Αρνητική παράδοση για «Αλενατόρε»!

Αρνητική παράδοση για «Αλενατόρε»!

Η αναμέτρηση του Σαββάτου (29/10, 19.30) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική της Super League είναι η ένατη φορά που ο Νίκος Αναστόπουλος θα βρεθεί αντίπαλος των «ερυθρόλευκων».

Ο «Αλενατόρε» θα… φιλοξενηθεί ως αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» για πέμπτη φορά στην προπονητική του καριέρα και με τέταρτη διαφορετική ομάδα, ενώ αντίθετα έχει «υποδεχθεί» τους Πειραιώτες τέσσερις φορές, με τρεις διαφορετικούς συλλόγους.

Ωστόσο, η ιστορία των… αναμετρήσεων του Ολυμπιακού απέναντι στον Νίκο Αναστόπουλο είναι καθολικά υπέρ του συλλόγου του Πειραιά, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 6 νίκες, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο και σε ακόμα ένα ο Έλληνας τεχνικός έχει πανηγυρίσει τη νίκη.

Η πρώτη φορά που ο «Αλενατόρε» τέθηκε αντιμέτωπος του Ολυμπιακού, ήταν στις 22 Απριλίου του 2001 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα… πρόβλημα, με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους και πήραν το τρίποντο με 5-1.

Περίπου ένα χρόνο αργότερα, στις 14 Απριλίου του 2002, ο Νίκος Αναστόπουλος «υποδέχθηκε» και πάλι τους Πειραιώτες για το πρωτάθλημα, αλλά αυτή την φορά με την Παναχαϊκή. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 3-1 και πάλι με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του.

Την επόμενη αγωνιστική σεζόν, ο Έλληνας τεχνικός αντιμετώπισε τέσσερις φορές τον Ολυμπιακό, με δύο διαφορετικές ομάδες. Συγκεκριμένα, στην αρχή της χρονιάς είχε αναλάβει την Καλλιθέα, με την οποία έπαιξε απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στο Κύπελλο. Στις 6 Οκτωβρίου οι «γαλάζιοι» φιλοξένησαν το «συγκρότημα» του Τάκη Λεμονή, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 4-1. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, στον επαναληπτικό, η Καλλιθέα πανηγύρισε τη νίκη με 1-0, η οποία ήταν… χωρίς αντίκρισμα.

Στην συνέχεια, ο Νίκος Αναστόπουλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα και αντιμετώπισε για δύο ακόμα φορές τους Πειραιώτες. Η πρώτη ήταν στο γήπεδο της Ριζούπολης στις 5 Ιανουαρίου του 2003 με αντίπαλο τον Σρέτσκο Κάτανετς. Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 2-1, κάτι που έγινε και στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στα Γιάννινα, στις 4 Μαΐου. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 3-0, έχοντας ωστόσο στην… άκρη του πάγκου του τον Όλεγκ Προτάσοφ.

Η επόμενη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Νίκο Αναστόπουλο, ήταν στις 29 Δεκεμβρίου του 2004. Ο «Αλενατόρε» αντιμετώπισε τους «ερυθρόλευκους» του Ντούσαν Μπάγεβιτς ως τεχνικός της Κέρκυρας με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 3-0 και συνάμα τους τρεις βαθμούς.

Η τελευταία… επίσημη φορά, όπου ο έμπειρος προπονητής τέθηκε αντιμέτωπος των Πειραιωτών, ήταν στις 13 Μαρτίου του 2010 ως τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες με μια ουσιαστική εμφάνιση, πήραν την ισοπαλία με 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Βέβαια, τον Σεπτέμβριο, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον ΟΦΗ σε φιλική αναμέτρηση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων, όμως το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Οι αναμετρήσεις του Αναστόπουλου με τον Ολυμπιακό

22 Απριλίου 2001: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-5
14 Απριλίου 2002: Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 1-3
6 Οκτωβρίου 2002: Καλλιθέα – Ολυμπιακός 1-4 (Κύπελλο)
6 Νοεμβρίου 2002: Ολυμπιακός – Καλλιθέα 0-1 (Κύπελλο)
5 Ιανουαρίου 2003: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
4 Μαΐου 2003: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3
29 Δεκεμβρίου 2004: Ολυμπιακός – Κέρκυρα 3-0
13 Μαρτίου 2010: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved