Βαλβέρδε: «Πιστέψαμε πως είχε τελειώσει»

Βαλβέρδε: «Πιστέψαμε πως είχε τελειώσει»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θεώρησαν πως το παιχνίδι είχε τελειώσει μόλις προηγήθηκαν με 2-0, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός ηγέτης των Πειραιωτών, μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ, στην συνέντευξη Τύπου, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την εξέλιξη της αναμέτρησης, υποστηρίζοντας πως οι Κρητικοί ήταν κλεισμένοι στην άμυνά τους, ενώ τόνισε πως στις φάσεις των δύο τερμάτων των «ασπρόμαυρων», οι παίκτες του δεν αμύνθηκαν καλά.

«Σήμερα χάσαμε δύο βαθμούς με έναν τρόπο που δεν περιμέναμε. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν ατύχημα. Οι αντίπαλοι είχαν κλειστεί στην άμυνά τους. Είχαμε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όμως, ήταν τόσο πολύ κλεισμένοι, ακόμα και μετά τα δύο δικά μας γκολ και ήταν δύσκολο να φτάσουν στην περιοχή», ανέφερε αρχικά ο «τσινγκούρι».

Και συνέχισε: «Γι’ αυτό και τα δύο γκολ, τα δεχθήκαμε με στημένες φάσεις και κάτι τέτοιο μας εξέπληξε. Η αλήθεια είναι πως όταν το παιχνίδι ήταν στο 2-0 πιστέψει πως έχει τελειώσει το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι».

Στην συνέχεια, ο Ερνέστο Βαλβέρδε απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Όσον αφορά στις ευθύνες που αναλογούν στον ίδιο και τους παίκτες, ανέφερε: «Οι ευθύνες στο σημερινό παιχνίδι είναι οι ίδιες, όπως όταν κερδίζουμε, χάνουμε ή παίρνουμε την ισοπαλία. Η αλήθεια είναι πως μετά το τέλος του αγώνα που κάνουμε την ανάλυση, πάντα θεωρείς πως όταν κάνεις κάτι διαφορετικά, ίσως να είχες κερδίσει. Μέχρι το 75’ πιστεύαμε πως είχαμε κερδίσει τον αγώνα. Όμως, τα ματς δεν τελειώνουν πριν το 90’. Στις δύο φάσεις που δεχθήκαμε τα γκολ, δεν αμυνθήκαμε καθόλου καλά».

Για τις ευθύνες του Κοστάντσο και αν κοιτάει για τερματοφύλακα, τόνισε: «Αυτή την στιγμή δεν το σκέφτομαι. Με τον τερματοφύλακα, όπως και όλους τους παίκτες πρέπει να είμαι δίκαιος. Δεν πρέπει να τον κρίνουμε από μία στιγμή. Στο πρώτο γκολ δεν ήταν καλός. Θέλουμε οι παίκτες μας να έχουν την αυτοπεποίθηση ότι δεν τους κρίνουμε από ένα παιχνίδι».

Ερωτηθείς για το αν δεν έχει γίνει σωστή ψυχολογική προετοιμασία στα παιχνίδια πριν από τους αγώνες του Champions League, υποστήριξε: «Πιστεύω πως έχει να κάνει με το παιχνίδι. Όταν μια ομάδα είναι κλεισμένη τόσο πίσω, πολύ δύσκολα μπορείς να παίξεις με άνεση. Μας έλειπε η άνεση. Είναι πιο εύκολη να τη δημιουργήσουμε αν παίζουμε σε όλο το γήπεδο. Μετά το πρώτο γκολ βελτιωθήκαμε και όλη την ώρα το παιχνίδι ήταν στην περιοχή του ΟΦΗ. Δεν πιστεύω πώς κατά τη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες να σκέφτονται το επόμενο παιχνίδι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Μας ξέρουν όλοι και κλείνονται πίσω».

Τέλος, για το γεγονός πως φέτος ο Ολυμπιακός δέχεται πολλά γκολ και αν θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι της Τρίτης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι δεχόμαστε περισσότερα γκολ από πέρυσι. Η επιτυχία που είχε ο ΟΦΗ είναι δύσκολο να επαναληφθεί ξανά. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είδαμε τις δυνατότητες της Ντόρτμουντ και στο παιχνίδι στον Πειραιά. Στην Γερμανία τα παίζει όλα για όλα. Εμείς θα πρέπει να ξεπεράσουμε τη ισοπαλία».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved