Επιβεβαιώνει τη συμφωνία ο Τζίγκερ!

Επιβεβαιώνει τη συμφωνία ο Τζίγκερ!

Την επίτευξη συμφωνίας με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ για την παραχώρηση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιβεβαιώνει πλέον και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης!

Η πλευρά Βαρδινογιάννη επιβεβαιώνει με τη σειρά της την επίτευξη συμφωνίας σε όλες τις παραμέτρους και το μόνο που απομένει είναι αυτή η συμφωνία να αποτυπωθεί και στο χαρτί με την υπογραφή του MoU. Το ίδιο στην ουσία έκανε και ο Βλάσης Τσάκας, μιλώντας παράλληλα για μεταγραφή μεγαλύτερη του Σισέ.

Συμφωνήθηκε, τέλος, να αναβληθεί η Γ.Σ. της 4ης Νοέμβρη και να λάβει χώρα στις 24 του ίδιου μήνα, ώστε να έχει πρώτα ολοκληρωθεί και ο έλεγχος της ΠΑΕ από την πλευρά του Σαουδάραβα. Αυτό συμβαίνει ούτως ώστε να να μπουν τα χρήματα απευθείας στην ΑΜΚ. Με απλά λόγια, στις 25 Νοέμβρη θα ανοιχτεί λογαριασμός, θα μπουν τα 15 εκ. ευρώ και ο Σουλτάν Αλ Σαούντ θα λογίζεται πλέον ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη ενημέρωσε πως έχει στα χέρια της και το πρωτότυπο πληρεξούσιο του πρίγκιπα.

Από την αμφιβολία, στη συμφωνία

Μια ιστορία που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου και για την οποία αρχικά αρκετοί εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, εκτυλίχθηκε αργά μεν, σταθερά δε. Ο Βλάσης Τσάκας εμφανίστηκε μια Δευτέρα στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι, λίγο πριν το «πράσινο» Δ.Σ. και ενημέρωσε τον Δημήτρη Γόντικα για το ενδιαφέρον ενός Σαουδάραβα πρίγκιπα να εμπλακεί στα διοικητικά του Παναθηναϊκού αποκτώντας το μερίδιο των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Και μόνο η ύπαρξη της λέξης «πρίγκιπας», έκανε το στόρι πολύ καλό για να είναι αληθινό, δεδομένου ότι μέχρι εκείνη τη μέρα, το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν προμηνυόταν ευοίωνο, αλλά στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιο.

Από τότε μέχρι και σήμερα, πέρασε ένας μήνας και δέκα περίπου μέρες, διάστημα στο οποίο αναζητήθηκε αρχικά η ύπαρξη του πρίγκιπα, η οικονομική του κατάσταση, τα σχέδιά του, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν άλλες δύο προτάσεις από τις εταιρίες Arboris Capital και Axiom Capital. Ο Σαουδάραβας επενδυτής, ωστόσο, ήταν πάντοτε ένα βήμα μπροστά και ο εκπρόσωπος ή συνέταιρός του όπως ο ίδιος δηλώνει ότι είναι, εμφανιζόταν πάντα αισιόδοξος για την επίτευξη του deal. Και να που η αισιοδοξία του αποδεικνύεται ότι είχε βάση.

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα για την αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό. Αποδεχόμενος την τελική πρόταση του Σουλτάν Αλ Σαούντ, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανάβει «πράσινο φως» για την υπογραφή του MoU που λειτουργεί ως προσύμφωνο (είτε απόψε, είτε τη Δευτέρα). Η πλευρά του επενδυτή θα κάνει τον έλεγχο στην ΠΑΕ που έχει ζητήσει και ο οποίος είθισται να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις και στην Γ.Σ. της 24ης Νοέμβρη, θα γίνει από την πλευρά της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή 15 εκ. ευρώ.

Αυτό είναι το αρχικό ποσό που θα μπει στα ταμεία του Παναθηναϊκού, καθώς ο Πρίγκιπας έχει δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσουν άλλα 55 εκ. ευρώ, ενώ θα δαπανηθούν και περίπου 150 για κατασκευή γηπέδου. Ηδη, ο εν δυνάμει νέος μεγαλομέτοχος έχει κάνει μια πρώτη επαφή με την αμερικανικών συμφερόντων εταιρία Populous για το θέμα του γηπέδου, ΕΝΏ όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Τσάκας, έχει έρθει σε συμφωνία με τον Σικαμπάλα και προτίθεται να πραγματοποιήσει μια μεταγραφή μεγαλύτερη από αυτή του Τζιμπρίλ Σισέ.

Εκτός όλων αυτών, άνοιξε πλέον ο δρόμος και για τον ερχομό του πρίγκιπα στην Ελλάδα. Ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί μέσω του Βλάση Τσάκα, ότι θα ήθελε πολύ να παρακολουθήσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ και να δει γεμάτο το ΟΑΚΑ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved