«Δεν παίζει μόνος του ο Ολυμπιακός»

«Δεν παίζει μόνος του ο Ολυμπιακός»

Δυνατή μάχη θα πρέπει να δώσει ο Ολυμπιακός για να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, μίλησε στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» και αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική του καριέρα, στην ομάδα της καρδιάς του, τον Ολυμπιακό, αλλά και στη ζωή του μετά το ποδόσφαιρο.

Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή της καριέρας του: «Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν πήραμε το Euro το 2004. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξαναγίνει κάτι τέτοιο, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πάψεις να ονειρεύεσαι και να ελπίζεις πως θα τα καταφέρεις. Η χειρότερη όταν είχα έρθει στον Ολυμπιακό την πρώτη μου χρονιά και είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στο πρώτο φιλικό, κάτι που με κράτησε εκτός δράσης για δύο μήνες. Ευτυχώς δεν είχα άλλους σοβαρούς τραυματισμούς».

Για το ομορφότερο γκολ που έχει πετύχει: «Το καλύτερο γκολ που πέτυχε ήταν το γκολ της νίκης επί της Πόρτο στο ΟΑΚΑ. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Champions League και είχα πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ».

Για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός, που δεν το κρύβω πως είναι η ομάδα της καρδιάς μου, κάθε χρόνο διεκδικεί το πρωτάθλημα. Όμως έχει και αντιπάλους, δεν παίζει μόνος του. Ο Παναθηναϊκός φέτος παίζει πάρα πολύ καλά, ενώ δεν ξέρω αν θα προκύψει και κάποιος άλλους που θα τον κοντράρει για την κατάκτηση του τίτλου».

Για το αν χρειάζεται ο Ολυμπιακός ενίσχυση για να προχωρήσει στο Champions League: «Όλες οι μεγάλες ομάδες, ακόμη και η Μπαρτσελόνα που είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου, χρειάζονται κάποιες ενισχύσεις. Και ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση για να μπορέσει να συνεχίσει στο Champions League».

Για την παρ’ ολίγον μεταγραφή του στη Λίβερπουλ: «Το 2005 βρέθηκα πολύ κοντά στη Λίβερπουλ. Ο κ. Μπενίτεθ με ήθελε, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Ρικ Πάρι, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της Μπόλτον και ο τελευταίος τον παρακάλεσε να μη γίνει η μεταγραφή γιατί θα έφευγε ένας πολύ καλός παίκτης από την ομάδα με πολύ μικρό τίμημα. Σίγουρα θα ήταν ένα πολύ μεγάλο συν για την καριέρα μου να αγωνιστώ με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Το κατάφερε ο Σωτήρης Κυργιάκος και ήταν μεγάλη τιμή για εκείνον και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για αν τα λάθη των διαιτητών είναι ελληνικό φαινόμενο: «Υπάρχουν παντού λάθη των διαιτητών. Και αυτοί είναι άνθρωποι και μπορεί να κάνουν λάθη. Το θέμα είναι να μην είναι αυτά σκόπιμα».

Για τη ζωή μετά το τέλος της καριέρας του: «Είναι κάπως περίεργο, αλλά παραμένω κοντά στο ποδόσφαιρο. Συνεχίζω να παίζω με τους φίλους μου και να το απολαμβάνω όπως τότε. Η μόνη διαφορά είναι πως πλέον δεν παίζω επαγγελματικά. Επίσης βρίσκομαι στο χώρο και έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος του ΠΣΑΠ».

Για τις συμβουλές του στους εκκολαπτόμενους παίκτες: «Πρέπει να ακούτε τον προπονητή σας και να θέσετε στόχους για την εξέλιξή σας. Χωρίς προσπάθεια και χωρίς θυσίες δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα στη ζωή μας».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Ντόντσιτς και Ντόνοβαν σόκαραν Οκλαχόμα και Βοστώνη
Ντόντσιτς και Ντόνοβαν σόκαραν Οκλαχόμα και Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved