Τερζανίδης: «Πρέπει να εξουδετερωθεί ο Λέτο»

Τερζανίδης: «Πρέπει να εξουδετερωθεί ο Λέτο»

Στο ντέρμπι της Τούμπας (30/10) μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Χρήστος Τερζανίδης.

Ο παλαίμαχος άσος του «δικέφαλου» και των «πρασίνων», παραχώρησε συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί στο ντέρμπι, ωστόσο, θα πρέπει να σταματήσει τον φορμαρισμένο Λέτο, αν θέλει να έχει περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη.

«Ένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται στις επτά πρώτες αγωνιστικές, έχουμε όμως δείγματα του τι μπορεί να κάνει η κάθε ομάδα. Εκτιμώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί λόγω έδρας και επειδή διακρίνω μία ηρεμία και μια σιγουριά στο παιχνίδι του. Σε τέτοια παιχνίδια δεν κάνεις εύκολα προβλέψεις γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να το διαμορφώσει ένας αστάθμητος παράγοντας, μια στραβοκλωτσιά. Περιμένω ότι θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι και η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι πιο κοντά στη νίκη. Και οι δύο ομάδες έχουν καλή ψυχολογία και αυτό θα βοηθήσει στο να δούμε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου για την λίγκα μας».

Για τον Λάζλο Μπόλονι: «Ο Μπόλονι είναι ένας σοβαρός προπονητής που έχει δώσει τη δική του προσωπικότητα στην ομάδα. Οι παίκτες ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο και πως θα το πάρουν. Βλέπω ότι ο ΠΑΟΚ παίζει επιθετικά, έχει πλάνο, αναπτύσσεται ορθολογικά και οι παίκτες του δείχνουν απελευθερωμένοι. Αυτά οφείλονται στον προπονητή, ο οποίος είναι έμπειρος και ξέρει τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να έχει επιτυχίες τη φετινή περίοδο».

Για τις απουσίες των δύο ομάδων: «Όταν μία ομάδα είναι μεγάλη δεν στέκεται στο ποιοι παίκτες της είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην επηρεάζεται από τους τραυματισμούς που έχουν θεωρητικά βασικοί ποδοσφαιριστές κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ισορροπία στο ρόστερ. Ο Μπόλονι παίρνει από τους παίκτες το καλύτερο που μπορεί και τα κενά που παρουσιάζονται καλύπτονται, όπως έγινε στο ντέρμπι με τον Άρη και το κενό του Γκαρσία, ενώ μου έκανε εντύπωση το παιχνίδι του Παπάζογλου που αν και δεν είναι βασικός έκανε σπουδαία δουλειά».

Που θα ποντάρει για την νίκη ο ΠΑΟΚ: «Η ομάδα δεν εξαρτάται από έναν μόνο σκόρερ, και αυτό δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στον αντίπαλο, αφού σκοράρουν ακόμη και οι αμυντικοί. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα σκοράρει σε αυτό το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αυτή τη νίκη για να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ένα δυνατό χαρτί για τον ΠΑΟΚ είναι διαχρονικά η έδρα του, η όλη ατμόσφαιρα δίνει θετική ενέργεια στους ποδοσφαιριστές του».

Για τον Λέτο: «Πραγματικά όλος ο Παναθηναϊκός είναι ο Λέτο. Πέρυσι είχαν τον Σισέ, φέτος ο Αργεντινός κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα. Αν ο ΠΑΟΚ μπορέσει να εξουδετερώσει τον Λέτο, θεωρώ ότι θα αυξήσει τις πιθανότητές του να φτάσει στη νίκη».

Για τον Βιεϊρίνια: «Είναι ένας χαρισματικός και έξυπνος παίκτης, με δύο πολύ καλά πόδια, που έχει την ικανότητα με μία του ενέργεια να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα».

Για την παρουσία του φετινού Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός είναι ανεβασμένος όπως φάνηκε στα παιχνίδια με την Ξάνθη και τον Εργοτέλη, αλλά έχει διοικητικά προβλήματα, και αυτά θα τον επηρεάσουν στην πορεία. Γενικά θεωρώ πως είναι μία μέτρια ομάδα και στη συνέχεια της περιόδου θα είναι ή του ύψους ή του βάθους».

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα δείξει άλλο πρόσωπο από τους τελευταίους αγώνες του: «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές δεν δίνουν το 100% όταν παίζουν με μικρές ομάδες, ενώ στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός θα παίξει πειθαρχημένα, με αμυντικό προσανατολισμό για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το οποίο όμως εξαρτάται αποκλειστικά από την κατάσταση που θα είναι ο ΠΑΟΚ. Αν είναι καλά, δεν θα χάσει».

Για το γεγονός ότι οι πράσινοι έχουν σκοράρει χωρίς σέντερ φορ επτά φορές στα τελευταία δύο ματς: «Δεν είναι συνηθισμένο μια ομάδα να παίζει χωρίς φορ, και οι πράσινοι σκοράρουν επειδή έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και βρίσκουν κενούς χώρους. Ο ΠΑΟΚ δεν θα τους αφήσει να κάνουν το παιχνίδι τους».

Για τον 17χρονο Καπίνο που θα υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού: «Για να παίζει στον Παναθηναϊκό σημαίνει ότι αξίζει και είναι καλό να δίνεις ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Πάντως, στη θέση του τερματοφύλακα οι προπονητές προτιμούν συνήθως έμπειρους ποδοσφαιριστές. Για να τον βάλει ο Φερέιρα σημαίνει ότι τον εμπιστεύεται και είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους άλλου τερματοφύλακες της ομάδας. Αν αντέξει την πίεση της Τούμπας και κάνει καλό παιχνίδι, δύσκολα θα φύγει από την ενδεκάδα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved