Τσάκας: «Επένδυση 300κ. ευρώ στον Παναθηναϊκό»

Τσάκας: «Επένδυση 300κ. ευρώ στον Παναθηναϊκό»

Στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ έδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο Βλάσης Τσάκας και μίλησε για τον Σουλτάν Αλ Σαούντ, την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά και για τον Παναθηναϊκό της επόμενης μέρας.

Αφού επανέλαβε ότι είναι φίλος και συνέταιρος και όχι εκπρόσωπος του πρίγκιπα, ο Βλάσης Τσάκας αρχικά αποκάλυψε ότι ο Σουλτάν Αλ Σαούντ παρακολουθούσε μέσω ίντερνετ την εκπομπή κάνοντας και τη σχετική πλάκα... «Τώρα τι θα καταλάβει, ο Θεός και η ψυχή του», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα πριν αρχίσει να απαντά σε ερωτήσεις.

Γιατί δεν βάζετε λεφτά σε δεσμευμένο από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός λογαριασμό και αν προχωρήσει το deal να τα έχετε στη διάθεσή σας, αν όχι, να τα πάρετε πίσω;

«Εμείς λέμε κάτι πιο απλό που είθισται. Μπορούμε να δείξουμε ότι έχουμε τα λεφτά και να τα φέρουμε όταν πρέπει. Αν έχει γυαλίσει το μάτι κάποιων, αυτά στον κ. Βενιζέλο. Δεν αναφέρομαι σε ΠΑΟ ή κύριο Βαρδινογιάννη. Ο  κ. Βαρδινογιάννης μιλούσε για συμμετοχή στην άυξση στη γ.σ της 4ης Νοεμβρίου και κατάθεση έπειτα. Εμείς διαφοροποιήσαμε λίγο την πρόταση και ζητήσαμε απλά να μας δοθεί λίγος χρόνος. Στην αρχική μας πρόταση λέγαμε να καταθέσουμε εξ αρχής μία εγγυητική επιστολής τραπέζης».

Εχει γίνει ήδη έλεγχος από δύο μεγάλες εταιρίες και υπάρχουν στοιχεία. Γιατί επιμένετε για 15 μέρες ελέγχου;

«Ο κ. Βγενόπουλος έκανε έλεγχο 2,5 μήνες και ενώ είχε γίνει πρώτα από κ. Βαρδινογιάννη. Εμείς ζητάμε απλά 15 μέρες…»

Είχατε πει ότι αν δώσει πράσινο φως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Arboris Capital, θα αποσύρετε το ενδιαφέρον σας… Οι πληροφορίες θέλουν να αποφασίζεται στο Δ.Σ. της Τρίτης να δοθεί το οκ στην Arboris να αναζητήσει επενδυτή…

«Δεν θα αποσυρθούμε γιατί η Arboris δεν έχει κάνει πρόταση. Λέει απλά ότι κάποια στιγμή ίσως βρει επενδυτή»

Εσείς τι θα κάνετε αν τελικά δοθεί το οκ στην Arboris;

«Εμείς μεθαύριο (Τετάρτη) είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το MoU που ουσιαστικά είναι το 80% της συμφωνίας. Αυτοί που περιμένουν ότι ήταν παιχνίδι του Βαρδινογιάννη, κάνουν λάθος. Ο,τι έχω πει από την αρχή μπαίνει σιγά σιγά στο τραπέζι. Εγώ θα πω ότι μία τέτοια απόφαση του Δ.Σ. θα είναι για μας Casus Belli. Να σας πω επίσης ότι κανείς από τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι στα πλάνα μας. Ορισμένοι σπρώχνουν τις εξελίξεις με τέτοιο τρόπο για να κρατηθούν εκεί που είναι»

Ισχύει ότι κάποια μέλη του νέου Δ.Σ. θα είναι παράγοντες από τη Σαουδική Αραβία;

«Ισως είναι δύο Σαουδάραβες εκτός από τον πρίγκιπα. Δεν μπορώ να πω ονόματα. Οι υπόλοιποι επτά στο 9μελές συμβούλιο  θα είναι Ελληνες»

Θα είναι παλαίμαχοι του συλλόγου στο νέο Δ.Σ.;

«Δεν νομίζω ότι η συμμετοχή στα διοικητικά είναι ντε και καλά τιμή. Τους παλαίμαχους τους τιμούμε, είναι η ιστορία του συλλόγου, δεν νομίζω όμως ότι θα μπουν στο Δ.Σ.»

Γιατί δεν έχει κάνει ο πρίγκιπας επαφή με τον κ. Βαρδινογιάννη να ξεκαθαρίσει το θέμα πιο γρήγορα;

«Δεν ξέρετε αν έχει γίνει. Εγώ σας λέω λοιπόν ότι μια επαφή έχει όντως γίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Δεν μπορώ να πω περισσότερα…»

Θα συνεργαστείτε με άλλους μετόχους;

«Αν οι μέτοχοι θέλουν να ακολουθήσουν, τότε είναι ευπρόσδεκτοι να ακολουθήσουν. Γνωρίζοντας όμως ότι η επόμενη αύξηση είναι 55 εκ. ευρώ. Εγώ θα πω ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν ο μόνος που πήρε ξεκάθαρη θέση στην ιστορία. Είπε αυτό που λέει ο κόσμος για τις υπόλοιπες προτάσεις».

Εχει ενημερωθεί ο κ. Αλ Σαούντ με τα όσα είπε ο κ. Γερουλάνος για την απόκτηση μετοχών ελληνικών συλλόγων από πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης 

«Ναι, γιατί η Κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά».

Ο κ. Αλ Σαούντ έρχετε και για άλλες δουλειές στην Ελλάδα;

«Υπάρχει πλάνο για επενδύσεις στην Ελλάδα εκτός Παναθηναϊκού και από άλλους Σαουδάραβες και ίχι μόνο από τον πρίγκιπα. Η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός για επενδυτές. Αν δεν τους θέλουμε, να το πούμε. Οποιος μπορεί να δει μακριά και έχει μάτι, καταλαβαίνει ότι το έδαφος είναι πρόσφορο. Κι άλλα μέλη της οικογένειας ενδιαφέρονται να επενδύσουν και έχουν έτοιμα δύο πλάνα. Το ένα αφορά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και το δεύτερο επίσης είναι στο Ηράκλειο. Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό, η επένδυση θα φτάσει συνολικά τα 300 εκ. ευρώ»

Τι προέκυψε από την επαφή της Δευτέρας ανάμεσα στους δικηγόρους των δύο πλευρών. Παραδόθηκε η πρότασή σας;

«Ναι, ισχύει ότι παραδόθηκε».

Τι γίνεται με το γνήσιο της υπογραφής του πρίγκιπα;

«Αύριο θα μεταβούμε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας για να σφραγίσουμε το πρωτότυπο και εν συνεχεία θα πάμε στο Υπουργείο Εξωτερικών για τη μετάφρασή του»

Υπάρχει ενδιαφέρον αμερικανικής εταιρίας για την κατασκευή του γηπέδου;

«Δεν είναι ενδιαφέρον αμερικανικής εταιρίας. Εμείς θέλουμε να προσλάβουμε την κορυφαία εταιρία στον κόσμο για να δούμε πως μπορεί να γίνει ο σχεδιασμός του γηπέδου στον Βοτανικό. Η εταιρία είναι η Populus Constructions»

Γιατί η πλευρά σας απαντά συνήθως με καθυστέρηση, ενώ αυτή του Γιάννη Βαρδινογιάννη απαντά πάντα μέσα στην ίδια μέρα;

«Ο κ. Βαρδινογιάννης είναι μόνος του και αποφασίζει άμεσα. Εμείς πρέπει να μιλήσουμε με ανθρώπους που βρίσκονται μακριά και αυτό είναι μειονέκτημα. Δεν καθυστερούμε όμως»

Πότε θα έρθει ο πρίγκιπας;

«Μάλλον την άλλη εβδομάδα για να έχει τη χαρά να δει και το ματς με την ΑΕΚ. Ελπιζω σε ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο πρίγκιπας δεν ήρθε όταν επρόκειτο να έρθει επειδή δεν είχε υπογραφεί το MoU, η βάση δηλαδή της συμφωνίας».

Πως γίνεται σε μια χώρα με τόσα προβλήματα κάποιος να προσδοκά κέρδη;

«Εμείς έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και σε τρία χρόνια μετά την κατασκευή του γηπέδου του Βοτανικού, θα έχουμε κέρδος»
 

Τι μεταγραφές σκοπεύει να κάνει ο πρίγκιπας για τον Παναθηναϊκό; Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Κυργιάκο;

«Οχι, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Κυργιάκο».

Ο Τζαβέλλας σας ενδιαφέρει; Εχει ακουστεί μέχρι και ο Τέβες...

«Η περίπτωση του Τζαβέλλα είναι πιο ενδιαφέρουσα από του Τέβες, ο ερχομός του οποίου αποτελεί ουτοπία. Ο πρώτος είναι παίκτης σε πολύ καλή ηλικία και με αυτή τη φιλοσοφία θα κινηθούμε»

Θα πείτε άλλα ονόματα;

«Οχι, έχουμε ένα πλάνο που προβλέπει απόκτηση πέντε διεθνών παικτών τον Γενάρη. Μας ενδιαφέρει για παράδειγμα η αγορά της Αιγύπτου».

Ο Σικαμπάλα σας ενδιαφέρει;

«Τον έχω δει σε πολλά ματς και είναι το κάτι άλλο. Δεν θέλω να πω ονόματα. Μέσα στις προθέσεις είναι η πραγματοποίηση μιας πολύ μεγάλης μεταγραφής. Υπάρχουν δύο χορηγοί που προτίθενται να τη χρηματοδοτήσουν και προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία. Ο ένας χορηγός είναι αλυσίδα ξενοδοχείων. Σας λέω ξανά ότι σκοπός μας είναι να αποκτήσουμε έναν παίκτη διεθνούς φήμης και αναγνωρίσιμο από όλους»

Θα πάτε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»;

«Θα πάω, αλλά ελπίζω να μην βρεθεί κανένας Καλόπουλος και τα... πάρουμε»

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου;

«Θα είναι 50.000 με 60.000»

Σας ικανοποιεί το τίμημα που υπάρχει για την Παιανία;

«Ναι, η Παιανία δεν θα είναι πρόβλημα»

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με τη διαιτησία;

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνονται παιχνίδια εκτός αγωνιστικών χώρων. Οποιος είναι καλύτερος εντός, ας κερδίζει»

Είπατε ότι είστε συνέταιρος και όχι εκπρόσωπος του πρίγκιπα. Θα βάλετε τελικά χρήματα;

«Εγώ έχω βάλει την ιδέα που αξιοποιήθηκε. Δεν έχω χρήματα για να επενδύσω. Ο πρίγκιπας άκουσε μια πρότασή μου, την μελέτησε και αποφάσισε ανάλογα. Υπό αυτή την έννοια, είμαστε συνέταιροι»

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved