Λαζάρ: «Περνάω καλά στον… παράδεισο»

Λαζάρ: «Περνάω καλά στον… παράδεισο»

Απολαυστική συνέντευξη παραχώρησε ο Κοστίν Λαζάρ σε ρουμάνικη εφημερίδα, όπου δεν επικεντρώθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά στην ζωή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο 30χρονος άσος δηλώνει στο adevarul.ro απόλυτα ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζει παράδεισο το σπίτι που μένει, ενώ αναλύει το πώς βιώνει την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Οσο για τη σχέση του με τους οπαδούς, ο Λαζάρ επισημαίνει πως νιώθει πως τον εκτιμούν και τον σέβονται.

Κοστίν, είσαι τρεις μήνες στην Ελλάδα. Πως περνάς;

«Προσαρμόστηκα στη ζωή εδώ και δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Είχα κουραστεί από το άγχος στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, αν και παραδέχομαι πως με πόνεσε που έπρεπε να φύγω. Ήθελα να μείνω στην ομάδα».

Πως τα βρήκες τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη;

«Στην αρχή… καυτά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έκανα προπόνηση το καλοκαίρι με 40 βαθμούς και νόμιζα ότι θα τρελαθώ. Οι άνθρωποι εδώ με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Και βέβαια η παρουσία του Μπόλονι, τα έκανε όλα πιο εύκολα».

Που μένεις στη Θεσσαλονίκη;

«Στον παράδεισο! Αστειεύομαι, αλλά έτσι νιώθω. Η ομάδα που έχει παραχωρήσει μια βίλα, που βρίσκεται στον κόλπο του Θερμαϊκού. Είναι πανέμορφα».

Πως περνάς την ώρα σου;

«Κάθομαι όλη μέρα στη θάλασσα με τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου. Τους έφερα από τη Ρουμανία γιατί δεν μπορούσα μακριά τους. Μετά, από την ταράτσα του σπιτιού βλέπω ιστιοδρομικούς αγώνες που γίνονται στη θάλασσα. Είναι πολύ χαλαρωτικό. Τώρα σκέφτομαι πως ίσως θα ήταν καλύτερα αν είχα πάει στο εξωτερικό νωρίτερα».

Στην τηλεόραση βλέπουμε πως υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα. Πως είναι η ζωή εκεί;

«Ειλικρινά είναι πολύ ακριβή. Μέχρι και εγώ που δεν παίρνω τον βασικό μισθό έπαθα σοκ. Οι τιμές είναι για τους τουρίστες. Αλλά είναι δική τους πρακτική, δικό τους και το πρόβλημα».

Με καθημερινούς ανθρώπους στην Ελλάδα έχεις επαφές;

«Με λίγους. Χρειάστηκε να κάνω κάτι επισκευές στο σπίτι και όταν πήγα να ελέγξω δεν βρήκα κανέναν! Τότε παρατήρησα ότι δεν σκοτώνονται στη δουλειά. Και αναρωτιόμουν τον πρώτο καιρό όταν πήγαινα στην προπόνηση και τους έβλεπα όλους στις καφετέριες. Πότε δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι; Τώρα είναι δυσαρεστημένοι από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, αλλά οι απεργίες ήταν ήρεμες στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα επικράτησε χάος».

Τι αυτοκίνητο οδηγείς;

«Έφερα από το Βουκουρέστι, ένα Volkswagen Touareg. Ετσι ήταν η συμφωνία, να έρθω με αμάξι, να μου δώσουν σπίτι».

Έχεις συνηθίσει το ελληνικό φαγητό;

«Όχι. Κάποια φαγητά είναι εντάξει, αλλά τα περισσότερα παραδοσιακά σε σκοτώνουν. Προτιμώ να έτρωγα ό,τι και πριν, να πηγαίνω σε κάποια εστιατόρια ή να τρώω με την οικογένειά μου, στο σπίτι».

Παρακολουθείς τους αγώνες της Ραπίντ;

«Φυσικά. Αγόρασα δορυφορικό πιάτο για να βλέπω τα ματς του ρουμανικού πρωταθλήματος. Ελπίζω να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά από ότι βλέπω δεν υπάρχει ηρεμία στην ομάδα».

Ποια είναι η σχέση σου με τους φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ;

«Πολύ καλή. Δεν θέλω να περηφανεύομαι, αλλά νιώθω ότι ο κόσμος με σέβεται πραγματικά και με εκτιμά. Πιστεύω πως πηγαίνω καλά. Μάλιστα σκόραρα στο ματς με τη Σάμροκ Ρόβερς, κάτι που δεν συνηθίζω. Μέχρι τώρα, όλα είναι καλά».

Πώς τα πας με τα ελληνικά;

«Είναι δύσκολη γλώσσα. Ξέρω το δεξιά, το αριστερά, να χαιρετάω, αλλά όταν αρχίζουν γύρω μου να μιλούν, εγώ δεν έχω θέση. Κάνω παρέα ,ε τον Μπόλονι και τον Σπαντάτσιο και μιλάμε ρουμάνικα».

Πιστεύεις πως θα κληθείς στην Εθνική ξανά;

«Αν ο προπονητής με επιλέξει, θα είναι χαρά μου. Ξέρω πως γίνεται λόγος για ανανέωση, αλλά εγώ είμαι 30 χρονών και αισθάνομαι υπέροχα, ειδικά από τη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα».

Πιστεύεις πως θα κατακτήσεις κάποιον τίτλο με τον ΠΑΟΚ φέτος;

«Είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Για την ώρα, είμαστε κοντά τους. Για μας έχει μεγάλη σημασία να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Europa League».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved