«Έλα, πάρε πάρε!»

«Έλα, πάρε πάρε!»

Θέλεις μάγκα πρωτοπόρο λιμανιώτη, o οποίος υποδέχεται νεοφώτιστο που μόνο τέτοιος δεν μοιάζει; Έχω! Θέλεις συγκάτοικο στο… ρετιρέ από τα Δυτικά Προάστια, ο οποίος δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα να διασταυρώνει το ξίφος του χωρίς φόβο (το λέει και το όνομά του) με Νεοσμυρνιώτες, που αγριεύουν μόλις απομακρυνθούν από την Πλατεία; Έχω! Θέλεις Αγρινιώτη, ο οποίος έχει βαλθεί να αποδείξει πως ήρθε για να μείνει, κόντρα σε Ακρίτα που έχει κερδίσει (προς το παρόν μόνο) τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του; Και από αυτό έχω!

Αναμετρήσεις για όλα τα γούστα που υπόσχονται να σβήσουν λίγο από την ακόρεστη δίψα για μπάλα του αθεράπευτα άρρωστου με την κουτσουρεμένη (για λίγο ακόμα) Super League, περιλαμβάνει το πρώτο πιάτο της 8ης αγωνιστικής! Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΟΦΗ στην αναμέτρηση που δεσπόζει στο πρόγραμμα το οποίο ανοίγουν από κοινού οι αγώνες Ατρόμητος – Πανιώνιος και Παναιτωλικός – Ξάνθη!

Ολυμπιακός – ΟΦΗ (19:30, Novasports 1)

Τι και αν η κρίσιμη αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ η οποία θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό το μέλλον του Ολυμπιακού στο Champions League απέχει μόλις λίγες ημέρες, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να μείνουν συγκεντρωμένοι στις εγχώριες διοργανώσεις παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας! Και να μην ήθελαν άλλωστε είναι τέτοιος ο αντίπαλος που το φωνάζει από μόνος του!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, παρά το γεγονός πως είδε τους Βασίλη Τοροσίδη και Φραν Γέστε να γυμνάζονται κανονικά, προφύλασσε αμφότερους, ενόψει… γερμανικής απόβασης, αφήνοντας τους εκτός αποστολής για την αναμέτρηση του «Καραϊσκάκης» κόντρα στους Κρητικούς. Αντίθετα, στη φαρέτρα του μπήκαν τόσο ο Φέισα που δεν αποκλείεται να πάρει λεπτά συμμετοχής, αλλά και ο Μοντεστό ο οποίος επανέρχεται μετά την τιμωρία του.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Νίκος Αναστόπουλος, με συνταγή… Τούμπας (πρώτο μέλημα τα μετόπισθεν) ευελπιστεί να κάνει δεύτερη διαδοχική ζημιά σε μεγάλο του ΠΟΚ (μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ») κρατώντας τους Κρητικούς στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Την προσπάθειά του αυτή θα ενισχύσει ο Φώτης Παπουλής ο οποίος ήταν το ερωτηματικό της τελευταίας στιγμής, ωστόσο η συμμετοχή του στη βασική ενδεκάδα θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα, όταν και θα δοκιμάσει να γυμναστεί. Αντίθετα, εκτός έμεινε ο Μηνάς Πίτσος ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στην ποδοκνημική, οι τραυματίες Βάντο, Μπούρμπος, Χαριτωνίδης, καθώς και οι Σουμπίνιο, Κατάι που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής αφού ανήκουν στον Ολυμπιακό.

olibiakos

Ατρόμητος – Πανιώνιος (17:15, Novasports 2)

Με την ψυχολογία στα… ύψη, εκεί που βρίσκεται άλλωστε και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο ο Ατρόμητος, ο οποίος δεν έχει φύγει ακόμα με σκυμμένο κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο!

Ο Γιώργος Δώνης, κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, με τον κίνδυνο της χαλαρότητας να ελλοχεύει, φρόντισε να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του προσγειωμένους, την ίδια ώρα που ερχόταν αντιμέτωπος με ευχάριστους «πονοκέφαλους» όσον αφορά στη σύσταση της ενδεκάδας, αφού όσο και αν έψαξε κανείς, μελάνι δεν βρήκε στο απουσιολόγιό του.

Η αναμέτρηση με τους «κυανέρυθρους» ωστόσο κρύβει και άλλες ιδιαιτερότητες που έσπευσαν να θυμίσουν στους ποδοσφαιριστές οι οπαδοί του Ατρόμητου οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής, καθώς φαίνεται πως στο Περιστέρι δεν έχουν ξεχάσει τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2007-08, όταν ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1,  εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Ιντερτότο, ρίχνοντας παράλληλα τον Ατρόμητο στη Β΄ Εθνική.


Και αν του Δώνη είναι… ευχάριστοι, ο Τάκης Λεμονής αναζητά το δυνατότερο παυσίπονο αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του καλύτερου του ποδοσφαιριστή Εστογιανόφ (πρόβλημα στον έσω πλάγιο), αλλά και των Γιόνσον (ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς), Όμο (θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές τιμωρίας για την αποβολή του κόντρα στον ΠΑΣ), την ίδια ώρα που εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Σίτο Ριέρα!
Ο Ισπανός επιθετικός παρά το γεγονός πως συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή, εξακολουθεί να πονά στον τετρακέφαλο και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

atromitos

Παναιτωλικός – SKODA Ξάνθη (17:15, Novasports 3 )

Επιτέλους έξοδος από τη… ναφθαλίνη και επιστροφή στην ενεργό δράση για τον Παναιτωλικό ο οποίος θα φρεσκάρει τη μνήμη του για το πώς είναι μία επίσημη υποχρέωση κόντρα στην Ξάνθη!

Οι Αγρινιώτες θέλουν να αφήσουν πίσω τους τα δύο άσχημα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών και παίρνοντας ώθηση για μία ακόμα φορά από τον κόσμο ο οποίος αναμένεται να… στοιβαχτεί στο στάδιο της πόλης, φιλοδοξούν να πανηγυρίσουν το τρίποντο που θα τους απομακρύνει ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Μπάμπης Τεννές προσπάθησε να διατηρήσει τους ποδοσφαιριστές του σε αγωνιστικούς ρυθμούς μέσα από δύο φιλικά παιχνίδια με Ναυπακτιακό Αστέρα (1-0, Χαριστέας) και Καλλονή (επίσης 1-0 με σκόρερ τον Πασά), στα οποία μάλιστα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα. Το ευχάριστο για τον Έλληνα τεχνικό που δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Καραμαλίκη, Μπαμπανιώτη, Ζέρη, Σέγε, Μεζάκ, Δέντσα και Παππά, είναι το γεγονός πως τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ξεπεράστηκαν, με τελευταίο αυτό του αρχηγού Γιώργου Θεοδωρίδη  (ο οποίος συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή) στον ώμο, την ίδια ώρα που ντεμπούτο και μάλιστα… ενδεκαδάτο αναμένεται να κάνουν οι νεοαποκτηθείς, Μητρόπουλος και Ντολεζάι.

Η φτωχή βαθμολογική συγκομιδή της Ξάνθης (5 βαθμοί, σε 7 αγωνιστικές) δεν συνάδει με την μέχρι τώρα απόδοση εντός γηπέδου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες στην ακριτική πόλη. Αχίλλειος πτέρνα, η αμυντική λειτουργία την οποία ο Μαρίνος Ουζουνίδης ευελπιστεί να… συμμαζέψει ο Σπύρος Βάλλας που επιστρέφει στο βασικό σχήμα, με αποστολή να περάσει χειροπέδες στον φορμαρισμένο Χαριστέα.

Το μοναδικό πρόβλημα για τον Μακεδόνα τεχνικό  ο οποίος ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκαν οι δύο μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1), ακούει στο όνομα Σταύρος Σταθάκης και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές όσον αφορά στη σύσταση της αρχικής ενδεκάδας.

panait

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved