Το δίκιο και το άδικο του Κωστένογλου

Το δίκιο και το άδικο του Κωστένογλου

Η προσπάθεια του Νίκου Κωστένογλου να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και να κάνει τους παίκτες να νιώσουν το αίσθημα ευθύνης, τον οδηγεί σε κινήσεις και αποφάσεις προ φτάνουν στο όριο της παρεξήγησης.

Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν προπονητή, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο προπονητικό backround, να μπορέσει σύντομα να αλλάξει τα πράγματα στα αποδυτήρια μιας ομάδας με ειδικό βάρος. Ειδικά όταν αυτή η ομάδα ζητάει άμεσο recover από... χρόνιες ασθένειες.

Το έργο του Νίκου Κωστένογλου στην δεύτερη προπονητική του θητεία στην ΑΕΚ ήταν έτσι και αλλιώς δύσκολο από την αρχή. Τα στραβά αποτελέσματα της ομάδας στα πρώτα του ματς στο πάγκο απλώς τον έκαναν να σιγουρευτεί ότι με ημίμετρα δεν γίνεται δουλειά. Για αυτό, ο 41χρονος προπονητής στην προπόνηση της Δευτέρας (24/10) προχώρησε στην ατάκα περί γυαλίσματος των παπουτσιών από τους νέους στους παλιούς ποδοσφαιριστές.

Μία κίνηση που αποκαλύπτει πολλά σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα και τις προθέσεις του τεχνικού της ΑΕΚ. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ατάκα του Κωστένογλου εμπεριέχει και κινδύνους εφόσον οι «πληγωμένοι» (από τη διοίκηση και άλλους παράγοντες) ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» την πάρουν αλλιώς.

Πόσες φορές δεν έχουν κάνει δηλώσεις σπουδαία ονόματα του παρελθόντος των «κιτρινόμαυρων» για το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ; Πόσοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του «Δικέφαλου» δεν έχουν κατηγορήσει τους παίκτες της ομάδας για έλλειψη σεβασμού προς την ιστορία της ομάδας; Ο Κωστένογλου έχει τιμήσει τον σύλλογο ως ποδοσφαιριστής (κυρίως) αλλά και ως προπονητής για πολλά χρόνια. Γνωρίζει καλά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ και τι ευθύνες έχει όποιος φοράει τη φανέλα της.

Η ατάκα του περί γυαλίσματος των παπουτσιών έχει έναν και συγκεκριμένο σκοπό. Να καταλάβουν όλοι όσοι ήρθαν τώρα στην ομάδα (νεαροί παίκτες αλλά και οι ξένοι) τι εστί ΑΕΚ. Διότι μόνο έτσι στο μέλλον θα αποφευχθούν συμπτώματα αδιαφορίας, ανευθυνότητας και «ωχαδερφισμού». Μπορεί να ακούστηκε κάπως κυνικό, ενδεχομένως κάποιοι να παρεξήγησαν τον προπονητή της «Ένωσης», εντούτοις κάποια στιγμή οι παίκτες θα πρέπει να καταλάβουν πού βρίσκονται.

Από την άλλη, αυτό που έκανε ο Κωστένογλου είναι αρκετά άδικο για την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Ειδικά αυτών που βρίσκονται στην ομάδα από πέρυσι. Αυτών που έχουν να λάβουν χρήματα εδώ και 10 μήνες! Αυτών που πέρυσι έφεραν έναν τίτλο στον σύλλογο. Αλλά και αυτών που ήρθαν το καλοκαίρι, έκαναν μία επαγγελματική συμφωνία και είδαν τη διοίκηση να την αθετεί, χωρίς καμία αίσθηση ντροπής.

Πώς μπορούν να νιώθουν οι παίκτες που πέρασαν πέρυσι την ξεφτίλα των ταξί, που παίζουν απλήρωτοι σχεδόν έναν χρόνο μετά την ατάκα του προπονητή τους που τους «υποχρεώνει» να γυαλίζουν τα παπούτσια των συμπαικτών τους; Πώς μπορεί να νιώθει ο Κώστας Μανωλάς που περιμένει εδώ και μήνες τη διοίκηση της ΑΕΚ να τηρήσει την προφορική συμφωνία που έκανε μαζί του και να του δώσει την προκαταβολή, ώστε να ανανεώσει το συμβόλαιό του; Πλέον, ο Μανωλάς καλείται μετά από κάθε προπόνηση να γυαλίζει τα παπούτσια του Τραϊανού Δέλλα. Άδικο δεν νομίζετε;

Η πρόθεση του Κωστένογλου είναι να ξανακάνει την ΑΕΚ μεγάλη ομάδα. Όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά παντού! Στα αποδυτήρια, την νοοτροπία των ποδοσφαιριστών, στην σκέψη των οπαδών της. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ενδεχομένως να προκύψουν και λάθη. Αυτά μπορεί να μην κοστίσουν εάν ο Νίκος Νοτιάς αποφασίσει να στηρίξει πραγματικά τον 41χρονο προπονητή. Ή εφόσον κάποιος άλλος επενδυτής αποφασίσει να δώσει πνοή, επενδύοντας πραγματικά σε αυτή την ομάδα.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved