Αναστασάκος, ο Σπαρτιάτης των ειδικών αποστολών

Αναστασάκος, ο Σπαρτιάτης των ειδικών αποστολών

Υπάρχουν ποδοσφαιρικές ιστορίες που στο άκουσμά τους απορείς για την… ειρωνεία που «βγάζουν». Μία από αυτές είναι η ιστορία της μεταγραφής του Ηλία Αναστασάκου από τον ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο!

Καλοκαίρι του 2009. Οι Περιστεριώτες έχουν μόλις επιστρέψει στη Super League και προετοιμάζονται για ένα νέο ξεκίνημα στη μεγάλη κατηγορία. Ο Γιώργος Δώνης έχει κάνει τις μεταγραφικές επιλογές του και η ομάδα του μοιάζει πλήρης στη γραμμή κρούσης, όπου και διαθέτει τους Περόνε, Κάμπα, Καλαντζή και Πόποβιτς. Οι δύο τελευταίοι προορίζονται για τις πτέρυγες και οι δύο πρώτοι για την κορυφή. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Κάμπας παθαίνει κάταγμα στο μετατάρσιο και γίνεται γνωστό ότι θα απουσιάσει περίπου δύο μήνες. Στο μυαλό του τεχνικού τιμ και της διοίκησης στριφογυρίζει η σκέψη απόκτησης ενός ακόμα φορ περιοχής, αλλά τα χρονικά περιθώρια σιγά σιγά στενεύουν. Στις 29 Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ γνωστοποιεί ότι ο Ηλίας Αναστασάκος είναι προς παραχώρηση. Στο Περιστέρι δεν χάνουν χρόνο και καταθέτουν άμεσα πρόταση ύψους 70.000 ευρώ που γίνεται αποδεκτή από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Ατρόμητος, ωστόσο, δεν είναι η μόνη ομάδα που κυνηγά την υπογραφή του Σπαρτιάτη επιθετικού. Ποια είναι η αντίπαλος; Ο Πανιώνιος! Να η ειρωνεία που προαναφέραμε… Στις 31 του μήνα, ο Αναστασάκος φτάνει στην Αθήνα όπου τον περιμένει ο Γιάννης Αγγελόπουλος και βάζει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο, ωστόσο ο χρόνος πιέζει και γίνεται αγώνας για να κατατεθεί το συμβόλαιο εγκαίρως στην ΕΠΟ. Τελευταία μέρα των μεταγραφών βλέπετε…

Ο τραυματισμός του Κάμπα, η απόφαση του ΠΑΟΚ να παραχωρήσει έναν παίκτη που του είχε προσφέρει μεγάλη βοήθεια στο σκοράρισμα, η επιθυμία του Αναστασάκου να αγωνιστεί στον Ατρόμητο και όχι στον Πανιώνιο, έγιναν τελικά η αιτία ώστε οι Περιστεριώτες να κατακτήσουν κάποιες πολύ σημαντικές νίκες τα 2,5 τελευταία χρόνια. Με ύστατη, αυτή επί του Πανιωνίου που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας και που ήρθε ως προσφορά ενός παίκτη ο οποίος άργησε πολύ να φτιάξει το όνομά του, δεδομένης της αξίας του…  Ας θυμηθούμε τα μεγάλα ματς του Αναστασάκου με τη φανέλα του Ατρομήτου.

2009-10

Το ξεκίνημα του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου καλό. Στις έξι πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα του Περιστερίου δεν έχει πανηγυρίσει νίκη και μάλιστα μετρά και τέσσερις ήττες. Το εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό αποκτά χαρακτήρα τελικού. Οι παίκτες του Δώνη έχουν πολύ άγχος και αυτό αυξάνεται από τη στιγμή που το ημίχρονο λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο Αναστασάκος αναλαμβάνει δράση. Με δύο δικά του τέρματα, ο δρόμος προς την παρθενική νίκη της σεζόν ανοίγει και ο Πόποβιτς βάζει απλώς την τελευταία πινελιά.

Από το ματς με τον Λεβαδειακό, μέχρι και την αναμέτρηση της Κομοτηνής, ο Αναστασάκος έχει σημειώσει μόνο ένα γκολ, αυτό στην Τρίπολη που βοηθά τον Ατρόμητο να επικρατήσει 2-1 του Αστέρα. Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό διεξάγεται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και είναι το τελευταίο για τον πρώτο γύρο. Μετατρέπεται σε προσωπική υπόθεση του Αναστασάκου που πετυχαίνει χατ-τρικ και χαρίζει ξένοιαστες γιορτές στους συμπαίκτες του.

Μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου, ο πολύπειρος επιθετικός σημειώνει δύο ακόμα γκολ (στις νίκες με ΑΕΛ και Πανθρακικό εντός έδρας), ενώ βγάζει και τέσσερις ασίστ. Ολες χαρίζουν νίκες στην ομάδα του!

Το τέλος της χρονιάς βρίσκει τον Αναστασάκο στην πρώτη θέση των σκόρερ του Ατρομήτου μαζί με τον Περόνε με 8 γκολ. Τα 70.000 η διοίκηση τα έχει ήδη αποσβέσει…

2010-11

Η χρονιά ξεκινά πολύ στραβά για τον 33χρονο επιθετικό που δέχεται κόκκινη κάρτα στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή και στη συνέχεια τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών. Πάνω που εκτίει την ποινή του, έρχεται δεύτερο χαστούκι. Παθαίνει λοιμώδη μονοπυρήνωση και μένει άλλον ένα μήνα εκτός γηπέδων! Επιστρέφει στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, ο Δώνης τον περνά στον αγώνα στο 87’ κι αφού ο Μπλάνκο έχει μόλις κάνει το 1-0. Στην πρώτη του επαφή, ο Αναστασάκος ισοφαρίζει και δίνει βαθμό στον Ατρόμητο. Το γκολ αυτό το πανηγυρίζει έξαλλα. Ξεσπά…

Παρά την προσφορά του στο συγκεκριμένο ματς, δεν ξεκινά κανένα από τα επόμενα ως βασικός και περιορίζεται σε κάποια λεπτά συμμετοχής μπαίνοντας στα παιχνίδια ως αλλαγή. Μέχρι που φτάνουμε στις 15 Ιανουαρίου και το εντός έδρας ματς με την Κέρκυρα στο οποίο πραγματοποιεί μακράν της δεύτερης την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ατρομήτου. Με δύο πανέμορφα γκολ κάνει το σκορ 2-0 πριν συμπληρωθεί το μισάωρο, βγάζει και μία ασίστ και «καθαρίζει». Οι Περιστεριώτες επικρατούν 4-2 και πηγαίνουν με αέρα στις Σέρρες.

Η αναμέτρηση με τα «Λιοντάρια» δεν πηγαίνει καλά. Ο Ατρόμητος δυσκολεύεται από τον μαχητικό Πανσερραϊκό, τα λεπτά περνούν και το 0-0 είναι καρφωμένο. Ποιος έδωσε τη λύση; Ο Αναστασάκος στο 81’. Η ομάδα του Δώνη πλησιάζει την πεντάδα και άνεμος αισιοδοξίας πνέει στο Περιστέρι. Για λίγο…

Τα αποτελέσματα στη συνέχεια δεν είναι τα αναμενόμενα. Με τρεις ήττες και άλλες τόσες ισοπαλίες σε έξι αγωνιστικές, οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται από τα ψηλά στα χαμηλά και στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Πηγαίνουν με πολύ άγχος στο Παγκρήτιο για τον αγώνα με τον Εργοτέλη και το έργο τους γίνεται δύσκολο όταν μένουν πίσω στο σκορ. Ο Αναστασάκος δεν έχει ξεκινήσει τον αγώνα, αλλά παίρνει εντολή από τον Δώνη και αντικαθιστά τον Καραγκούνη στο 45'. Γκολ και βαθμός ανάσα.

Το επόμενο και τελευταίο του τέρμα, έκτο της περιόδου, σημειώνεται στο κρίσιμο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό και είναι αυτό που δίνει στον Ατρόμητο το προβάδισμα (2-1) μετά την ισοφάριση των ερυθρόλευκων.

2011-12

Η απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου περιορίζει στο ελάχιστο τον χρόνο συμμετοχής του. Με εξαίρεση το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στο οποίο ξεκινά βασικός, ο Αναστασάκος μένει συνεχώς στον πάγκο και σε κάποια παιχνίδια δεν παίζει και καθόλου. Κόντρα στον Πανιώνιο μπήκε για να βοηθήσει. Κι όχι απλά βοήθησε, αλλά σκότωσε την ομάδα που θα μπορούσε πριν από 2,5 χρόνια να είναι αυτή που θα τον αποκτούσε. Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση ήταν προσγειωμένος. Κι όταν ρωτήθηκε για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, απάντησε ειλικρινά και όχι «δήθεν»: «Να πω την αλήθεια, δεν με πειράζει. Δουλειά μου είναι να σκοράρω και να βοηθώ την ομάδα μου, είτε μπαίνω στους αγώνες ως αλλαγή, είτε ξεκινώ βασικός».

Δεν λέει ψέματα. Εχουν να λένε στο Περιστέρι για τη φετινή του γενικότερη στάση, για την ένταση με την οποία ζει τα ματς στον πάγκο, με τον ζήλο που δείχνει στις προπονήσεις,  παρότι σίγουρα θα ήθελε κι ο ίδιος να παίζει περισσότερο.

* Μια υποσημείωση μεν, απαραίτητη δε. Υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι που ο Αναστασάκος έχει κάνει… παπάδες μπαίνοντας και πάλι ως αλλαγή. Και μάλιστα χωρίς να πετύχει γκολ. Είναι ο περσινός επαναληπτικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Οσοι έχουν καλή μνήμη, αποκλείεται να μην συμφωνούν.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved