Κλέιτον: «Η εμπιστοσύνη το μυστικό μας»

Κλέιτον: «Η εμπιστοσύνη το μυστικό μας»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Σίλβα Κλέιτον και μίλησε για τον Παναθηναϊκό της φετινής περιόδου, την αγωνιστική άνοδο του «τριφυλλιού», αλλά και τη δική του απόδοση.

Ο Βραζιλιάνος ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Οχι για πρώτη φορά, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν θεωρείτο «τελειωμένος» από τους «πράσινους». Η μοίρα ωστόσο τα έφερε έτσι που πλέον αποτελεί βασικό γρανάζι στη μηχανή του «τριφυλλιού» έχοντας μάλιστα και έναν ιδιαίτερο ρόλο, αυτόν του επιθετικού.

Ο Κλέιτον παραχώρησε συνέντευξη στη NOVA και μίλησε για τον ανεβασμένο Παναθηναϊκό, το μυστικό της ομάδας, τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, τους συμπαίκτες του και τον ίδιο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος για:

Τον φετινό Παναθηναϊκό

«Τo εύκολο δεν είναι να κάνεις ένα καλό παιχνίδι αλλά να συνεχίσεις έτσι. Εγώ προσωπικά νιώθω πολύ καλά με τους συμπαίκτες μου και το κλίμα είναι πολύ καλό. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι ακόμη έχουμε πολύ δρόμο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Πιστεύω πολύ στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Αν είσαι καλά, όλα γίνονται ευκολότερα. Και εμείς είμαστε καλά». 

 Το μυστικό του Παναθηναϊκού

«Είναι πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη που δείχνουμε ο ένας στον άλλον. Η διοίκηση έχει στηρίξει την ομάδα, έχει στηρίξει τον προπονητή, ο προπονητής στήριξε εμάς και κάπως έτσι βγήκε αυτό το αποτέλεσμα».

Την ικανότητα της ομάδας να πρωταγωνιστεί παρά τη φυγή του Σισέ 

«Εχει γίνει αυτό και γι' αυτό πιστεύω ότι όταν δουλεύεις για έναν ποδοσφαιριστή δεν μπορείς να βγάλεις το 100%. Αυτή τη στιγμή η ομάδα παίζει άλλο ποδόσφαιρο. Από το κέντρο, από τα άκρα, με κοντινές και μακρινές πάσες, γενικώς είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να σε αντιμετωπίσει».

Τον δικό του ρόλο

«Τα πράγματα αλλάζουν, αλλάζει και το ποδόσφαιρο. Γίνεται πιο γρήγορο, πιο μοντέρνο και πρέπει και εμείς να προσαρμοστούμε σε αυτό. Το μυστικό πλέον σε μια καλή ομάδα είναι οι επιθετικοί να μπορούν να μαρκάρουν και να αρχίζει η πίεση από ψηλά. Εκεί είναι το άλφα και το ωμέγα. Μια ομάδα σήμερα πρέπει να τρέχει πολύ μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα όταν είσαι επιθετικός δεν μαθαίνεις εύκολα να μαρκάρεις. Το θέμα είναι όμως να μην αφήνεις και τον αντίπαλο να περνάει άνετα».

Την αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις

«Ήταν δύσκολη περίοδος. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι ένα μήνα χωρίς να παίζεις παιχνίδια. Ίσως είναι προτιμότερο να παίζεις συνέχεια παρά αυτό το πράγμα. Ο ποδοσφαιριστής νοιώθει καλύτερα όταν παίζει και για να το καλύψει αυτό θα πρέπει να κάνει διπλή προσπάθεια μέσα από τις προπονήσεις».

Τα τρία ματς που έρχονται κι αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο 

«Ναι, εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα. Εχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και πάνω απ' όλα πνεύμα νικητή. Επομένως πρέπει να το παλέψουμε και θα το παλέψουμε. Για να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να προσέχεις όλα τα παιχνίδια και όχι κάποια ξεχωριστά. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και βασικά θα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι της Κυριακής στην Τούμπα».

Το πως αισθάνθηκε στην φιέστα

«Είναι ωραία, είναι μια πολύ όμορφη αίσθηση. Εχεις την ευχαρίστηση ότι δούλεψες σκληρά και δικαιώθηκες».

Το πως βλέπει τον Ολυμπιακό

«Είναι μια δυνατή ομάδα, την σεβόμαστε αλλά πρέπει να κοιτάμε μόνο τη δουλειά μας».

Τον παίκτη που θα διάλεγε από τον Ολυμπιακό

«Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, αλλά δεν μπορώ και δεν θέλω να επιλέξω κάποιον. Εχω φίλους παίκτες του Ολυμπιακού, μπορεί να βγαίνουμε και να τρώμε μαζί, αλλά δεν σημαίνει ότι μέσα στο γήπεδο δεν θα του κάνω τάκλινγκ».

Την ομάδα που χαίρεται να βλέπει

«Φυσικά η Μπαρτσελόνα. Και η Ρεάλ είναι καλή ομάδα, αλλά κάτι παθαίνει όταν παίζει με την Μπάρτσα».

Το γεγονός ότι και η Μπαρτσελόνα παίζει... χωρίς επιθετικό

«Παίζει χωρίς επιθετικό, αλλά έχει τον... Μέσι!»

Την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή της καριέρας του

«Η καλύτερη ήταν όταν κερδίσαμε το Κύπελλο με την Λάρισα. Το λέω αυτό διότι με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό είναι εύκολο να το κάνεις. Πιο δύσκολα ήταν όταν είχα προβλήματα με τον Παναθηναϊκό και είχα μείνει 8 μήνες εκτός. Σκέφτηκα ακόμη και να φύγω, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εχω μάθει πολλά, είναι σχολείο για μένα όλα αυτά τα προβλήματα και νιώθω ότι έχω μεγαλώσει».

Την καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα

«Νομίζω ότι ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Την Εθνική Βραζιλίας

«Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν γυρίσει πίσω στην πατρίδα τους και αυτή την εποχή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για αυτούς από το να γυρίσουν πίσω. Εγώ εδώ πάντως εδώ νοιώθω σαν το σπίτι μου και γιατί όχι να έπαιζα μια μέρα εκεί. Κανείς δεν μου έχει πει τίποτα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...»

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved