Μίχος: «Απαραίτητο το μυαλό του Ιμπαγάσα»

Μίχος: «Απαραίτητο το μυαλό του Ιμπαγάσα»

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αλλά και το Champions League, το νωθρό ξεκίνημα και το ανέβασμα της ομάδας στην συνέχεια, μίλησε ο Πέτρος Μίχος σε αθλητικό ραδιόφωνο.

Ο άλλοτε αρχηγός των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στην παρουσία του Αριέλ Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό, αλλά και την κριτική που ασκείται στον Φράνκο Κοστάντσο.

Αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6»:

-       Για τον Ιμπαγάσα:

«Είναι ένας παίκτης με τέτοια επιδεξιότητα στο χειρισμό της μπάλας, που μπορεί να δίνει εντολές και να τις εκτελεί, τις περισσότερες φορές λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις. Ένα τέτοιο μυαλό χρειάζεται σε κάθε ομάδα, ειδικά όταν πλαισιώνεται από παίκτες με ταχύτητα. Λόγω της ηλικίας του, φυσικά και πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για το «πώς» θα προπονείται και για τους αγώνες που συμμετέχει. Είναι θέμα προπονητή. Όμως είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει τέτοια εμπειρία που πλέον γνωρίζει πότε και πώς πρέπει να σπαταλήσεις τις δυνάμεις του».

-       Για τις αγωνιστικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού:

«Πριν από καιρό ήμουν απογοητευμένος για το «πώς» είχε ξεκινήσει. Δεν περίμενα να είναι τόσο ανέτοιμος. Στο πρωτάθλημα προλαβαίνεις να διορθώσεις απώλειες. Στην Ευρώπη όμως χάθηκε χρόνος. Αν έμπαινε τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είχε καλύτερο ξεκίνημα και νομίζω ότι στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ θα είχε πάρει άλλους τρεις βαθμούς. Στις αρχές Νοεμβρίου είχα πει ότι θα είναι έτσι όπως τον θέλουμε και βέβαια φέτος περιμένουμε σαφώς περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο από πέρσι».

-       Εάν επηρέασε η έλλειψη αγώνων τον Ολυμπιακό στην αρχή της σεζόν:

«Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και ο προπονητής δεν έκανε κάποια λάθη. Στα φιλικά θα έπρεπε να έχει δώσει περισσότερο χρόνο στους παίκτες που είχε σκεφθεί ότι θα χρησιμοποιούσε στο αρχικό σχήμα».

-       Εάν μπορεί να έχει καλή συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τη νίκη επί της Ντόρτμουντ;

«Η παρουσία της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, με αρχή από αυτό με την Άρσεναλ, δείχνει ότι έχει σταθεροποιηθεί σε μια καλή απόδοση. Αυτό δίνει ελπίδες για την συνέχεια. Στο παιχνίδι με την Γερμανία όμως θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Εδώ κατάφερε την Ντόρτμουντ να την κάνει να χάσει χωρίς να το καταλάβει κανείς από την γερμανική ομάδα. Εκεί θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».

-       Για τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του Ολυμπιακού:

«Δεν μπορώ να πω κάτι για τους νέους παίκτες. Θα πρέπει να τους δούμε σε περισσότερα παιχνίδια και να πάρουν περισσότερο χρόνο. Πάντως αυτοί που «τραβάνε» την ομάδα είναι οι παλιοί. Οι νέοι έχουν δείξει κάποια στοιχεία αλλά δεν είναι αυτοί που καθορίζουν το «πώς» είναι ο Ολυμπιακός στο γήπεδο».

Για παράδειγμα εγώ δεν μπορώ να είμαι αυστηρός με τον τερματοφύλακα. Έχω την εντύπωση ότι ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις εδώ. Δέχεται τέτοια πίεση που προφανώς δεν την είχε σε καμία άλλη ομάδα. Αν μπορέσει αυτή και την διαχειριστεί τότε θα μπορέσουμε να δούμε καλά πράγματα».

-       Ποιους παίκτες έχει ξεχωρίσει από τις αγωνιστικές που έχουν γίνει μέχρι τώρα:

«Πρέπει να προσέξουμε τις μικρές ηλικίες. Δεν τις προσέχουμε, ειδικά οι μεγάλες ομάδες δεν τους ζητούν. Μου άρεσε ο Βλαχοδήμος της Ξάνθης. Δεν το περίμενα να είναι τόσο καλός. Μου έκανε εντύπωση σωματότυπος και η επιδεξιότητά του με τη μπάλα»



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved