Αηδόνης: «Δέσμευση τιμής το γήπεδο της Δόξας»

Αηδόνης: «Δέσμευση τιμής το γήπεδο της Δόξας»

Αισιόδοξος για την έναρξη και την ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδο της Δόξας Δράμας παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης. «Θα είμαστε έτοιμοι στα μέσα Νοεμβρίου», η υπόσχεσή του.

Το πλάνο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί η Δόξα Δράμας ώστε να αποκομίσει τους οικονομικούς πόρους και τα εφόδια που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν τα έργα ανακατασκευής στο γήπεδο της πόλης ανέλυσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Χρήστος Αηδόνης. Ο Υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Δράμας μίλησε σε ιστοσελίδα της Δράμας για το «καυτό» ζήτημα και παρακάτω ακολουθούν όλα όσα είπε:

«Κατ’ αρχάς την περασμένη Τετάρτη συναντηθήκαμε με τον κ. Σάμιο και συζητήσαμε για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε από κοινού και να κάνουμε όλες τις εργασίες που χρειάζεται το γήπεδο μας ώστε να μπορέσει ο δραμινός κόσμος να απολαύσει τους αγώνες. Εκείνο που είναι δεδομένο είναι ότι οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν τα έργα ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου, τα έργα του φωτισμού, η ανακατασκευή της κερκίδας που στέκει σαν το γεφύρι της Άρτας και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε το γήπεδο να πληροί τις προδιαγραφές που απαιτούνται, το ιατρείο η φυσούνα και τα δημοσιογραφικά θεωρεία».

-          Ποιο είναι το κόστος για όλα αυτά;

«Είναι λίγο δύσκολο να το προσδιορίσω εγώ. Οποιοδήποτε νούμερο έχει ακουστεί μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα κόστη θα προσδιοριστούν από τις εργασίες που απαιτούνται και οι οποίες είναι πολύ συγκεκριμένες. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω αυτή τη στιγμή ποιό είναι το κόστος του κάθε έργου. Αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων να μου το πουν. Εγώ αυτό που έχω ήδη κάνει από την πλευρά μου είναι να επικοινωνήσω με τον ΟΠΑΠ για να μπορέσουμε να τρέξουμε τη χρηματοδότηση αυτών των έργων, έτσι ώστε να μπορέσει η ομάδα να παίξει όσο το δυνατόν συντομότερα στην φυσική της έδρα.

Αυτό για να γίνει χρειάζεται να γίνουν κατά πρώτο λόγο οι εργασίες στον αγωνιστικό χώρο. Και να απεξαρτηθεί η παρουσία της ομάδας από την ανάγκη της ύπαρξης προβολέων που θα πάνε σε ένα επόμενο πλάνο. Να γίνει δηλαδή ο αγωνιστικός χώρος ώστε να μπορεί να αγωνίζεται η ομάδα και να γίνει μια συμφωνία με την NOVA να μας ορίσει τα πρώτα παιχνίδια σε μια μεσημεριανή ώρα. Έτσι ώστε όταν το γήπεδο θα είναι έτοιμο από κάθε πλευρά, αγωνιστικός χώρος και τα υπόλοιπα συμπληρωματικά έργα, εκτός του φωτισμού, να μπορούμε να παίξουμε οποιαδήποτε ώρα οριστεί. Πιστεύω ότι αυτά μπορούν να γίνουν. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε την συγκατάθεση της NOVA για ένα διάστημα δύο μηνών, μέχρι δηλαδή να τελειώσει και ο ηλεκτροφωτισμός. Ο στόχος μας είναι λίγο απαιτητικός και πιεστικός. Να μπορέσουμε με κάποιο τρόπο να βάλουμε την Δόξα μέσα στο δικό της γήπεδο όσο το δυνατόν συντομότερα. Στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου μπήκε ένας στόχος που αφορά περίπου τα τέλη Νοεμβρίου. Δεν μπορώ να ξέρω τώρα ακριβώς αν θα είναι αυτός, όμως φαίνεται πραγματικά μεγάλη προσπάθεια να τα καταφέρουμε. Έτσι λοιπόν αν μας αποδεσμεύσει η NOVA από το θέμα της ώρας η κατάσταση διευκολύνεται εξαιρετικά. Σε άλλη περίπτωση το θέμα θα έχει να κάνει με τις προθεσμίες που θα μας δώσει ο εργολάβος που θα αναλάβει.

Το τεχνικό κομμάτι είναι κάτι που δεν θα πρέπει να μας απασχολεί τόσο πολύ, αυτά θα τα δούμε. Θα γίνει το έργο απευθείας από τις υπηρεσίες του ΟΠΑΠ ή από αυτές της Σούπερ Super League ή θα έχει να κάνει με εκχώρηση; Οτιδήποτε, είναι κάτι που δεν θα πρέπει να κολλάμε. Είναι ένα θέμα όπου θα γίνει το καλύτερο δυνατό. Αν μάλιστα γίνει και αυτό που λέχθηκε, ότι δηλαδή ο Δήμος θα αναλάβει το θέμα της κερκίδας, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά καθώς μειώνεται το κόστος και γίνεται πιο εύκολη η κάλυψη του. Και νομίζω ότι πολύ καλά κάνει ο δήμαρχος Δράμας που θέλει να συνδέσει το όνομα του με την δημιουργία ενός έργου υποδομής που από την εποχή του Καραμανλή το βλέπαμε και ντρεπόμασταν για αυτό. Είναι γνωστό σε όλους το πανό που υπάρχει στο γήπεδο.

Πέρα από το έργο της κερκίδας που θέλει να κάνει ο δήμαρχος, όλα τα υπόλοιπα έχω πει ότι είναι για μένα δέσμευση τιμής. Την Δευτέρα με το καλό θα κάνουμε όλες τις ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να δεσμεύσουμε τα χρήματα και να κάνουμε πράξη αυτό που είναι όνειρο του κάθε Δραμινού».

-          Πως διασφαλίζεται η άμεση εκτέλεση των έργων;

«Εφόσον έχεις τα λεφτά κάνεις ότι θέλεις, Από εκεί και πέρα χρειάζεται ένα πλάνο, ένα χρονοδιάγραμμα που θα έχει να κάνει με τις απαιτούμενες εργασίες. Χρειάζονται κάποιοι χρόνοι για να πας από το ένα έργο στο άλλο. Η εκτίμηση που έχουν δώσει κάποιοι άνθρωποι που εμπλέκονται στο ζήτημα αυτό, μας μιλάει για ένα δίμηνο ίσως και τρίμηνο. Εγώ πάντα κρατάω μια επιφύλαξη γιατί δεν μπορώ να απολογηθώ για έργα άλλων. Αυτοί που θα πάρουν την εργολαβία θα πρέπει να δεσμευτούν για τις ημερομηνίες. Εγώ δεσμεύομαι για την πολιτική πρόθεση και την βούληση μου να δεσμεύσω το απαιτούμενο ποσό για την εκτέλεση των έργων.

Δεν μπορεί να καθοριστεί το ύψος των έργων τώρα. Θα καθοριστεί και θα είναι ανάλογο με το κόστος. Όποιος μιλάει για νούμερα αυτή την στιγμή είναι εκτός πραγματικότητας. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει επακριβώς. Ξέρω στο περίπου ότι το κόστος κατασκευής του φωτισμού με μια πρώτη εκτίμηση που μου έχουν δώσει, μια αρχική μελέτη, πήγαινε περίπου στις 280.000 ευρώ. Συν ένα κόστος κατασκευής της κερκίδας άγγιζαν μαζί περίπου τις 400.000 ευρώ. Μαζί με κάποια άλλα πάμε περίπου τις 550.000 ευρώ. Δεν ξέρω τι άλλο θα προστεθεί, πάντως πρόκειται για μία δαπάνη συγκεκριμένη».

-          Και πότε περιμένουμε το επόμενο βήμα;

«Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις. Θα υπάρχουν δεσμεύσεις που θα αφορούνε ποσά σε σχέση με τις προτάσεις που υπάρχουν για την εκτέλεση των έργων. Περιμένουμε τον προϋπολογισμό του έργου την κοστολόγηση και την εκτέλεση. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε την κοστολόγηση και την δέσμευση των χρημάτων. Θα έχει κλείσει αυτό το θέμα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων την Τετάρτη μαζί με τον κ. Σάμιο θα είμαστε στο ραντεβού με τους υπεύθυνους του ΟΠΑΠ και στην συνέχεια θα κλείσουμε το θέμα και θα προχωρήσουμε όπως είπαμε στο επόμενο βήμα ,. Δεν πάμε στα τυφλά. Πάμε σε κάποια δεδομένα που ήδη υπάρχουν. Θα δούμε αυτά που έχουν ήδη γίνει πως τα έφτιαξαν και πάνω σε αυτή την γνώση θα βασιστούμε και θα προχωρήσουμε για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε το σωστό αποτέλεσμα στον χρονικό ορίζοντα που θέλουμε. Σας το ξαναλέω, μια δική μου εκτίμηση είναι. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να το καταφέρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να μπορέσουμε στα μέσα Νοεμβρίου να είμαστε απ’ όλα έτοιμοι. Και από τον ηλεκτροφωτισμό».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved