Καραπιάλης: «Και του χρόνου Ιμπαγάσα»

Καραπιάλης: «Και του χρόνου Ιμπαγάσα»

Ως τον καλύτερο μπαλαντέρ που έχει ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαετία, χαρακτήρισε τον Άριελ Ιμπαγάσα, ο Βασίλης Καραπιάλης.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΦΩΣ» υποστήριξε πως θα ήθελε να δει και τη νέα αγωνιστική περίοδο τον Αργεντίνο με τη φανέλα των Πειραιωτών, ενώ έσπευσε να… κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ενόψει του ΟΦΗ.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Βασίλη Καραπιάλη:

- Βασίλη, ο Ιμπαγάσα είναι 35 χρόνων και γίνεται λόγος για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. Τι άποψη έχεις;

«Μεγάλος παίκτης και τον θέλω και του χρόνου στον Ολυμπιακό».

- Μήπως όμως δεν πρέπει να βιαστεί ο Ολυμπιακός;  Μήπως πρέπει να τον αφήσει να «σκιστεί» κι άλλο για να κερδίσει την ανανέωση του συμβολαίου του; Μήπως αν του το κάνω τώρα, μετά θα «κάτσει»;

«Νομίζω ότι τόσο μεγάλοι ποδοσφαιριστές, που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν στέκονται στα συμβόλαια. Βλέπουμε και την αγωνιστικότητα του Μέλμπεργκ. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι ο Ιμπαγάσα αν του ανανεώσουν από τώρα το συμβόλαιο, θα κοροϊδεύει μετά και δεν θα παίζει».

- Θυμάσαι όμως τον Ντουντού;

«Άλλο ο Ντουντού. Είναι και θέμα χαρακτήρα. Ο Ιμπαγάσα παίζει πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο και έχει αποδείξει ότι πέρα από μεγάλη κλάση, έχει και τσαγανό, έχει πάθος με αυτό που κάνει. Εν πάσει περιπτώσει, ο προπονητής πρέπει να εισηγηθεί. Ένα μείγμα μεταξύ διοίκησης και προπονητή για το αν είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει τώρα η ανανέωση του συμβολαίου ή αργότερα, προς το τέλος της σεζόν».

- Το ότι είναι τόσο κοντός, τον βοηθάει να παίξει περισσότερα χρόνια; Εσύ ως ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου, ξέρεις περισσότερα από εμάς που είμαστε απ’ έξω.

«Όντως βοηθάει το χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτός δείχνει ότι είναι και γερό σκαρί, δεν βγάζει τραυματισμούς, μπορεί να παίξει και άλλα χρόνια».

- Με εξαίρεση τον εαυτό σου, θυμάσαι άλλον τόσο καλό μπαλαντέρ στον Ολυμπιακό τις τελευταίες δεκαετίες;

«Όχι, αυτός είναι ο καλύτερος μπαλαντέρ που είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες! Οι ικανότητές του στο δημιουργικό κομμάτι είναι καθοριστικές, είναι βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό. Το είδαμε και με την ΑΕΚ, δεν τράβηξε αυτός, δεν τράβηξε ο Ολυμπιακός. Οι πάσες του είναι μαγικές, κρατάει την μπάλα, ξέρει πότε να παγώσει το παιχνίδι, πότε να το ξεδιπλώσει, χτυπάει όλα τα στημένα, από αυτόν ξεκινάει όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αυτός αξιοποιεί τους δύο παικταράδες που έχουμε μπροστά, τον Τζεμπούρ και τον Μιραλάς».

- Φαντάζομαι πόσο θα ήθελες να είχες αυτούς τους δύο μπροστά σου, όταν έπαιζες. Να μείνουμε λίγο στον Τζεμπούρ. Πες μου για αυτόν.

«Δένει πολύ με τον Μιραλάς, γιατί είναι κινητικοί και όχι στατικοί φορ. Μπορούν να αλλάζουν θέσεις και να παίζουν εναλλάξ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Τζεμπούρ σκοράρει ακατάπαυστα και δεν δημιουργεί προβλήματα. Αποδεικνύει ότι όταν είσαι σε μία ομάδα με πολλά προβλήματα, όπως η ΑΕΚ, λίγο οξύθυμος να είσαι, σε αποδιοργανώνει η κατάσταση αυτή, τα προβλήματα φέρνουν νεύρα και τα νεύρα φέρνουν τσακωμούς. Το μυαλό δεν είναι καθαρό, δεν σκέφτεσαι μόνο την μπάλα. Στον Ολυμπιακό βρήκε την τέλεια ομάδα για να δείξει το ταλέντο του. η αξία του ήταν γνωστή από πριν, τώρα βγάζει και τη σταθερότητα και τη διάρκεια».

- Παναθηναϊκό παρακολουθείς;

«Ναι, αρκετά».

- Πώς τον βλέπεις; Είναι για να τον υποτιμά κανείς;

«Δεν μπορείς ποτέ να αψηφήσεις τον Παναθηναϊκό, δεν επιτρέπεται. Είναι μεγάλη ομάδα. Και είναι απελευθερωμένος επειδή δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, είναι ξεκούραστος και επικεντρωμένος στο πρωτάθλημα. Δεν έχει τραυματισμούς και φθορά-κούραση από ευρωπαϊκά ματς και ταξίδια, ούτε το μυαλό τους είναι αλλού εκτός του πρωταθλήματος. Παίζουν πιο γρήγορα από πριν και δείχνουν να έχουν βρει καλό σχήμα και καλή φόρμα. Ο Ολυμπιακός πάντως έχει υπεροπλία στο ρόστερ, έχει πολλές επιλογές και αντέχει να παίζει σε δύο ταμπλό. Το πρωτάθλημα όμως είναι το πρώτο που με ενδιαφέρει. Προς Θεού, μην πληρώσουμε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δεν είναι το μυαλό μας στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΟΦΗ το θεωρώ πολύ δύσκολο».

- Για πες για αυτό, ανάλυσέ το.

«Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός με την ΑΕΚ ίσως επειδή το μυαλό τους ήταν και στην Ντόρτμουντ. Δεν πρέπει να ξαναγίνει τώρα αυτό με τον ΟΦΗ, που μετά παίζουμε στη Γερμανία. Ο ΟΦΗ έρχεται φορμαρισμένος, με πολύ καλή ψυχολογία, έρχονται από ισοπαλία στην Τούμπα και τριάρα επί της ΑΕΚ, αυτό για όποιον ξέρει την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή είναι μεγάλο ατού, οι παίκτες πιστεύουν τώρα πολύ στις δυνάμεις τους. Ο ΟΦΗ θα έρθει στο Καραϊσκάκη και θα κλειστεί, θα είναι δύσκολο να τον διασπάσουμε, πρέπει να βάλουμε το γκολ νωρίς, γιατί άμα περνάει η ώρα και δεν μπαίνει, θα αγχωθούν οι παίκτες μας. Το είδαμε και στο φιλικό του Σεπτέμβρη, πριν από το ματς με τη Μαρσέιγ, πώς ήρθε και έπαιξε ο ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη και δεν έχασε. Έχει έμπειρο και ικανό προπονητή, τον Νίκο Αναστόπουλο, που ξέρει τον Ολυμπιακός και μας είχε κάνει ζημιά και με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη. Επίσης, έχει έμπειρους παίκτες ο ΟΦΗ. Δεν πρέπει να πάθουμε ζημιά το Σάββατο εξαιτίας του αγώνα του Champions League που ακολουθεί».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved