Γιαννούλης: «Νίκη για τον κόσμο και την… κορυφή» (video)

Γιαννούλης: «Νίκη για τον κόσμο και την… κορυφή» (video)

Ποιος τον πιάνει! Μετά το πρώτο του γκολ στη Super League για το οποίο δεν είχε ετοιμάσει πανηγυρισμό, ο Κώστας Γιαννούλης ετοιμάζεται για πολλά ακόμα και μέσω του Onsports εύχεται νίκη επί του Πανιωνίου, ώστε ο Ατρόμητος να διατηρηθεί στην κορυφή!

Ο δανεικός από την Κολωνία αριστερός μπακ των Περιστεριωτών παραχώρησε συνέντευξη στο Onsports και αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία του Ατρομήτου, στο τέρμα που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, στις εμπειρίες που αποκόμισε στη Γερμανία, στην επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Μπουντεσλίγκα, όπως επίσης στο σημερινό (29/10) ντέρμπι με τον Πανιώνιο, στον Ποντόλσκι και στην Ανχελα Μέρκελ. Απολαύστε τον…

Κάποιο «πουλάκι» μας είπε ότι το αμέσως προηγούμενό σου γκολ ήταν σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Αίαντα Ταύρου και τον Φωστήρα…

«Το ‘πουλάκι’ έχει πολύ καλή μνήμη. Ηταν σε έναν ημιτελικό Κυπέλλου ΕΠΣΑ και με το γκολ αυτό ο Αίας είχε πάρει την πρόκριση στον τελικό, όπου κερδίσαμε το Ρουφ και κατακτήσαμε τον τίτλο. Ηταν δηλαδή σημαντικό γκολ…».

Πιο σημαντικό από ό,τι αυτό κόντρα στον ΠΑΣ;

«Διαφορετικό, ίσως, αλλά όχι τόσο σημαντικό ομολογουμένως. Το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ ήταν το πρώτο μου στη Super League και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Βοήθησα με τον τρόπο μου τον Ατρόμητο να πάρει μία ακόμα νίκη και να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία, οπότε είμαι διπλά χαρούμενος».

Δεν το πανηγύρισες και πολύ… έξαλλα, πάντως. Σαν να σάστισες...

«Ολοι αυτό μου είπαν. Ότι κόλλησα. Η αλήθεια είναι ότι το έβαλα και δεν το συνειδητοποίησα αμέσως. Οι μπακ βάζουν σπάνια γκολ, οπότε δεν το πολυπερίμενα και δεν είχα σκεφτεί και κάποιο ιδιαίτερο πανηγυρισμό. Τώρα, όμως, είμαι προετοιμασμένος για το επόμενο».

Τελικά πήγαινες για πάσα και βγήκε σουτ;

«Ηθελα εξ αρχής να πιάσω γεμάτο σουτ. Δεν είχα δει καν τον Μήτρογλου. Δεν το έπιασα καλά, αλλά ίσως έγινε για καλό. Ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε αν το έπιανα γεμάτο».

Ολο και κάποιος θα σε πείραξε από την ομάδα…

«Από πλάκα στον Ατρόμητο άλλο τίποτα. Ο Νώντας Λημνιός για παράδειγμα με ρώτησε αν από εδώ και στο εξής θα μιλάω στους υπόλοιπους ή αν θα μπαίνω στα αποδυτήρια με ψηλά τη μύτη».

Ησουν και στον Ηρακλή επιθετικογενής μπακ, αλλά στον Ατρόμητο συμμετέχεις πάρα πολύ στο παιχνίδι και στην ανάπτυξη της ομάδας. Σε εξιτάρει αυτό;

«Η αλήθεια είναι ότι άλλο να κάθεσαι πίσω και να κόβεις τους ακραίους του αντιπάλου, άλλο να συμμετέχεις στο παιχνίδι της δικής σου ομάδας. Σίγουρα με εξιτάρει περισσότερο, όπως επίσης με εξιτάρει και η γενικότερη φιλοσοφία που έχει ο Ατρόμητος. Το γεγονός δηλαδή ότι επιδιώκει να έχει αυτός τη μπάλα στην κατοχή του και τον έλεγχο του ρυθμού αντί να περιμένει».

«Θα κάνουμε την υπέρβαση αν δεν σκεφτόμαστε την υπέρβαση»

Το ξεκίνημα σας φέτος είναι πολύ καλό. Ο κόσμος συζητά για τον Ατρόμητο. Είσαι ευχαριστημένος ή πιστεύεις ότι μπορείτε και πολύ καλύτερα;

«Δεν το συζητώ ότι μπορούμε και πολύ καλύτερα. Εχουμε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από ό,τι έχουμε δείξει μέχρι τώρα, αλλά δεν πρέπει ούτε να αγχωθούμε, ούτε να πιεστούμε. Το μυστικό για να κάνουμε την υπέρβαση είναι να μην σκεφτόμαστε συνεχώς την υπέρβαση. Μπορούμε να πιάσουμε υψηλότερα στάνταρντς απόδοσης, ωστόσο το ευχάριστο είναι ότι ενώ δεν έχουμε φανερώσει όλες μας τις αρετές, τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πετύχει κάτι και παραμένουμε προσγειωμένοι, δεν σκεφτόμαστε αυτό που φωνάζουν όλοι για έξοδο στην Ευρώπη».

Τι σε φοβίζει και τι σε κάνει αισιόδοξο;

«Αν πρέπει οπωσδήποτε να βρω κάτι να με φοβίζει, θα πω ‘ο κακός μας εαυτός’ και ίσως και η μικρή έλλειψη ομοιογένειας. Δεν παίζουμε πολλά χρόνια μαζί και αυτό είναι ντεσαβαντάζ, θεωρώ όμως ότι αναπληρώνεται από την ποιότητα που υπάρχει στον Ατρόμητο. Θεωρώ ότι αγωνιστικά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Επιπλέον, το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, η επικοινωνία που υπάρχει ανάμεσα σε τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές, η συνέπεια και στήριξη της διοίκησης και η βοήθεια που παίρνουμε από τον κόσμο, είναι μεγάλοι σύμμαχοι στην προσπάθεια».

Ποιο είναι το ταβάνι του Ατρομήτου;

«Δεν έχουν ταβάνι τα όνειρά μας. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Και τι θα συνιστά αποτυχία;

«Να τερματίσουμε κάτω από την 6η θέση».

Ο μεγάλος στόχος;

«Να γεμίζει το γήπεδο κάθε δεύτερη Κυριακή».

Σχεδόν κλεισμένος στον Βόλο…

Αλήθεια, πώς έγινε το κονέ με τον Ατρόμητο;

«Εχοντας χάσει ουσιαστικά μια σεζόν στην Κολωνία λόγω και του τραυματισμού μου, ήθελα να πάω σε μια ομάδα, στην οποία θα παίζω. ΄Η τέλος πάντων θα διεκδικώ θέση για να παίζω. Η Κολωνία με ενημέρωσε ότι υπήρχε ενδιαφέρον από βελγικό σύλλογο και από τρεις ελληνικές ομάδες. Στο Βέλγιο δεν ήθελα να πάω και προτιμούσα την προοπτική να γυρίσω στην Ελλάδα για έναν χρόνο. Βρέθηκα μια ανάσα από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά το deal χάλασε, γιατί δεν επήλθε συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες. Την ίδια περίοδο ενημερώθηκα και για την πρόταση του Ατρομήτου και αφού οι σύλλογοι τα βρήκαν μεταξύ τους, ήρθα στο Περιστέρι».

Από τις τρεις προτάσεις, οι δύο έγιναν γνωστές. Η τρίτη ελληνική ομάδα που σε ήθελε ποια είναι;

«Προτιμώ να το κρατήσω μυστικό…».

giannoulis_cisse

Με ποιον πρωτομίλησες από τον Ατρόμητο;

«Με τον κ. Σπανό και στη συνέχεια με τον κ. Αγγελόπουλο».

Γνώριζες πράγματα για την ομάδα;

«Ηξερα ότι είναι συνεπής σύλλογος, ότι υπάρχει φιλοδοξία και όραμα, ότι έχει τεχνικό τιμ που εμπιστεύεται τους Ελληνες παίκτες. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, περίμενα χειρότερες τις εγκαταστάσεις. Γενικότερα, εξεπλάγην ευχάριστα από όσα συνάντησα και νομίζω ότι δεν μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί καλύτερα τα πράγματα».

Σήμερα αντιμετωπίζετε τον Πανιώνιο. Εχεις ενημερωθεί για τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αγώνα;

«Τη γνωρίζω καλά την ιστορία. Ξέρω ότι πρόκειται για ντέρμπι και ότι ο κόσμος θέλει πολύ τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Ευελπιστώ, λοιπόν, να την κατακτήσουμε και για να χαρούν οι οπαδοί μας, αλλά και για να παραμείνουμε στην κορυφή».

Κεφάλαιο Γερμανία

Δεν ήσουν τυχερός μεν, σου δόθηκε ωστόσο η ευκαιρία να βρεθείς στη Γερμανία και στην Κολωνία…

«Μιλάμε για φοβερή εμπειρία. Στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, γιατί η ζωή είναι διαφορετική από ό,τι στην Ελλάδα. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι αν και η Κολωνία διέθετε σημαντικούς παίκτες, κανείς δεν ήταν σνομπ. Ολοι φρόντιζαν ώστε οι νεοαποκτηθέντες να μπουν γρήγορα στο κλίμα. Από εκεί και πέρα τι να πω; Φοβερές εγκαταστάσεις, φοβερό κλίμα. Και μόνο που πατάς το χορτάρι στο προπονητικό κέντρο, φτιάχνεσαι για να παίξεις. Στους αγώνες ρίχνεις πολύ τρέξιμο, αξίζει όμως να πω ότι οι προπονήσεις δεν είναι τόσο σκληρές όσο στην Ελλάδα»

giannoulis_koln

Ησουν ψαρωμένος;

«Όχι, καθόλου μάλιστα γιατί όπως σου είπα όλοι προσπαθούσαν να με κάνουν να νιώσω καλοδεχούμενος. Ο Ποντόλσκι για παράδειγμα θα μπορούσε να έχει… τουπέ. Ε, δεν είχε. Ισα, ίσα ήταν πολύ φιλικός. Εκανα παρέα με αρκετά παιδιά, ακόμα και εκτός γηπέδων».

Τι σου έκανε μεγάλη εντύπωση;

«Εκτός από τη φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, υπήρξε και κάτι ακόμα που με εξέπληξε. Παίζαμε με τη Γκλάντμπαχ. Σαν να λέμε Αρης - ΠΑΟΚ. Χάσαμε στην έδρα μας 4-0. Κάποιοι απογοητεύτηκαν, κάποιοι λίγοι μας αποδοκίμασαν, αλλά ούτε λαϊκά δικαστήρια έγιναν, ούτε κινδυνεύσαμε. Η φιλοσοφία του κόσμου είναι διαφορετική. Ανέχονται και τη στραβή…».

Ξέρεις αν οι άνθρωποι της Κολωνίας παρακολουθούν την πορεία σου στον Ατρόμητο;

«Από ό,τι γνωρίζω, την παρακολουθούν. Μου έχουν πει ότι θα έρθουν να με δουν σε ματς με κάποια από τις ‘μεγάλες ομάδες’».

Εχεις… απωθημένο να γυρίσεις;

«Δεν θα το έλεγα απωθημένο. Πιστεύω, όμως, πως πρέπει να το κυνηγήσω. Θέλω πρώτα από όλα να βοηθήσω τον Ατρόμητο, να φτάσουμε ψηλά και να πετύχουμε αυτά που ονειρευόμαστε. Και αν τα πράγματα πάνε καλά, ναι, θα ήθελα μια δεύτερη ευκαιρία στη Γερμανία. Είμαι αγωνιστής και θέλω να διεκδικήσω αυτό που πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω»

Και κάτι τελευταίο… Αν η Κολωνία δεν σε ήθελε πίσω, αλλά ερχόταν πρόταση από την Κότμπους, ομάδα που υποστηρίζει η Μέρκελ, θα πήγαινες;

«Δεν θα πήγαινα ποτέ στη Β’ Εθνική… Τίποτε άλλο».

Κάτι τελευταίο. Τι έχεις να πεις για την τιμωρία του Ηρακλή;

«Κατ΄ αρχάς ότι στενοχωρήθηκα πολύ με αυτή την εξέλιξη. Στον Ηρακλή πέρασα τρία δύσκολα, αλλά συγχρόνως και όμορφα χρόνια και είναι η ομάδα που με ανέδειξε. Περιττά τα πολλά λόγια. Απλώς, ο Ηρακλής δεν ήταν σίγουρα το μαύρο πρόβατο της ιστορίας…».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved