Σπανός: «Κάποιες ομάδες θα εξαφανιστούν»

Σπανός: «Κάποιες ομάδες θα εξαφανιστούν»

Απαισιόδοξος για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιώργος Σπανός.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος μίλησε στον NovaΣπορ FM και αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, στα μεγάλα ανοίγματα που έχουν κάνει κάποιες ΠΑΕ, στην πιθανή αδυναμία συλλόγων να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον τις επιταγές της UEFA, αλλά και στις κινήσεις που πρέπει να κάνει η διοργανώτρια αρχή για να προστατεύσει το προϊόν της.

Ο Σπανός ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι «το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας και από την στιγμή που έχουμε βαθιά ύφεση δεν γίνεται να μένει ανεπηρέαστο. Οι εταιρίες που θα έχουν την δυνατότητα να διαχειριστούν τα δεδομένα τους, θα λύνουν τα προβλήματα τους».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα και το πώς θα αντεπεξέλθουν οι ομάδες, ο Σπανός ισχυρίστηκε ότι «εφόσον ισχύσουν οι προϋποθέσεις της UEFA, θεωρώ ότι κάποιες ομάδες πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να ακολουθήσουν. Νομίζω ότι κάποιες από αυτές που κουβαλούν χρέη και προβλήματα δεκαετιών, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν καν».

Για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η Λίγκα για να προστατεύσει το προϊόν της, ο Σπανός δήλωσε:

«Το ποδόσφαιρο πέρασε μία δύσκολη περίοδο το τελευταίο εξάμηνο. Ουσιαστικά πυροβολήθηκε, δικαίως και αδίκως, από παντού. Για κάποιους αποδείχθηκε ότι τους πήρε η μπάλα άδικα. Ήταν δύσκολη περίοδος και από εδώ και πέρα σιγά σιγά παίρνει το πρωτάθλημα μία κανονική μορφή και σαν Σούπερ Λίγκα πρέπει να μας απασχολήσει πώς θα αναπτυχθούμε και πώς θα βοηθήσουμε τις ομάδες μας. Υπάρχουν ομάδες όμως που κουβαλούν προβλήματα και δύσκολα θα εξυγιανθούν».

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου μίλησε και για τη δική του ομάδα, τη φιλοσοφία της και τον τρόπο με τον οποίο την κρατά υγιή οικονομικά.

«Δεν έχω φτάσει όλα αυτά τα χρόνια στο σημείο να μην χρειάζεται η δική μου τσέπη για να βγει η ομάδα. Κάθε χρόνο όμως κάνω έναν συνετό προϋπολογισμό και κάνω σαν βασικός μέτοχος τους υπολογισμούς μου για το πώς θα τον καλύψω. Νομίζω ότι τα προηγούμενη χρόνια στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο υπήρχε μία εικονική πραγματικότητα. Υπήρχαν για παράδειγμα συμβόλαια που δεν αντικατόπτριζαν την πραγματικότητα. Πλέον υπάρχουν εταιρείες που έχουν αρχίσει το νοικοκύρεμα και χαμηλώνουν το μπάτζετ για να αντεπεξέλθουν στην κρίση.

Στον Ατρόμητο, βασικό μας μέλημά μας είναι οι ακαδημίες. Μέσα από αυτές μπορείς να προωθήσεις Έλληνες παίκτες που θα είναι και πιο οικονομικοί και καλύτεροι από ξένους αμφιβόλου αξίας που έρχονται στην Ελλάδα. Στο ποδόσφαιρο βλέπετε ομάδες που έχουν μεγιστάνες στην διοίκηση και πουλούν παίκτες. Έτσι έχεις κέρδη. Από τους παίκτες λοιπόν που προωθείς, αν κάποιος σου βγει και τον πουλήσεις φέρνεις έσοδα στην ομάδα. Επίσης, χαμηλώσαμε τις τιμές στα εισιτήρια προκειμένου να αποκτήσουμε μόνιμους… πελάτες στο γήπεδο. Θέλουμε να αυξήσουμε τον κόσμο μας»

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved