Οι μεγάλες εκρήξεις του Παπουτσάκη!

Οι μεγάλες εκρήξεις του Παπουτσάκη!

Ο Απόστολος Παπουτσάκης θεωρείται από πολλούς ο ιδανικός «ποδοσφαιρικός» εργοδότης. Ανθρωπος ήπιος, ευγενικός και με τακτ, σπάνια θυμώνει. Οταν όμως θυμώσει, καλύτερα για τους παίκτες να βρίσκονται σε απόσταση... ασφαλείας...

Οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν το φετινό ρόστερ του Εργοτέλη έζησαν την κρυάδα και το διαφορετικό πρόσωπο του, όντως ευγενέστατου, Παπουτσάκη μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα που ενόχλησε τον ιδιοκτήτη της κρητικής ΠΑΕ, όσο η εμφάνιση της ομάδας του. Το πρώτο ξέσπασμα έγινε στην προπόνηση που ακολούθησε του ντέρμπι του Ηρακλείου, ωστόσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είδαν το μήνυμά του να παίρνει επίσημη μορφή κάποιες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα λίγο πριν την αναμέτρηση με τον Αρη:

«Οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι απέναντι στους φιλάθλους και τη διοίκηση να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, να δείξουν τις πραγματικές δυνατότητές τους και να βάλουν την ομάδα σε τροχιά διεκδίκησης του στόχου.

Άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τεχνικό επιτελείο και παίκτες, έχουν ευθύνη απέναντι σε όλους όσοι τους στηρίζουμε. Και έφτασε η ώρα να μας ανταποδώσουν αυτή τη στήριξη. Τώρα θα φανεί ποιοι μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ποιοι θα συνεχίσουν να παλεύουν μαζί μας μέχρι τέλους. Ποιοι έχουν τις ικανότητες να κάνουν τους στόχους και το όραμα πραγματικότητα», αναφερόταν μεταξύ άλλων στη δήλωση του προέδρου που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Εργοτέλη.

Η εμφάνιση στο ματς με τον ΟΦΗ, μάλιστα, οδήγησε τον Παπουτσάκη για πρώτη φορά στα χρονικά στην επιβολή προστίμου, για αγωνιστικούς λόγους. Εχει βάλει και στο παρελθόν πρόστιμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, για διαφορετικούς, όμως, λόγους. Παράδειγμα, τα όσα ακολούθησαν του πρόσφατου αγώνα με τον Παναθηναϊκό...

Ο Παπουτσάκης έδωσε το παρών στην προπόνηση της Κυριακής, ανακοίνωσε πρόστιμα για πειθαρχικά παραπτώματα και είπε ορθά κοφτά στους παίκτες: «Οποιον δω από εδώ και στο εξής να μην προσπαθεί, τού δίνω τον λόγο μου ότι θα τον διώξω εγώ από την ομάδα».

Το Onsports γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε προηγούμενα ξεσπάσματα του Απόστολου Παπουτσάκη και στιγμές κατά τις οποίες οι παίκτες του Εργοτέλη είδαν το άλλο (και εντελώς διαφορετικό) πρόσωπο του ιδιοκτήτη. Λίγοι είναι αυτοί που τις έχουν ξεχάσει...

2008-'09 - 10η αγωνιστική, Εργοτέλης - Θρασύβουλος 1-2

Ο Εργοτέλης έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο και τον πρόεδρό του. Η εντός έδρας ήττα από τον Θρασύβουλο, όμως, βγάζει από τα ρούχα του τον Παπουτσάκη, παρότι ακόμα και μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας! Η επίσκεψη στην προπόνηση αφήνει άναυδους τους παίκτες. Το feedback, ωστόσο, δεν είναι το αναμενόμενο. Στις επόμενες πέντε αγωνιστικές, οι Κρητικοί γνωρίζουν τρεις ήττες και αποσπούν μόλις 4 βαθμούς.

2009-'10 - 20ή αγωνιστική, Πανθρακικός - Εργοτέλης 3-2

Ο Εργοτέλης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την 5η θέση και συγκεκριμένα στο -4 από Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ και επισκέπτεται την Κομοτηνή για το ματς με τον ήδη... πεσμένο Πανθρακικό. Εκεί χάνει τα αυγά και τα πασχάλια στην άμυνα και τελικά γνωρίζει ήττα με 3-2. Η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη για τους ποδοσφαιριστές, καθώς ο πρόεδρος μπαίνει στα αποδυτήρια μετά την προπόνηση και ρίχνει... εξάψαλμο. Η αντίδραση, πάντως, είναι καλύτερη από ό,τι στην προηγούμενη κατσάδα. Οι Ηρακλειώτες χάνουν από Αρη και ΑΕΚ εκτός έδρας, αλλά νικούν την Τρίπολη και παίρνουν ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Ατρόμητο στο Παγκρήτιο.

2009-'10 - 27η αγωνιστική, Εργοτέλης - Ηρακλής 1-3

Ο Εργοτέλης γνωρίζει εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΛ την 26η αγωνιστική και μπαίνει σε περιπέτειες, αφού η απόσταση που τον χωρίζει από την επικίνδυνη ζώνη είναι μόλις 4 βαθμοί. Το εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή θεωρείται ζωτικής σημασίας, ωστόσο η εμφάνιση δεν είναι η αναμενόμενη, δεδομένης της κρισιμότητας του ματς. Ο «Γηραιός» επικρατεί 3-1 στο Παγκρήτιο και το άγχος αυξάνεται, από τη στιγμή που η διαφορά από τη ζώνη μειώνεται στους 2 βαθμούς.

Ο Παπουτσάκης δεν περιμένει καν την επόμενη μέρα και έξαλλος ζητά από τους παίκτες να αλλάξουν πρόσωπο και να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Τα λόγια του πιάνουν τόπο. Ο Εργοτέλης επικρατεί εκτός έδρας της Καβάλας, νικά και τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κρήτη και εξασφαλίζεται. Η ήττα με 4-1 από τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική σίγουρα θυμώνει τον πρόεδρο, αλλά ο μίνιμουμ στόχος έχει επιτευχθεί. Εστω και αν η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες...

2010-'11 - 16η αγωνιστική, Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 3-0

Ξεκίνημα του β' γύρου και οι Κρητικοί πηγαίνουν στην Τρίπολη έχοντας μόλις έναν βαθμό χάντικαπ από την 5η Καβάλα και τρεις από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που μοιράζονται την 3η θέση. Η όρεξη έχει ανοίξει, αλλά η ομάδα αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και χάνει με κάτω τα χέρια. Η κατσάδα που ακολουθεί είναι από τις πλέον έντονες και εν μέρει πιάνει τόπο. Στα επόμενα έξι παιχνίδια, ο Εργοτέλης χάνει μόνο από τον Παναθηναϊκό, ενώ επικρατεί της Ξάνθης εκτός, των Πανιωνίου, Καβάλας εντός και παραχωρεί ισοπαλίες σε Βόλο και Αρη, έχοντας όμως αρκετά καλή εικόνα.

Μια υποσημείωση... Ο Απόστολος Παπουτσάκης δεν ξεσπά όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, αλλά όταν οι εμφανίσεις δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της διοίκησης. Και πολλές φορές προτιμά να προλάβει κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις στη φιλοσοφία του «προσέχουμε για να έχουμε». Κάτι που συνέβη πέρσι σε ανύποπτο χρόνο, όταν τα... έχωσε σε μια προπόνηση μεσούσης της περιόδου, έχοντας μάθει ότι κάποιοι παίκτες δεν πρόσεχαν πολύ την εξωγηπεδική τους ζωή...

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved