Γλύκας: «Μεγάλη η απώλεια του Λεωνίδα»

Γλύκας: «Μεγάλη η απώλεια του Λεωνίδα»

«Ο Λεωνίδας πήρε στη θέση του, στο Πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού, στον ουρανό του «Γ. Καραϊσκάκης». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Αντώνη Γλύκα.

Ο γραμματέας των Βετεράνων ποδοσφαιριστών των «ερυθρόλευκων», σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» μίλησε για τον τελευταίο «θρύλο» των Πειραιωτών, ο οποίος «έφυγε» την Τρίτη (25/10) σε ηλικία 100 ετών.

«Είναι μεγάλη απώλεια. Πήρε τη θέση του στο Πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού, στο ουρανό του «Γ. Καραϊσκάκης». «Έφυγε» ο τελευταίος «μεγάλος» της προπολεμικής ιστορίας της ομάδας. Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος ήταν επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου των Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και έδινε το «παρών» σε όλες τις διοργανώσεις», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αντώνη Γλύκα.

Και συνέχισε: «Ήταν μια τεράστια προσωπικότητα και είχε μεγάλη μόρφωση, όπως όλη η οικογένεια των Ανδριανοπουλαίων. Ο αδερφός του ο Γιάννης ήταν αυτός που έφερε τις κόκκινες φανέλες στην ομάδα».

Όσον αφορά στο γεγονός πως ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος δεν έκανε ποτέ κρίσεις για την ομάδα, ανέφερε: «Μας έλεγε απίστευτες ιστορίες και πάντα για την ιστορία του Ολυμπιακού. Ποτέ δεν είχε ασκήσει κριτική στην ομάδα. Έφευγε με τα πόδια, μέχρι πριν από δύο χρόνια, από το σπίτι του στην Καστέλα και πήγαινε στο μαζί που είχε. Τον χαιρετούσε όλος ο κόσμος και χαιρόντουσαν όλοι. Του φύλαγαν το χέρι και ρώταγε: «Παπάς είμαι και μου φυλούν το χέρι;

Όταν είχαμε πάει στο Προεδρικό Μέγαρο με τον σύλλογο των Βετεράνων του Ολυμπιακού, έβγαλε φωτογραφία με τον Αχιλλέα Γραμματικόπουλο και τον κ. Κάρολο Παπούλια. Τότε ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Παίρνω λάμψη από εσάς».

Σε όλες τις εκδηλώσεις ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος έδινε το «παρών». Ακόμα και πρόσφατα που κάναμε την εκδήλωση στο Δημαρχείο του Πειραιά με τον κ. Μιχαλολιάκο και είχε έρθει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Τότε είχε παραλάβει το βραβείο του και του άρεσε αυτό. Έλεγε: «Στα 100 μου χρόνια και με θυμούνται». Πώς να ξεχαστείς τεράστιε Λεωνίδα!».

Για τα πρώτα… βήματα του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, ο Αντώνης Γλύκας, υποστήριξε: «Ήταν αθλητής στίβου. Ήταν πολύ γρήγορος. Όλοι είχαν ένα παρατσούκλι τότε. Ο Γιώργος, ο αδερφός του ήταν ο «Ποδάρας». Ο Λεωνίδας ήταν ο «στραβοσουγιάς». Δεν ξέρω πως είχε «κολλήσει» αυτό στους φιλάθλους. Έκανε τη ντρίπλα «κοφτά» έτσι όπως κλείνει ο σουγιάς. Εκείνη την εποχή έκανε και τριπλούν και έφτανε στα 14 μέτρα!

Είχε την ιδιαιτερότητα να «σκάει» τον αντίπαλο. Μας έλεγε: «Του έκανε 5 ευθείες (σ.σ. κούρσες) και στην 6η δεν μπορούσε να με ακολουθήσει. Σκύβουμε όλοι το κεφάλι. Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού. Ήταν αγαπητός. Ήταν η ιστορία του Ολυμπιακού σε όλο της το μεγαλείο».

Τέλος, για το γεγονός ότι ο έζησε όλη την ιστορία των «ερυθρόλευκων», ανέφερε: «Τι να πούμε τώρα; Είδε και τα 38 πρωταθλήματα της ομάδας, τα κύπελλα, τα νταμπλ, τις αλλαγές στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τότε που ήταν ποδηλατοδρόμιο. Έζησε όλη την ιστορία. Θυμάμαι μας είχε πει για την αξέχαστη μέρα της ίδρυσης του Ολυμπιακού, ότι επειδή φορούσε κοντό παντελόνι, δεν μπορούσε να μπει στην ταβέρνα και είχε ζητήσει από τη μητέρα του να του φτιάξει μακρύ παντελόνι: «Να μπορέσω να μπω κι εγώ». Αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ηλικία 16 ετών. Σε εκείνη τη θρυλική ομάδα με τους θρυλικούς Ανδριανοπουλαίους».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved