«Να στηριχθεί στις ακαδημίες η ΑΕΚ»

«Να στηριχθεί στις ακαδημίες η ΑΕΚ»

Το βάρος στις ακαδημίες θα πρέπει να ρίξει η ΑΕΚ, όπως τόνισε ο Λύσανδρος Γεωργαμλής, ο οποίος υποστήριξε παράλληλα πως δεν ξέρει αν θα μπορέσει να τα καταφέρει ή όχι ο Νίκος Κωστένογλου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣπορ Fm, ο Λύσανδρος Γεωργαμλής αναφέρθηκε αρχικά στην αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ: «Ενώ έδειξε με την αλλαγή προπονητή ότι βελτιώθηκαν κάποια πράγματα, δυστυχώς με τις δύο ήττες που ακολούθησαν γύρισε πάλι λίγο πίσω.

Και μιλάμε κυρίως για την ήττα από τον ΟΦΗ, αφού το πρωτάθλημα -σε αντίθεση με την Ευρώπη- θεωρείται ο στόχος που δίνεται βάρος. Η απόδοση με τον Ολυμπιακό ήταν καλή, αλλά τα πολλά ατομικά λάθη που ακολούθησαν δεν επέτρεψαν στην ομάδα να έχει συνέχεια».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα ο Νίκος Κωστένογλου, απάντησε: «Δεν ξέρω αν μπορεί να τα καταφέρει ο Νίκος Κωστένογλου ή όχι. Αναμφισβήτητα γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να περάσει στοιχεία της νοοτροπίας του. Εδώ έρχονται προπονητές και χρειάζονται μήνες για να τα καταφέρουν. Βλέπουμε ότι ήδη το προσπαθεί, αλλά είναι νωρίς για να κρίνουμε αν θα το πετύχει».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να είναι ανταγωνιστική, είπε: «Κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έχει δείξει ότι δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Οι μόνοι που το παλεύουν είναι ο κόσμος, οι παίκτες και κάποια μέλη της διοίκησης. Και μπορεί να δει κάποιος ως παράδειγμα αυτό με τους ξένους παίκτες. Τα παιδιά αυτά έχουν μια άλλη νοοτροπία, θέλουν να πληρώνονται στην ώρα τους και δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις γι’ αυτό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνοχή, να υπάρχει μουρμούρα και γενικά να διαμορφώνεται μια δύσκολη κατάσταση».

Όσον αφορά στις ακαδημίες, ο Γεωργαμλής είπε: «Τόσα χρόνια η ΑΕΚ έπρεπε να ρίξει το βάρος στις ακαδημίες. Έχουν βγει παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν στην ομάδα. Έγιναν γήπεδα στα Σπάτα για την πρώτη ομάδα και δεν υπήρξε μέριμνα να βρεθεί ένα γήπεδο για να προπονούνται οι Ακαδημίες. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να κρατήσει τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα τους Θρακομακεδόνες για την ακαδημία. Αυτό δεν συνέβη για οικονομικούς λόγους κι από εκεί ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα».

Τέλος, για το αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, τόνισε: «Εγώ πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση για την ΑΕΚ. Είναι δύσκολη εποχή για όλον τον κόσμο, αλλά η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι τελικά θα βρεθούν επενδυτές. Και βασίζω την αισιοδοξία στο ότι έχει το μεγάλο αβαντάζ του ότι διαθέτει χώρο για να φτιάξει γήπεδο. Προσφέρει την προοπτική σε έναν επενδυτή ότι μπορεί να προχωρήσει ένα ανάλογο έργο και να πάρει έπειτα τα χρήματά του πίσω».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved