεν δεχτήκαμε γκολ μετά από καιρό. Συνεχίζουμε προσγειωμένοι. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα και θέλει προσήλωση».

-          Υπάρχει πλέον ομαδικό πνεύμα στην ΑΕΚ. Πώς το καταφέρατε;

«Μέρα με τη μέρα θα είμαστε καλύτεροι. Δεν έχουμε αποκτήσει τη σταθερότητα που θέλω. Σε βάθος χρόνου ίσως προκύψουν και πάλι διακυμάνσεις. Με μία νίκη δεν τα ξεχνάμε όλα. Οι διακυμάνσεις δεν είναι εύκολο να εκλείψουν. Να μην ωραιοποιούμε την κατάσταση στις νίκες και να μην είομαστε απογοητευμένοι όταν χάνουμε. Βρισκόμαστε σε μεγάλη ομάδα και χρειάζεται η σταθερότητα. Προσπαθούμε μέσα από την προπόνηση να βελτιώσουμε την επιθετική ανάπτυξη. Πέρα από το 3-0 δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό. Το προσπαθούμε όμως και στο μέλλον θα έχουμε πιο ποιοτική ανάπτυξη. Υπάρχει καλό κλίμα και όλοι μαζί θα πρέπει να πορευτούμε ενωμένοι.

-          Μετά το 3-0 ζητήσατε από τους παίκτες να βγούνε μπροστά. Τί θέλατε να γίνει;

«Θεωρώ ότι θα πρέπει πάντα να έχουμε σωστή κατανομή στο γήπεδο. Όταν η μπάλα είναι στην αντίπαλη περιοχή θα πρέπει οι γραμμές μας να είναι κοντά και δεύτερον να έχουμε σωστή κατανομή παικτών. Να έχουμε πιο σωστή διάταξη».

-          Η ΑΕΚ αποκτά άλλο χαρακτήρα όταν οι έμπειροι ποδοσφαιριστές παίζουν καλά;

«Η προσωπικότητα των παλιών ξεκινάει από τα αποδυτήρια. Πριν το ματς. Οι έμπειροι παίκτες που λέχουμε στην ΑΕΚ είναι πρότυπα επαγγελματιών. Είναι σημαντικό και σπάνιο αυτό. Συνήθως οι παλιότεροι σε μία ομάδα είναι λιγότερο επαγγελματίες. Για αυτό γίνομαι σκληρός με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ακόμα και ο Γκούντγιονσεν είναι πολύ καλός χαρακτήρας και επαγγελματίας. Αυτοί που αποτελούν πρότυπα θα πρέπει να δίνουν θάρρος και δύναμη στους μικρούς. Για αυτό ήμουν αυστηρός τις προηγούμενες. Δεν θέλω να τους ρίχνω ευθύνες. Θα παίξουν αρκετοί μικροί στο μέλλον. Αλλά να ξέρουν ότι όλα αποκτούνται με κόπο. Ότι αποκτάται γρήγορα, χάνεται το ίδιο γρήγορα».

-          Θα ξεκουραστούν κάποιοι με την Λοκομοτίβ ενόψει ντέρμπι;

«Δεν μου αρέσει να λέω ότι θα ξεκουραστούν. Θα συμμετέχουν αρκετοί νέοι στην ενδεκάδα. Όμως, με φοβίζει ο αντίπαλος και δεν θέλω να εκθέσω τα παιδιά. Είναι όμως επιβεβλημένη ανάγκη να μείνουν κάποιοι εκτός. Η ΑΕΚ πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή, αλλά αρκετοί παίκτες που έπαιξαν σήμερα δεν θα είναι καν στην αποστολή. Το μυαλό μου είναι ήδη στο ματς της Πέμπτης. Αισιοδοξώ ότι θα κάνω τις σωστότερες επιλογές».

-          Τον Βάργκας γιατί τον αντικαταστήσατε; Για την εμφάνιση του Μπέλεκ τι έχετε να πείτε;

«Ο Βάργας έχει παίξει σε όλα τα ματς. Είναι μεγάλος και ποιτικός παίκτης. Τον έκανα αλλαγή χωρίς να έχει πρόβλημα. Στηριζόμαστε σε αυτόν, είναι ικανός. Για λόγους ξεκούρασης τον έβγαλα. Δεν θα κάνω ατομική κριτική. Νομίζω ότι οι παίκτες που έπαιξαν είχαν καλή απόδοση. Αλλά θέλω ακόμα πιο ποιοτική την ΑΕΚ. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό ακόμα».

-          Ο προκάτοχός σας είχε πει ότι ο Λεονάρντο αντέχει μόνο για 70 λεπτά στο ματς. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Με τον ΟΦΗ έπαιξε 90 λεπτά. Με τον Ολυμπιακό ζήτησε αλλαγή. Αλλά μέσα στην εβδομάδα δεν είχε μπει κανονικά όλες τις μέρες. Σήμερα άρχισε να ρισκάρει ο Άρης από την πλευρά του Λεονάρντο και ήμασταν μπροστά με  2-0. Έκρινα καλύτερο να βάλω τον Λαγό. Οι αλλαγές βοήθησαν πολύ. Το λέω στα παιδιά, πιο καθοριστικό ρόλο παίζουν οι αλλαγές σε ένα παιχνίδι παρά αυτοί που ξεκινούν το ματς».

-          Μέσα στην εβδομάδα συζητήθηκε έντονα αυτό που είπατε με το «γυάλισμα των παπουτσιών». Θεωρείτε ότι είχε θετικές επιπτώσεις μέσα στο παιχνίδι αυτό;

«Εγινε πολλή συζήτηση χωρίς λόγο. Αρκετοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε. Διάβασα ότι έκανα καψώνι. Δεν θα επιβλέψω κανέναν αν το κάνει. Έστειλα ένα μήνυμα για το πως θα πρέπει να πορευόμαστε στην ζωή ως άνθρωποι και ως παίκτες. Διαστρεβλώθηκε αυτό που είπα. Το είπα και το πιστεύω όμως, δεν λέω ότι δεν το είπα. Αυτό που έκανα είναι να επισημάνω στα νέα παιδιά ότι θα πρέπει να υπάρχει η πνευματική ώθηση για να ακολουθήσουν τους επιτυχημένους».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved