Ο χοντρός Φαίακας… killer με τα 27 τατουάζ!

Ο χοντρός Φαίακας… killer με τα 27 τατουάζ!

Οσοι τον είπαν χοντρό και βιάστηκαν να μιλήσουν για αποτυχημένη μεταγραφή, κατάπιαν γρήγορα την γλώσσα τους! Ο εσχάτως Κερκυραίος Χουάν Εντουάρντο Μαρτίν, εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους… killer των ελληνικών γηπέδων!

Κάτι παραπάνω ασφαλώς και ήξερε ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου,Τάκης Γιαννόπουλος και τον «καψουρεύτηκε» με την πρώτη ματιά! Επειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, την τρίτη κατάφερε να τον «ψήσει» να έρθει στο ελληνικό...χωριό και να ζήσει το greek dream! Μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις και o Μαρτίν άρχισε να μαθαίνει τους στίχους του τραγουδιού (σήμα κατατεθέν του Βόλου) «τρία παιδιά, τρία παιδιά, βολιώτικα…!».

O ψηλός με τις ξανθές ανταύγειες στο μαλλί, έκλεψε το 2008 την καρδιά του απεσταλμένου του Ολυμπιακού Βόλου και στο νησί του Ιονίου, έσπευσαν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες του ειδυλλίου από τον άνθρωπο που έφερε τον Αργεντινό γκολεαδόρ στα μέρη μας.

«Ναι, μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Και τον πρότεινα. Μα, ήταν πολύ δύσκολο να φύγει. Είχε συμβόλαιο μπλέχτηκαν μάνατζερ… Ξαναπροσπάθησα το επόμενο καλοκαίρι. Αλλά το κασέ του ήταν απαγορευτικό…» εξιστόρησε ο Τάκης Γιαννόπουλος  σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον corfusports, ώσπου η τρίτη προσπάθεια όπως προαναφέραμε ήταν και η φαρμακερή. «Έστω και την τελευταία στιγμή. Ήταν, όμως, ένας παίκτης που πίστευα πολύ πως θα προσφέρει. Και δε νομίζω να έπεσα έξω…».

Ετσι, μπήκε το νερό στο αυλάκι και ο Μαρτίν το καλοκαίρι του 2010 έριξε άγκυρα στο λιμάνι του Βόλου. Το βιογραφικό του κέντριζε το ενδιαφέρον και έκανε «κλικ» ακόμη και στους πλέον καχύποπτους και δύσπιστους για την αξία του.

Τα περιττά κιλά και ο...τουρίστας!

Οταν έσκασε μύτη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δύο πράγματα προξένησαν ξεχώριζαν πάνω του. Τα 27 (!) συνολικά τατουάζ που υπάρχουν σε διάφορα μέρη του σώματός του και τα περιττά κιλά του. Τα τελευταία μάλιστα, παρέπεμπαν περισσότερο σε τουρίστα που ήρθε για ήλιο, θάλασσα και greek mouzaka στην χώρα μας, παρά σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Το βαρύ σκαρί του σε συνδυασμό με τα παραπανίσια κιλά, έκαναν τους ρεπόρτερ της θεσσαλικής ομάδας, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν στα Σπάτα να κοιτιούνται μεταξύ τους και να κουνάνε το κεφάλι τους, σαν μην πίστευαν αυτό που έβλεπαν απέναντί τους!

Η τάξη αποκαταστάθηκε μόλις ο Αργεντινός στράικερ έβγαλε την πολιτική περιβολή στον Βόλο, φόρεσε τα παπούτσια με τα καρφιά και τα στραβά του πόδια άρχισαν τα... χαϊδέματα της μπάλας. Στο πρώτο οικογενειακό διπλό του Ολυμπιακού Βόλου, ο τότε τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Σάκης Τσιώλης τρίβει τα μάτια του βλέποντας τον «χοντρό» να γεμίζει την περιοχή και να «τινάζει» τρεις φορές τα δίχτυα.

Η ερωτική του σχέση με το πλεχτό αποδείχτηκε με το… καλημέρα και δεν άφησε κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις στα βολιώτικα παιδιά αναφορικά με την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Συν τοις άλλοις, ο Χαβιέρ Ούμπιντες με τον οποίο είχαν διατελέσει συμπαίκτες είχε ήδη μιλήσει με τα καλύτερα λόγια στους ανθρώπους της ομάδας για την αξία του συμπατριώτη του και ουσιαστικά τους προέτρεψε να αλλάξουν δαχτυλίδια μαζί του!

Δίαιτα και καταμέτρηση τερμάτων!

Ετσι, ο Μαρτίν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Βόλου και μετά τα… κουφέτα, μπήκε σε πρόγραμμα δίαιτας, προκειμένου να αποβάλλει τα περιττά κιλά ούτως ώστε να΄ναι μοντελάκι με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Ο ίδιος, πάντως, δεν φάνηκε να κουβαλά κανένα κόμπλεξ με τα περιττά κιλά που έφερε μαζί του στην Ελλάδα

«Στην Αργεντινή το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό και για μένα είναι η πρώτη μου έξοδος από τη χώρα μου. Εκεί το άθλημα παίζεται πιο ελεύθερα. Εδώ προσπαθώ να προσαρμοστώ, να μοιράζω την μπάλα, να μαρκάρω, να καλύπτω χώρους. Τα λέω αυτά, επειδή ακούστηκαν διάφορα με το που ήρθα στην ομάδα για τα κιλά μου και για τον τρόπο παιχνιδιού μου. Εγώ θέλω να δώσω την απάντησή μου και να δικαιώσω τους ανθρώπους που έκαναν το παν για να με φέρουν…», τόνιζε στις προγραμματικές δηλώσεις του.

Λίγους μήνες μετά, έκανε ολόκληρο τον Βόλο να υποκλίνεται στην αξία και στο δολοφονικό του ένστικτο, τον οποίο τον έκανε να αποτελεί φόβο και τρόμο για τις αντίπαλες άμυνες. Ο Μαρτίν εξελίσσεται στον ισχυρότερο πολιορκητικό κριό της στρατιάς του Σάκη Τσιώλη και γράφει στο κοντέρ συνολικά 12 γκολ (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το καλοκαίρι, μπαίνει με κεκτημένη ταχύτητα στις ευρωπαϊκές μάχες του Ολυμπιακού Βόλου και σημειώνει τρία γκολ στα τέσσερα παιχνίδια με την Ντίφερτανζ και την Ραντ για την προκριματική φάση του Europa League. Η καταμέτρηση των τερμάτων ξεκίνησε νωρίς διακόπηκε ωστόσο απότομα έπειτα από τις δικαστικές περιπέτειες της ομάδας και την αποβολή της θεσσαλικής ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και από τις εγχώριες επαγγελματικές κατηγορίες.

Στην Κέρκυρα... μέσω Σερρών!

Η παλιοπαρέα του Βόλου διαλύεται και ο κάθε ένας τραβάει τον δρόμο του. Ο Μαρτίν αφού πιάνει κουβέντες με την… μισή Super League και έρχεται σε προφορική συμφωνία με τον Πανσερραϊκό. Πάνω που ετοιμάζει βαλίτσες για τις Σέρρες, πάει...περίπατο η προαγωγή των «λιονταριών» στην Super League και ακυρώνεται η μεταγραφή του στον Πανσερραϊκό.

Μεταξύ της «πρωτεύουσας των κοψιδιών» όπως αποκαλείται η Λιβαδειά και της Κέρκυρας επιλέγει το νησί του Ιονίου! Εδώ και λίγα 24ωρα, ο γκολεαδόρ «συστήνεται» με την παστιτσάδα, το σοφρίτο, το μπουρδέτο και την πουτίγκα από μήλα και να μας συμπαθάτε εάν ξεχνάμε κάποιο από τα παροδοσιακά φαγητά και γλυκά του νησιού! Με το μαλακό βεβαίως - βεβαίως, διότι ο Μπάντοβιτς και η ζυγαριά δεν αστειεύονται!

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved