Ροτζέριο στο Onsports: «Πρώτη νίκη στο Παγκρήτιο»

Ροτζέριο στο Onsports: «Πρώτη νίκη στο Παγκρήτιο»

Στα γνώριμα λημέρια του Ηρακλείου επιστρέφει ο Ροτζέριο Μάρτινς.  Ντυμένος με την… παραλλαγή του Αστέρα, γυαλίζει την κάννη του εν όψει της «μάχης» της Κρήτης και μέσω του Onsports, πατάει το δάχτυλο στην… σκανδάλη των αναμνήσεων και των προβλέψεων για την αναμέτρηση κόντρα στον Εργοτέλη.

Το καλοκαίρι του 2008 ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έριξε άγκυρα στο λιμάνι του Ηρακλείου. Από τον ένα χρόνο της παραμονής του στο νησί, δεν έχει να θυμάται μόνο τι είναι η λύρα και οι μαντινάδες, αλλά την εξαιρετική συνεργασία του με τον Νίκο Καραγεωργίου και τους συμπαίκτες του στον Εργοτέλη!

Στο κυριακάτικο (30/10) ραντεβού με την πρώην ομάδα του, εκτός από τα «ήθη και έθιμα» της Κρήτης, φιλοδοξεί να θυμηθεί και την γλυκιά γεύση (όχι της τσικουδιάς) αλλά της νίκης, δεδομένου πως ο Αστέρας την αγνοεί στα πέντε πρώτα «διαγωνίσματα» της φετινής σεζόν.

-Τι βαθμό δυσκολίας εμπεριέχει για τον Αστέρα η αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο;

«Σίγουρα πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι, για να καταφέρουμε να κατακτήσουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Εργοτέλης διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, ικανή να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο».

-Σε ποιους τομείς θα κριθεί το παιχνίδι;

«Οποιος τρέξει περισσότερο μέσα στο γήπεδο και επιβάλλει την κυριαρχία στο χώρο του κέντρου, θα΄χει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το ματς. Οι έμπειροι παίκτες μπορούν να κάνουν την διαφορά, ενώ σίγουρα, μεγάλο ρόλο θα παίξει το πάθος και η δύναμη».

-Ποιες οι αναμνήσεις που διατηρείς από την παλαιότερη συνεργασία με τον Εργοτέλη;

«Πραγματικά, πέρασα έναν πάρα πολύ όμορφο χρόνο στο Ηράκλειο. Είχα εξαιρετική συνεργασία με τον προπονητή και πολύ καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες μου. Εκείνο που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, ήταν η οργάνωση που χαρακτήριζε τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα».

-Γιατί κατά την γνώμη σου ο Εργοτέλης δεν πραγματοποίησε την εκκίνηση που θα ήθελε στην κούρσα του πρωταθλήματος;

«Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες, ωστόσο στην πορεία δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσε. Φαίνεται πως οι παίκτες δεν έχουν αφομοιώσει ακόμη όλα όσα τους ζητάει ο προπονητής, κάτι ωστόσο που θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί».

-Εξίσου άνευρο, πάντως, ήταν και το ξεκίνημα του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα…

«Πραγματοποιήσαμε μία δυνατή καλοκαιρινή προετοιμασία. Δυστυχώς, όμως, στα πρώτα παιχνίδια, δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην πάρουμε τους βαθμούς που θα θέλαμε. Στην πορεία προέκυψε και η αλλαγή προπονητή, που όσο να΄ναι, πάντα επηρεάζει μια ομάδα. Τώρα, όμως, ξεκινάμε να βρίσκουμε τα πατήματά μας και σύντομα θα δείξουμε μεγαλύτερη ικανότητα στην συγκομιδή βαθμών».

-Πόσο σας επηρέασαν οι δικαστικές περιπέτειες της ομάδας και οι συνεχείς εναλλαγές κατηγοριών και συναισθημάτων;

«Θα είναι ψέματα εάν ισχυριστούμε πως δεν μας επηρέασε. Φτάσαμε στο σημείο να αλλάζουμε τις κατηγορίες σαν τα πουκάμισα. Την μία εβδομάδα στην Super League και την άλλη στην Football League. Ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά και τώρα πλέον μπορούμε απερίσπαστοι και απαλλαγμένοι από το άγχος να αφοσιωθούμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας».

-Ποιος είναι ο στόχος του Αστέρα την φετινή σεζόν;

«Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, στόχος μας στην παρούσα φάση είναι η πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα που θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα εν όψει της συνέχειας. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι που έρχεται ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

-Το ξένο στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο για μία ακόμη χρονιά στο ρόστερ του Αστέρα.

«Πράγματι και φέτος υπάρχουν πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές. Πολλοί από αυτούς ήρθαν το καλοκαίρι στην Τρίπολη, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται πίστωση χρόνου για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες εργασίας και να αποδώσουν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές τους».

-Πώς εξηγείς τις λίγες ευκαιρίες συμμετοχής που σου έχουν δοθεί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος;

«Για να είμαι ειλικρινής μετά την περυσινή μόνιμη παρουσία μου στην ενδεκάδα, περίμενα ότι και φέτος θα συμβεί κάτι ανάλογο. Ωστόσο, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και σέβομαι τις αποφάσεις του εκάστοτε προπονητή. Εκείνος είναι αρμόδιος να αποφασίσει πότε θα παίξω και πότε όχι. Εγώ κάθε φορά που αγωνίζομαι, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved